Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Kao sto je i nemacka vestacka tvorevina...
Bavarci i prusi zajedno katolici i protestanti... bas vestacki.
Narod definise jezik a ne vera jos je na berlinskom kongresu tako odluceno...
Srbi hrvati bosnjaci su isti narod kao sto su i bavarci i prusi isti. Ili ne zavisi is kog ugla se gleda...
Svakako ovde imamo izuzetak. A to je srbin koji je katolik vise nije srbin nego hrvat. Srbin koji je musliman menja i narod i postaje bosnjak... narod definise jezik koji je ovde samo jedan. Dialekat manje razlicit nego u nemackoj npr. Ili italiji.koje gluposti smo napravili od istog naroda samo da se lakse zakuva...a evo sad i crnogorci... pa posle macvani i vojvodjani....
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Srbi hrvati bosnjaci su isti narod kao sto su i bavarci i prusi isti. Ili ne zavisi is kog ugla se gleda...
Svakako ovde imamo izuzetak. A to je srbin koji je katolik vise nije srbin nego hrvat. Srbin koji je musliman menja i narod i postaje bosnjak... narod definise jezik koji je ovde samo jedan. Dialekat manje razlicit nego u nemackoj npr. Ili italiji.koje gluposti smo napravili od istog naroda samo da se lakse zakuva...a evo sad i crnogorci... pa posle macvani i vojvodjani....
Pre neki dan popunjavam neki formular za Holandsku vladu i nema Srpskoj jezika, a ni Hrvatskog nego sam srpsko-hrvatski, bas davno nisam video tu kovanicu, a vidim da se oni polako vracaju na istu... Inace svi Holandjani Hrvatsku zovu Jugoslavija, bas smesno cak i oni mladji... Verovatno se na nasim prostorima to redje radi...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ne znam jel ovo komentar na moj post je rliči na tako nešto, ali ja nisam pisao o tome, tj. to mi nije bila poenta posta.swemir napisao:Kao sto je i nemacka vestacka tvorevina...
Ne ali na neki gore post jeste...
A to sto nije uspela tvorevina je sto su svi zajedno potkupljiva roba...
Svaka zemlja ima regija i trzavica. To znaju oni koji su ziveli napolju... svugde se moze zakuvati samo je pitanje da li je dovoljno intezresa i para za potplatiti...
A to sto nije uspela tvorevina je sto su svi zajedno potkupljiva roba...
Svaka zemlja ima regija i trzavica. To znaju oni koji su ziveli napolju... svugde se moze zakuvati samo je pitanje da li je dovoljno intezresa i para za potplatiti...
Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ili Svajcarska i Belgija...swemir napisao:Kao sto je i nemacka vestacka tvorevina...
Razumem ja sta hoces da kazes ali je Jugoslavija od samog starta lose koncepirana. Hrvati su je oduvek smatrali tamnicom i to im je tolerisano sve dok nisu toliko ocajali da je razbiju.
Gesendet von meinem GT-I9505
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Flojd bzv pises
neXus
neXus
Pa Ne bas generalno hrvati nego odredjeni ljudi potkupljeni od vatikana i drugih interesih grupa...
Znaci opet je u pitanju cena za koju ce se neko prodati...
Znaci opet je u pitanju cena za koju ce se neko prodati...
Kakvi odredjeni ljudi?
Danas nigde u Evropi ne postoji tako izrazena averzija jednog naroda prema drugom kakva je averzija Hrvata prema Srbima.
Takva svest naroda se gradi godinama kroz generacije a ne preko noci.
Danas nigde u Evropi ne postoji tako izrazena averzija jednog naroda prema drugom kakva je averzija Hrvata prema Srbima.
