Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Re: Vazduhoplovi

Post od kvcali »

nije, al otkud putnicki avion u ratnoj zoni, pogotovo sto pobunjenici (ako su ga oni oborili) nemaju identifikaciju nasta pucaju, skidaju sve sto leti

crne kutije vec stigle u moskvu...

http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/2 ... boing.html
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Dzoni_m
Nemoj da vređaš! Nije meni opravdano, nego onome ko je to radio.
Nekome je bilo opravdano da uništi ceo Irak, i od ozbiljne države napravi haos gde svaki dan gine bar 100 ljudi. Šta je jedan avion naspram toga???
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

cozmo
U celoj toj priči CNN je glavna frula, a Amanpur, prva rupa.
Tako i mi najb..asmo.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nebo iznad Ukrajine.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Bojim se da za KAL007 necemo tako brzo doznati pravu istinu. Pominje se zvanicno let RC-135S Cobra Ball, aviona namenjenog za prikupljanje podatataka sa velike daljine o letu balistickih ptojektila/raketa. Sam poligon (Kura Test Range - Ракетный полигон Кура́ - Kama) se nalazi na ovim koordinatama 57° 20′ 0″ N, 161° 50′ 0″ E. Sad, ako se to poklopi sa projekcijom leta (realnom a ne onom sa planom leta) dobija se MOGUCNOST da su rusi "zamenili" KAL007 sa RC-135. Zao mi je sto trenutno nemam vremena da nadjem bolju skicu/mapu leta KAL007 od ove, ali blizina preleta je vise nego ocigledna. Naravno, preskocicu i sitnicu da je prvu vest o tom obaranju "procurela" iz stanice za prisluskivanje

Slika

Inace, to nije prvi put da su Sovjeti (u to vreme) imali problema sa letovima KAL-a.
20.04.1978. Let KAL 902 je prinudno sleteo u blizini Murmanska. Srecom, od 97 putnika i 12 clanova posade bile su samo dve zrtve. Razlog? Gruba navigaciona greska, na letu iz Pariza za Seul preko Enkoridza, greskom izracunata magnetna deklinacija i avion zavrsio na istocnom rubu Skandinavije, Sovjetska teritorija. Opet su nakon neuspeha komunikacije sa zemlje dignuti presretaci (i opet "zloglasni" Su-15, koji nakon greske u vizelnom prepoznavanju oznake na repu B-707 prijavljuje kao RC-135 i ispaljuje (srecom po KAL) dve R60. Evo citavog teksta incidnta sa wikija...

http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_Air ... Flight_902
Slika
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

U CG javljaju da je Putinov avion bio meta
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Proleteo 40 minuta pre malezijskog aviona.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Malo su smanjili dozivljaj na cnn..mada ne znam kako neko posle svega moze njih da uzima za ozbiljno

Ne verujem bas da ce avion predsednika drzave vrsiti prelet preko ratne zone...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/481386/Pu ... at-razlike

Mogu da kažem da su se Putinov avion i malezijski “boing” ukrstili na istoj tački i u istom koridoru. Predsednički avion bio je na tom mestu u 16.21 sati po moskovskom vremenu, a malezijski u 15.44. Konture ovih letelica su slične, dimenzije su im takođe veoma slične, a što se tiče boja, na ovoj poprilično velikoj visini (10 km), skoro su identični – rekao je taj izvor.

Putin je bio na putu iz Brazila, gde je bio na samitu BRIKS, do Moskve.

Slika
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Meni deluje da se nu Ukrajna i Rusi ne bi igrali ovako grubo.
Najrealniji scenario mi je da je avion oborila neka od polu divljih frakcija.
Za desni sektor i slične ukrajnske desničare ne verujem da imaju adekvatnu tehiku tako da kao najrealniji izvršioci isplivavaju "oslobodioci".
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Putinov avion nema veze s ovim...

