TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od ljubitelj »

LH6047, 49 inca i 43 inca.
Danas sam proverio ponovo u menijima. Nema bezicni audio. Proizvedeno maja 2016.
Ima optical out i HDMI/ARC out. To i nista vise.
Znam i ja da je pre nekoliko godina LG bio mnogo boljih opcija povezivanja, ne samo to bezicno za zvuk, imao je i skart.
Skart je kao fm radio, standard povezivanja ulaza i izlaza ukljucivo i RGB koji daje odlican kvaliet slike u standardnoj definiciji kakva se kod nas i emituje,
Na skart ide sve, od set top boxova, video rekordera, kamera, igrica, DVD plejera...

SH4 sound bar sam danas testirao kako peva. Pise da je 300W snage.
Koja fora.
Zvuk los, jeste opticki digitalno povezano sa digitalnim TV ali....mnogo bolje zvuce stariji modeli TVa sa analognim izlazom i analognim pojacalom.

Pustio sam i muzika MP3 sa mobilnog telefona preko sound bara, muziku koju dobro poznajem kako terba da zvuci.
Sub mumla, od definicije basa ni traga.

Prihvatam da ostaje jos mogucnost da je zvuk koji sam cuo iz SH4 LG sound bar takav zbog karakteristika sobe.

Uglavnom, ostajem pri misljenju da je za izbegavanje godiste 2016 kod LGa, ovaj top FHD model, koji kosta blizu 800 evra za 49 ekran odnosno 600 evra za 43. Moje misljenje je da treba bolje za te pare. Sam zvuk iz TV zvucnika je onako, nalik zvuku iz fiksnog telefona, tunjavo, odseceni visoki (naravno kada bije u pod), nedefinisana prostorna zvucna slika, jedino dobro je srednji opseg za reprodukciju glasa. Cim je muzika ne zadovoljava ni minimum za slusanje.

Jos jedna greska u radu LG-a, ovakvog iz kutije. Ne radi WiDi, vidi mobilni telefon ali ne moze da poveze. Mozda ce popraviti u nekoj reviziji firmware-a.

edit> probacu jos kako zvuci radio koji dolazi preko kablovske kada dodje prikljucak u toj kombinaciji TV+ sound bar, sve povezano optikom pa dakle nema izgovora na kablazu da utice na zvuk.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Jabra Sport Pulse, kakav sjajan gadget!
Usto ih ja koristim samo kao slusalice a ne i merenje pulsa pri treningu i sl.

Udobne, bezicne, odlicno zvuce, super rade, vrhunska izrada, nadmasile su ocekivanja.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Treba mi pomoc, ako je moguce pomoci.

Korisnik sam ORIONA, u poslednje vreme manje vise srecno. Koristim u poslednjih godinu dana IPTV, pa sam dobio STB uredjaj od ORIONA.

E sad, uredjaj je DUNE HD TV-102(valjda) koji po specifikacijama uopste nije los.

Jedna stvar mi nije jasna: matorcima sam kupio neki od ovih kineskih uredjaja za digitalnu TV i on pusta multimediju sa eksternog HD/USB odlicno.

Ni jedan uredjaj koji sam dobio od ORIONA to ne moze, iako imaju ulaz USB i memorijsku karticu. Tehnicka podrska nema pojma naravno, uredjaj kao uredjaj naravno da moze. Kad povezem HDD, on ima napajanje preko USB, znaci sa hardverske strane nije problem.

Da li je moguce da su toliko debilni i preko firmware iskljuce reprodukciju multimedije? Ne bi me nista cudilo, ali ne razumem zasto. Ja racun placam pa placam, a da li cu da gledam IPTV ili nesto drugo je moj problem.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Vidi u meniju samog uredjaja da li uopste postoji Media Player kao opcija.
Cesto se u jednu genericku kutiju sa istim konektorima stavlja razlicit hardver prema zelji narucioca, tj provajdera, koji moze biti ogoljen i bez tih dodatnih mogucnosti.