Uopšte ne moraju da budu potkupljeni ni od koga. Dovoljno je da imaju ustašku istoriju pa da mrze sve što ima veze sa Srbijom. Isto tako je i u Srbiji. Nemojte da se zavaravamo da ovde nema ljudi koji koji mrze sve što ima ikakve veze sa Hrvatskom. Ima ih naravno, kao što ima i ljudi koji mrze sve što ima veze sa komunizmom ili Jugoslavijom.
Niti su Hrvati bili apsolutno protiv Jugoslavije niti su Srbi bili apsolutno za. Svaka generalizacija na tu temu je opasna i vodi u neki oblik fašizma.
Meni nije žao Jugoslavije, žao mi je samo što se raspala u krvi do kolena, a za to ne postoji jedan krivac. Krivi su svi. Pitanje je samo u kojoj meri. Svima koji su bili na vlasti u vreme raspada Jugoslavije, a i mnogima iz opozicije su ruke krvave do lakata, a džepovi puni.
Niti su Hrvati bili apsolutno protiv Jugoslavije niti su Srbi bili apsolutno za. Svaka generalizacija na tu temu je opasna i vodi u neki oblik fašizma.
Meni nije žao Jugoslavije, žao mi je samo što se raspala u krvi do kolena, a za to ne postoji jedan krivac. Krivi su svi. Pitanje je samo u kojoj meri. Svima koji su bili na vlasti u vreme raspada Jugoslavije, a i mnogima iz opozicije su ruke krvave do lakata, a džepovi puni.
Floyd nemoj se uvrediti, ali pises kao neko ko je istoriju ucio sa foruma, blic.rs, b92.net i komentara na index.hr 
Mada nisi ti kriv, krivo je drustvo i uopste drzava u zadnjih nekoliko godina. Ne znam koliko dugo zivis van Srbije, ali je meni simpaticno to sto uvek kada mi dodju neki prijatelji sa strane (usa, svica, australija, ...) puna su im usta srpstva, nose neke brojanice, krstove oko vrata, pricaju o cetnicima kao nekim super srbima (a svi znaju ko su bili i sta su radili) i slicne stvari. Ne znam jel to zbog uticaja nase crkve u dijaspori ili nesto drugo?
Takodje kada vec pisemo o tome, ono sto me nervira je trenutno desavanje u BIH, odnosno RS. Ne znam jel to uticaj BGa, verovatno jeste, ali je zalosno to sto se odaljuju od BIH, sto hrle u zagrljaj Beograda, odricu se bosanskog, i bosanskih naziva, nabijajuci sami sebi rogove i pripisujuci muslimanima sve sto je bosansko (imena gradova, geografskih pojmova, ...). Rec bosna je postojala i pre turaka, samo sto to neki ne kontaju, a sada su im poklonili bosnu
Sam pojam bosnjak predstavlja nekog ko je iz bosne. Istim tim nazivom su mogli da se nazivaju i srbi i svi ostali zitelji bosne. Da li je to neki uticaj sa strane. Da li zapada ili gluposti nas samih, zaista ne znam.
Jugoslavija je moda zaista vestacka tvorevina, ali ona je postojala iz pre Tita, nisu je Tito i komunisti izmislili, ali je u trenutku posle rata, bila zaista logican nastavak.
I zaista ne znam sta su Srbi izgubili od srpstva za vreme vladavine komunizma? Crkvu? Uopste mi nije zao i sad da je izgubimo, posto nas ocigledno unazadjaju, jer ti ljudi u mantijama predstavljaju sve ono lose o cemu propovedaju. Cetnike? Sta su ti ljudi posle rata i mogli da ocekuju posle svega sto su uradili za vreme rata? Zaista mi je zao sto neki ljudi sprstvo povezuju sa njima.
Nesto trece?
Skotima je takodje koliko se secam uziman danak u krvi, pa opet su danas svi srecni u jednoj drzavi, iako ce ponekad neki navijac nekom drugom prosuti mozak zbog toga sto je skot, ili velsanin.
Pa pogledaj spance isto, koliko su oni krvi prolili ...
A sto nije takva svest nastala preko noci, mozes zahvaliti medijima uopste, kod nas i kod njih.

