Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

nikaragva napisao:Priznaj voleo bi to :kezo:
Ma jok...to nisam radio ni u Srbiji :)
nikaragva napisao:Probaj da nacrtas slovo U negde u centru zagreba, da vidis kako ce milicija reagovati :)
Milicija reaguje po zakonu koji je propisan u Briselu. Eto i table su cuvali po Vukovaru pa ih nisu sacuvali.
Ja bih voleo da su u pitanju pojedinci ali mislim da je onih koji mrze jako puno.
Naravno to ne znaci da nema i onih koji su opusteni...npr. 98% Istre :)
Geza napisao:Francuzi se užasavaju kad im se neko obrati na engleskom.
Francuzi su antitalentni za jezike i veruj mi da ces tesko razumeti i onog ko proba da prica na engleskom :)
Naravno ima izuzetaka (uglavnom visokoobrazovani) koji su Eng super savladali ali oni ga i pricaju po potrebi.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

I slazem se i ne slazem se za Francuze, ima jako mnogo neznanja stranih jezika i jos vise nacionalizma kao i kod nemaca uostalom. Moj sef je vozio 230km/hu Austriji na deonici sa ogranicenjem od 100km/h hteli su da nam zaplene auto, a kada je progovorio Nemacki smeksali se odma uz 130eura kazne :)
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Floyd napisao:Nemam ja averziju prema njima ali prema forsiranju njihove kulture tamo gde to nije mesto itekako imam.
Što se tiče kulture, tu se potpuno slažem sa tobom da je forsiranje sopstvene kulture u drugoj sredini potpuno van pameti i da samo može da izazove nepotrebne posledice. Ali, čovek/društvo mora da razume zašto je to tako - ti si (verovatno) kao i mnogo naših sugrađana otišao u inostranstvo i to u sredinu u koju si pre svega hteo i u kojoj si se osećao prijatno, za razliku od sopstvene zemlje, i to je sasvim ok. Najveći broj ljudi koji iz trećeg sveta dolazi na zapad sigurno to ne radi zbog tekovina zapadnjačke kulture, već zbog para. To je vrsta ljudi koja bi najviše volela da je ostala kod kuće s mogućnošću da zaradi taj novac. On je, dakle, u neku ruku prisilno došao tu, a ne svojevoljno. Njega ne zanima zapadnjačka kultura, on tu sebe ne vidi i ne pronalazi i on pokušava da spoji najbolje iz ta dva sveta - da zarađuje kao na zapadu, a da živi kao u svojoj zemlji. Ne pravdam ih, samo kažem kako je, i rešenje uopšte nije jednostavno poput 'deportacije', 'zabrane ulaska', 'zabrane ponašanja i oblačenja' itd jer se agresija i nasilje uvek vrate. S druge strane, i taj zapadni svet ne bi bio tu gde jeste da nije dosta dugo živeo na grbači i eksploatisao taj isti treći svet, što se dobrim delom i dan danas nastavlja. Hoću da kažem da niko nije čist i treba uvek krenuti od sebe (kao društva).
Floyd napisao:Ni ja se po CH ne setam u opankama sa sajkacom i kokardom na glavi, pa ne vidim zasto bi to njima bilo dozvoljeno.
Dozvoljeno im je to, jer onog trenutka kad bi im bilo zabranjeno, 'zapad' više ne bi bio 'zapad'. Ljudi koji vode to društvo i koji su veoma dobro plaćeni da razmišljaju o tim stvarima su ti koji bi to trebalo da rešavaju, i to normalnim putem (ne kao Le Pen i slične budale). Ja iskreno ne vidim rešenje, ali sam siguran da postoje sposobni ljudi koji bi mogli da polako krenu da rešavaju situaciju. Uostalom, nemam razloga da mislim da su njihovi političari bilo šta bolji od naših.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Gledam Dnevnik na RTS1, a tiče se situacije sa vodosnabdevanjem u Užicu.
Ljudi imaju problem sa vodom za piće, neispravna itd....međutim, prodavci su otišli toliko daleko pa su cene flaširane vode podigli za duplo više od standardne cene!!!! U početku nisam mogao da verujem, ali - ovo je Srbija. Umesto da pomažemo jedni drugima, jedni drugima uterujemo.

Da li na forumu imamo nekog iz Užica, da nam potvrdi ovu priču?
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Imate mene. :D

Novinari na sve dodaju nekoliko desetina procenata pa iznesu vest u javnost.
Cisterni ima gotovo na svakom koraku tako da se praktično voda i ne mora kupovati po prodavnicama. A što se tiče cena evo primer koji sam ja video - balon 6l (nisam obraćao pažnju na proizvođača, ali nije ni bitno) je 100din. Pa sad nek tumači ko kako hoće.

Al koje se sve priče u narodu rađaju o dato situaciji... Tema o teoriji zavere sa foruma bi u roku od 24h dobila minimum 100 strana. :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Stjepa napisao:A što se tiče cena evo primer koji sam ja video - balon 6l (nisam obraćao pažnju na proizvođača, ali nije ni bitno) je 100din. Pa sad nek tumači ko kako hoće.
Tako sam i ja platio pre par dana u KV, to je izgleda normalna cena.

sent from LG 4X HD frižider using TapaTalk2
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

Vidiš lepo rečenicu koju sam napisao nakon te u kojoj iznosim podatak o ceni?