Provajderi uzimaju na velike kolicine ogoljene uredjaje, time se ustedi u odnosu na komercijalne uredjaje u slobodnoj prodaji koji su naizgled isti po spoljasnosti.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Na D3 usb slot sluzi za kacenje eksterne memorije i snimanje i pustanje materijala iz provajderove ponude. Disk se formatira i fajlovi se ne mogu prenositi na komp... Verovatno je ista caka i tu.
rdl
Reactions:
Pridružio se: 27 Sep 2012, 19:34

Post od rdl »

superboss napisao:Treba mi pomoc, ako je moguce pomoci.

Korisnik sam ORIONA, u poslednje vreme manje vise srecno. Koristim u poslednjih godinu dana IPTV, pa sam dobio STB uredjaj od ORIONA.

E sad, uredjaj je DUNE HD TV-102(valjda) koji po specifikacijama uopste nije los.

Jedna stvar mi nije jasna: matorcima sam kupio neki od ovih kineskih uredjaja za digitalnu TV i on pusta multimediju sa eksternog HD/USB odlicno.

Ni jedan uredjaj koji sam dobio od ORIONA to ne moze, iako imaju ulaz USB i memorijsku karticu. Tehnicka podrska nema pojma naravno, uredjaj kao uredjaj naravno da moze. Kad povezem HDD, on ima napajanje preko USB, znaci sa hardverske strane nije problem.

Da li je moguce da su toliko debilni i preko firmware iskljuce reprodukciju multimedije? Ne bi me nista cudilo, ali ne razumem zasto. Ja racun placam pa placam, a da li cu da gledam IPTV ili nesto drugo je moj problem.
Pusti ga da podigne orion aplikaciju, ugasi ga regularno preko daljinca, a onda pritisni plavo dugme na daljincu. Trebalo bi da podigne aplikaciju odakle mozes da puštaš multimediu sa hdd-a i network lokacija.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Mislim da mi crkava Samsungtelevizor :(

Sinoc nece da se upali, samo skljocne (ali slabije malo nego kad se zaista pali) i pet puta odtreppce lampica i nista...
Utakni istakni, nista, samo odjednom nakon 10-15 pokusaja upalio se. Sada se pali (probah desetak puta), medjutim i kada se upali lampica i dalje odtrepce 5 puta (to je verovatno kod greske, i to verovatno napajanja, jos verovatnije je neki kondenzator na izdisaju)...

Sad ce verovatno taman za olimpijadu da mi crkne, onda cu ga otvoriti, necu videti gde je problem i onda cu ga lepo razbiti (inace izasao iz garancije pre 3 meseca) i nervirati se jer cu uzeti neki TV koji je losiji jer nije plazma...
Obicno se ne potresam ako mi nesto od elektronike crkne (jupi izgovor za kupovinu novog/boljeg) ali ovde to nije slucaj, bas me nervira.

Verovatno cu naruciti novu plocu napajanja a olimpijadu gledati na telefonu.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ko te tero da se sprdas sa samsungom i izlaskom N7 za olimpijadu :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Crko mi Samsung TV koji sam uzeo pre oko god dana.
Nasao sam garanciju ali ne i racun. Nznm gde jos da bauljam po kuci da bi ga iznasao, ako je uopste u kuci.

Jbm ti Samsung, sad sam ga uzeo i nikad vise.

Uzeo sam ga u Uscu, tad bese BigBang ako se ne varam... Ima li neko predlog sta da radim?

Zvao sam korisnicki servis, treba im racun ili kopija racuna.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Koji model?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ovaj
http://www.samsung.com/uk/consumer/tv-a ... H5000AKXXU

Koristim ga u sobi kao monitor i kao TV :twisted:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ako imas garanciju na njoj pise kada si uzeo mislim da je dovoljno samo to. Pozovi drustvo za zastitu potrosaca pa se kosultuj.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Pise na nekom bar kodu koji je zalepljen na toj kesi 1.9.2015.
Bem li ga.. Najgore je sto BIG BANGa vise nema... Pa ne mogu ni kopiju da izvadim ako ne iznadjem racun.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Po novom Zakonu o zaštiti potrošača, nije obavezan račun, već samo dokaz kada je uređaj kupljen, a to može da bude bilo šta, garantni list, isečak ili izvod iz banke ukoliko je plaćeno karticom i sl.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pisao sam vec - i matorcima je bio zveknuo sLJamsung. Slika se sje*ala - potamnela, izgubila fokus.
Popravio lokalni majstor u Vrscu za nekih 4.5k dinara.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori