ma kako kad je 5000 eura bio za novi a8 od Goblina, s tim što njegov bio 4.2 tdi čini mi se.
Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Pa lepo.
Ne verujete mi?
Ne verujete mi?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ma sto ne bi, nego sta je ukljuceno sve za te pare? Kradja takodje?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Cenim da imas dobru saradnju na drugim poljima sa osiguranjem pa odatle takva cena, nista cudno 
Tapatalk

Tapatalk
Full kasko u zemlji i inostranstvu sa 10% učešće u šteti. Plaćanje na rate.passenger napisao: 31 Okt 2017, 19:34 Ma sto ne bi, nego sta je ukljuceno sve za te pare? Kradja takodje?
Meni vise bilo za golfa sa 20% ucesca i bez rata.
Možda je sve automobile i kamione osigurao kod njih pa ima neki popust.
Više od 1750??? Godišnje?ftj napisao:Meni vise bilo za golfa sa 20% ucesca i bez rata.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ne mogu sad tacno da se setim ipak je bilo pre 10 godina, moguce da je u stvari 1800 bila ponuda bez ucesca a da smo uzeli sa 20% za neku manju cifru. U svakom slucaju nismo bili u minusu 

Da li je moguće da je toliko pojeftinilo za sličan auto do danas? Možda je rizik od krađe za golfa daleko veći nego za oktaviju?
To sigurno. Secam se te godine npr. kasko za q5 je bio skoro 4k evra a za volvo xc60 skoro iste vrednosti 1500.
2015.god za xc60 ful kasko sa 5% ucesca bilo 1000€
Tapatalk
Tapatalk
Da li je moguće da je za moj auto toliko manje? ~460, bez učešća, na rate.
Tja, znaci ti koji nisi bio prisutan pricas o dogadjajima pre 10 godina, stvarno van pameti da ponovim tvoje reci.mića napisao: 30 Okt 2017, 22:42 Pa sephora svuda u svetu ima takvu tradiciju da je ovo sve sta tvrdis van svake pameti, bilo pre 10 god,
Svasta. Koji post ranije tvrdis da je livnica u Kikindi mrtva na isti kalup napamet.
Za sta si pa iznenadjen, da se roba uvozila iz Kine jeftinije a onda prodaje ovde visestruko skuplje ili da se toci parfem u samoj prodavnici (za sta postoji i karusel aparat) u maloprodajno pakovanje, neshvatljivo negiranje.
Kako danas rade nemam pojma niti dodira, a niti me interesuje.
Prvi put sam video tocenje parfema u prodavnici u Frankfurtu 80tih, kasnije u Budimpesti 90tih, meni nikakvo iznenadjenje sto je stiglo i kod nas 2007.
U pravu si da zavrsimo, odgovori na konkretna pitanja koje si zaobisao jasno upucuju da nema sta dalje da se kaze.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Sta ti u stvari hteo da kazes?Xepoj87 napisao: 31 Okt 2017, 18:08 I kod nas zdravstveno nije vezano za platu, niti ima ikakve veze sa neto platom.

Direktno utice na neto platu jer se odbija od bruto plate - ugovor sa poslodavcem se potpisuje na iznos bruto plate.
Doprinos za zdravstvo je 5.15% od bruto plate (do maksimalne osnovice za doprinose) - maksimalna vrednost za septembar je bila tacno 16.761,71 din iliti 5.15% od 325.470,00 kolika je maksimalna osnovica za septembar. Taj iznos placaju svi oni koji imaju neto platu oko 230k dinara i vise. Na neto platu od 100k dinara za zdravstvo ide oko 7k dinara. Na 50k neto - 3.5k.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...