Citat sa jednog od avijaticarskih foruma:

"Warsaw is about 1000 kms NW from the incident site and the GC route from Brasil to Moscow is not even touching Ukrainian territory. So I'd call that statement rubbish. "

(Ukrstanje je bilo iznad Varsave da pojasnim)

Takodje, Putinov avion ima odbrambene sisteme. Ukrajinci to znaju i nisu ludi da se zezaju - cak bi i ih i Ameri samleli da su to uradili.

Sacekajmo da prodje vreme i da vidimo gde ovo vodi.

Inace, potvrdjeno je obaranje:

https://twitter.com/WSJbreakingnews/sta ... 6938311680

https://twitter.com/planesafeorg/status ... 2397903872
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Cica Maca napisao:projekcijom leta (realnom a ne onom sa planom leta) dobija se MOGUCNOST da su rusi "zamenili" KAL007 sa RC-135. Zao mi je sto trenutno nemam vremena da nadjem bolju skicu/mapu leta KAL007 od ove, ali blizina preleta je vise nego ocigledna. Naravno, preskocicu i sitnicu da je prvu vest o tom obaranju "procurela" iz stanice za prisluskivanje
Postoji intervju sa pilotom koji ga je oborio. Ukratko, rekao je: "Pravilno sam identifikovao avion kao B747, ali to mi nije značilo ništa. Nalazio se iznad sovjetske teritorije, a ne bi bilo prvi put da Amerikanci koriste putnički avion za elektronsko osmatranje. Ispalio sam par rafala iz topa, ali nisam imao svetleće metke, pa verovatno nisu primećeni. Zatim sam dobio naređenje da postupim po standardnoj proceduri i ispalim jednu IC i jednu radarski navođenu raketu".
Cica Maca napisao: Inace, to nije prvi put da su Sovjeti (u to vreme) imali problema sa letovima KAL-a.
20.04.1978. Let KAL 902 je prinudno sleteo u blizini Murmanska. Srecom, od 97 putnika i 12 clanova posade bile su samo dve zrtve. Razlog? Gruba navigaciona greska, na letu iz Pariza za Seul preko Enkoridza, greskom izracunata magnetna deklinacija i
Baš sam pominjao taj slučaj ovde pre par meseci. Fascinantno je kako su Koreanci uspeli da se okrenu skoro za 180 stepeni, a da to ne primete. Znam da tada osim ICBM, strateških bombardera, Air Force One i aviona druga Tita :) letelice nisu imale inercijalni navigacioni sistem, ali navigator je, osim prema kompasu, mogao da zna pravac i na osnovu vremena i položaja Sunca. Loši letači ti Koreanci, nije ni čudo što CIA voli da ih koristi kao mamce za Ruse. :mrgreen:

Inače, danas mi kaže kolega: "Malezijski B777 oboren iznad Ukrajine" i prvo što sam pomislio ja bilo da je to onaj od pre 5 meseci i da je izašao iz vremenskog vorteksa i materijalizovao se iznad Ukrajine. :kezo:

Nisam pristalica teorija zavere, ali veoma je neobično da, dok je Putin na samitu BRICS-a u Brazilu, dođe do nesreće u moskovskom metrou i to baš pre stanice "Slavjanskaja", pa onda padne i ovaj avion...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

snork napisao: Inače, danas mi kaže kolega: "Malezijski B777 oboren iznad Ukrajine" i prvo što sam pomislio ja bilo da je to onaj od pre 5 meseci i da je izašao iz vremenskog vorteksa i materijalizovao se iznad Ukrajine. :kezo:

Isto sam i ja pomislio :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

@martin - do danas, po onome sto mi kaze kolega koji radi posao vezan za protok saobracaja, eurocontrol nije zvanicno imao nista protiv sto kompanije lete iznad ratnih zona u ukrajini... nonsens, ali tako je izgleda... sad je pocelo da stize kojesta da se odredjeni delovi vazdusnog prostora izbegavaju za planiranje civilnog letenja... mislim da je tu politika umesala prste... ako sam dobro shvatio bila je samo preporuka/zabrana da se planira preko krima jer postoje navodno dva provajdera usluge kontrole letenja... ako je I to tacno...
Odgovori