Motorna ulja
Re: Motorna ulja
Jeste belgijski brend, pisano je ovde prelistaj malo stranice unazad. Ja sam sipao wolf bas sa c3 standardom, razlog je dobra cena i to sto vrv nije fals ulje
A jeli neko sipao nekad fals ulje, ja do sada sta god sam sipao, nikad nije bilo nekog neocekivanog desavanja.
Ako auto trosi ulje, trosio ga je, ako ne trosi nije ga trosio.
Sipam Elf, Eneos i GM ulja. Kupovao sam i Mobil , Seleniu , Esso, NIS, Eko....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Хвала на информацијама, мењам ускоро па ћу јавити утиске, цена за 5л је одлична 3.800 дин
- Prikačeni fajlovi
-
- IMG_20241127_141811.jpg (102.7 KiB) Pogledano 3252 puta
-
- IMG_20241127_141811.jpg (102.7 KiB) Pogledano 3252 puta
Isti taj Wolf sam kupio za C3 1.1 ali ga još nisam sipao imam, još malo do zamene.
Otac par puta u Fabiu 16V sipao Elf Excellium 5w-40 i već posle par hiljada počne da troši i to dosta. Castrol iz ovlasćenog servisa, posle toga G-Energy "potroši" nekoliko mm po šipci od zamene do zamene. Motor sve vreme (240000 km) bio u savršenom stanju.Bax napisao: 29 Nov 2024, 09:02 A jeli neko sipao nekad fals ulje, ja do sada sta god sam sipao, nikad nije bilo nekog neocekivanog desavanja.
Ja bas sipam Elf 5w40 u Puntica, ne mrda na sipci, za 6,7000 km. To bi trebalo da je rumunska proizvodnja, ista fabrika kao i Total.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Замењено уље, скоро целих 5л је стало у мотор, у једном тренутку сам се уплашио да ми не буде "мало"musuZmaj napisao: 29 Nov 2024, 10:16 Хвала на информацијама, мењам ускоро па ћу јавити утиске, цена за 5л је одлична 3.800 дин
Jel cuo neko za ovo ulje? Ja prvi put, stigo mi jedan auto iz CH i u njemu nova kanta ulja i nov filter istog proizvodjaca, udjem na net vidim da je francusko, nikad ni video ni cuo?
Pod markom »Norauto« se prodaju i gume. Nešto poput »Motria«. Univerzalne im pravi »Hankuk«, dosta staru generaciju sopstvenih, a letnje ne znam (ali mi nešto miriše na Slovačku). Ne znam ni ko im pravi ulja.
Na nekom stranom forumu, pročitao sam da im ulja proizvodi Total. Kao što kaže kolega u prethodnom postu, neka varijanta Motrio ili Cilak franšiza.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Pretpostavio sam da je ta neka prica oko ulja kao i sto i svajcarskoj imaju npr. okey akumulatore koje radi neka poznata firma zaboravih koja samo za ch trziste pod tim imenom ili esa tecar gume koje su takodje samo za ch trziste a radio ih jedno vreme goodyear ili tako nesto.
Ne znam dal ovo ulje da sunem u moj auto kad radim servis posto je iste specifikacije i gradacije koja meni treba, ako total radi za njih onda ok
Ne znam dal ovo ulje da sunem u moj auto kad radim servis posto je iste specifikacije i gradacije koja meni treba, ako total radi za njih onda ok
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Okay je Landijeva robna marka.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Imao bih jedno pitanje oko zamene ulja.
Radio sam mali servis (corsa c 2001 1.7di), zamenio mot.ulje i sva 4 filtera, zamenjen i antifriz.
Nakon servisa, primetio sam da mi je i zvuk motora malo drugaciji. Proverio sam nivo ulja, iznenadio sam se kada sam video da je na sredini.
Da li treba nivo ulja da bude na maximum ili na sredini?
Ako moze neko strucno objasnjenje?
Radio sam mali servis (corsa c 2001 1.7di), zamenio mot.ulje i sva 4 filtera, zamenjen i antifriz.
Nakon servisa, primetio sam da mi je i zvuk motora malo drugaciji. Proverio sam nivo ulja, iznenadio sam se kada sam video da je na sredini.
U čemu je razlika između Mannol molibden 10w40 i Mannol classic 10w40? Koji je bolji za mpi benzince?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Treba da bude u dozvoljenom podrucju. Bolje oko pola ili vise, da nisi u opasnosti.garac napisao: 02 Feb 2025, 21:44 Imao bih jedno pitanje oko zamene ulja.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money