Ako masa kaže da je skupo, ako mediji kažu da je skupo... pišaj ti uz vetar pa reci da je normalno. Onda ti ispadneš grbav tamo negde. Pratim šta priča narod po gradu, pisanja na face-u... Većina glasnih stavova koji bi moglu da popune gomilu stranica o teoriji zavere, kao što rekoh.

Kanister od 30l pa na cisternu. Traje par dana, pa onda opet. Tako da u prodavnicu zbog vode nisam imao potrebe da idem, pa ni sad da detaljnije ispitujem cene.

Pre neki dan razmišljam u sebi kako u principu vanredno stanje i ne shvatam nešto ozbiljno/preozbiljno. Ne pada mi teško iscimati se do cisterne (iz gore pisanog jasno je da ima sugrađanja koji to proživljavaju mnogo bolnije). Užice je poznato po velikoj zagađenosti vazduha u zimskom periodu. Hebe nas konfiguracija terena. Ovih dana je u nekim periodima dana vidljivost čitavih ~10m. Al i to mi nije strano i ne ubija me u pojam. Onda pročitam obaveštenje da je u vazduhu koncentracija toga i toga toliko i toliko puta više od dozvoljene. Pa onda priče koje i to osuđuju... Neki na sve to (voda+vazduh) reaguju ovako, neki onako. Ja? Nenormalno je normalno. :)
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Podatak vezan za cenu sam čuo na Dnevniku, ali su intervjuisali građane Užica - ne od komentatora.
Korisnikov avatar
rele
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2012, 21:11
Garaža: Honda CB 750 Four K,Ducati Scrambler F.T,Honda Monkey,Cupra Formentor,Fiat 500C
Kontakt:

Post od rele »

Izbegavam ovu temu jer ima toliko toga da se kaze.
Ali necu bez veze sam sebi da dizem pritisak.

Dosta mi je da procitam par stranica :mrgreen:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Floyd napisao: Francuzi su antitalentni za jezike i veruj mi da ces tesko razumeti i onog ko proba da prica na engleskom :)
Naravno ima izuzetaka (uglavnom visokoobrazovani) koji su Eng super savladali ali oni ga i pricaju po potrebi.
Nisu, ne žele da uče.
Ostaci primitivizma iz imperijalizma :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Stjepa
Reactions:
Kontakt:

Post od Stjepa »

Mrtine ne negiram te, ne negiram ni sugrađane. Naveo sam cenu koju sam primetio lično. Nekome je to skupo, na nekim drugim prodajnim mestima je možda skuplje.
Izneo sam objektivan stav - cena za toliko je toliko.

A onda sam u drugom postu izneo i svoj stav - nisam srećan i nije mi sve ravno do Kosova, ali ni ne dramim, dižem tenziju... Ponašam se normalno. Po principu kud svi Turci tu i mali Mujo. Naveo sam da neki sugrađani to doživljavaju malo burnije, neki malo više.

U principu kao i svuda imaš minimum dve strane. Ovde je situacija takva da su na jednoj strani oni koji su ozbiljno shvatili situaciju. Neki od njih ne prihvataju ni vojne cisterne, samo hromirane. Neki ni te hromirane, ti uglavnom kupuju vodu.
Druga strana kaže "sve su to političke igre, teorije zavere itd". Oni konzumiraju česmovaču i dalje.
Treća strana su neiživljeni tinejdžeri, otkrili alkohol, praznična atmosfera pa se cugne malo. Onda su "moćni" pa jedan dan sa jedne cisterne poskidaju slavine, drugi dan demoliraju cisternu (vozač doveze, parkira i ne znam gde ode, onda kad je vreme za novu lokaciju on je premesti). To prouzrokuje da se ta lokacija isključi sa spiska za kaznu. Onda ona prva grupa ispašta zbog ove treće.

Kažu da je jedan uzeo čak da pere auto sa tom vodom iz cisterne. Odmah sam se setio Delije koji ne pere auto česmovačom da ne ostanu tragovi kammenca. :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

fq400 napisao:Dozvoljeno im je to, jer onog trenutka kad bi im bilo zabranjeno, 'zapad' više ne bi bio 'zapad'.
Problem je sto neki ljudi ne mogu da shvate granicu izmedju slobode i anarhije.
Ja smatram da svaki doseljenik u neku zemlju treba da postuje pravila i obicaje domacina a ako zeli drzavljanstvo onda je duzan da pokaze i potpunu integraciju...sto znaci da ne mase zastavom zemlje iz koje je pobegao dok slavi izbornu pobedu predsednika nove domovine.
Mozda ja nisam normalan sto postujem domacina...
Ji 4Tze napisao:Nisu, ne žele da uče.
Ostaci primitivizma iz imperijalizma :)
Igrom slucaja ovde se druzim sa nekolicinom pravih francuza.
Neki od njih su tu i preko 8 godina, nemacki im je neophodan za posao, trude se da ga nauce ali ne mogu da se oslobode svog akcenta pa to zvuci prilicno nerazumljivo. Njima je zapravo jako tesko da uce bilo koji jezik osim spanskog.

Naravno ima i mnooooogo gorih od njih a to su oni kojima je engleski maternji.
Gde god se pojave ocekuju da svi znaju njihov jezik, jos se ljute ako ih neko odjebe.
U tom kontekstu podrzavam francuze sto maksimalno ignorisu taj jezik.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

starac vujadin napisao:Pametne reči velikog umetnika...

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?na ... _id=796735
http://www.b92.net/kultura/komentari.ph ... #k11489156
:)

Dobro malo je bocnuo hrvate :)

Evo jos jedan umetnik:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/432366 ... vih-pobeda
Odgovori