Mada nisi ti kriv, krivo je drustvo i uopste drzava u zadnjih nekoliko godina. Ne znam koliko dugo zivis van Srbije, ali je meni simpaticno to sto uvek kada mi dodju neki prijatelji sa strane (usa, svica, australija, ...) puna su im usta srpstva, nose neke brojanice, krstove oko vrata, pricaju o cetnicima kao nekim super srbima (a svi znaju ko su bili i sta su radili) i slicne stvari. Ne znam jel to zbog uticaja nase crkve u dijaspori ili nesto drugo?
Takodje kada vec pisemo o tome, ono sto me nervira je trenutno desavanje u BIH, odnosno RS. Ne znam jel to uticaj BGa, verovatno jeste, ali je zalosno to sto se odaljuju od BIH, sto hrle u zagrljaj Beograda, odricu se bosanskog, i bosanskih naziva, nabijajuci sami sebi rogove i pripisujuci muslimanima sve sto je bosansko (imena gradova, geografskih pojmova, ...). Rec bosna je postojala i pre turaka, samo sto to neki ne kontaju, a sada su im poklonili bosnu

Sam pojam bosnjak predstavlja nekog ko je iz bosne. Istim tim nazivom su mogli da se nazivaju i srbi i svi ostali zitelji bosne. Da li je to neki uticaj sa strane. Da li zapada ili gluposti nas samih, zaista ne znam.
Jugoslavija je moda zaista vestacka tvorevina, ali ona je postojala iz pre Tita, nisu je Tito i komunisti izmislili, ali je u trenutku posle rata, bila zaista logican nastavak.
I zaista ne znam sta su Srbi izgubili od srpstva za vreme vladavine komunizma? Crkvu? Uopste mi nije zao i sad da je izgubimo, posto nas ocigledno unazadjaju, jer ti ljudi u mantijama predstavljaju sve ono lose o cemu propovedaju. Cetnike? Sta su ti ljudi posle rata i mogli da ocekuju posle svega sto su uradili za vreme rata? Zaista mi je zao sto neki ljudi sprstvo povezuju sa njima.
Nesto trece?
Pa englezi u francuzi su ratovali 100 godina. Nasi sukobi sa hrvatima su u poredjenju sa tim smesni.Danas nigde u Evropi ne postoji tako izrazena averzija jednog naroda prema drugom kakva je averzija Hrvata prema Srbima.
Skotima je takodje koliko se secam uziman danak u krvi, pa opet su danas svi srecni u jednoj drzavi, iako ce ponekad neki navijac nekom drugom prosuti mozak zbog toga sto je skot, ili velsanin.
Pa pogledaj spance isto, koliko su oni krvi prolili ...
A sto nije takva svest nastala preko noci, mozes zahvaliti medijima uopste, kod nas i kod njih.
Poslednja izmena od nikaragva u 05 Jan 2014, 12:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Za rat su krivi svi a krivac za raspad se tacno zna...on to i ne krije.
A ona tvoja averzija prema muslimanima i ne-belcima se ne racuna?Floyd napisao:Kakvi odredjeni ljudi?
Bilo bi lepo da mi ne stavljas reci u usta samo da bi ti kao ispao pametan 
Nemam ja averziju prema njima ali prema forsiranju njihove kulture tamo gde to nije mesto itekako imam.
Ni ja se po CH ne setam u opankama sa sajkacom i kokardom na glavi, pa ne vidim zasto bi to njima bilo dozvoljeno.
U 2. sv ratu, Srbi su bili pobednici i rehabilitovali Hrvate ubacivanjem u Jugoslaviju po drugi put sto im se ubrzo obilo o glavu.
Nemam apsolutno nista protiv Hrvata, naprotiv svake godine sam tamo ali nije mi jasno zasto terati nekog na zajednicki zivot ako on to iskreno ne zeli.
Sto se Engleza i Francuza tice, poznata je njihova istorija ali danas u Parizu niko nece razlupati auto UK registarskih oznaka ili polupati tablu ispred UK ambasade samo zato sto je na Engleskom
Ne moraju da se vole ali malo medjusobnog postovanja nije na odmet.

Nemam ja averziju prema njima ali prema forsiranju njihove kulture tamo gde to nije mesto itekako imam.
Ni ja se po CH ne setam u opankama sa sajkacom i kokardom na glavi, pa ne vidim zasto bi to njima bilo dozvoljeno.
Nije je stvorio Tito ali i prva je dozivljavana kao velika Srbija a njen tvorac je skupo platio zbog insistiranja na jugoslovnestvu.nikaragva napisao:Jugoslavija je moda zaista vestacka tvorevina, ali ona je postojala iz pre Tita, nisu je Tito i komunisti izmislili, ali je u trenutku posle rata, bila zaista logican nastavak.
U 2. sv ratu, Srbi su bili pobednici i rehabilitovali Hrvate ubacivanjem u Jugoslaviju po drugi put sto im se ubrzo obilo o glavu.
Nemam apsolutno nista protiv Hrvata, naprotiv svake godine sam tamo ali nije mi jasno zasto terati nekog na zajednicki zivot ako on to iskreno ne zeli.
Sto se Engleza i Francuza tice, poznata je njihova istorija ali danas u Parizu niko nece razlupati auto UK registarskih oznaka ili polupati tablu ispred UK ambasade samo zato sto je na Engleskom

Ne moraju da se vole ali malo medjusobnog postovanja nije na odmet.
Priznaj voleo bi toNi ja se po CH ne setam u opankama sa sajkacom i kokardom na glavi, pa ne vidim zasto bi to njima bilo dozvoljeno.

Sto se tice ponasanja naroda, ja zaista poznajem dosta hrvata koje bas zabole za sve to, pogotovo da nekom lupaju auto.
Ali narod je podvodljiv, jednostavno tako je to, i onda se povede lako za nekim ko tako razmislja.
Znas kako, ti bi mozda bio drugaciji u drustvu sa nekim budistima, a drugaciji u drustvu sa nekim navijacima

Probaj da nacrtas slovo U negde u centru zagreba, da vidis kako ce milicija reagovati

Jugoslavija je bila losa i vestacka tvorevina, ali sada ce neko da nam objasni, kako cemo svi biti srecniji u jednoj velikoj drzavi koja se zove EU

Francuzi se užasavaju kad im se neko obrati na engleskom.Floyd napisao:Sto se Engleza i Francuza tice, poznata je njihova istorija ali danas u Parizu niko nece razlupati auto UK registarskih oznaka ili polupati tablu ispred UK ambasade samo zato sto je na Engleskom
Eno jesu li Clarksonu uzeli dozvolu u Francuskoj, samo zato što je išao malo brže.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...