Koliko troši?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Koliko troši?
Ja radim u centru, zivim na Bezaniji, matorci na Cukarici, cesto idem na Zvezdaru I u Visnjicku banju, ali jok, jebiga, to nije gradska voznja nego se teleprontujem svaki put, a grad samo ako djiras po centru u spicu, sve resto nije merodavno. E ti tripovi mi nisu jasni.
Nije, naravno. Zato i izdvajam nbgd, kao ravnicu sa ogromnim bulevarima, sto se jednostavno ne moze deklarisati kao gradska voznja.
Drugo, Rakhile, ima tacno deklarisan gradski rezim voznje, gde prosek ne prelazi 19 ili 21 km/h, ako se dobro secam.
Pritom, niko ne uzima samo to kao relevantno, vec ja uvek lepo kazem da ce u takvim uslovima trositi toliko i toliko vise, nigde ne sporim potrosnju van guzve, ali treba biti realan i reci i kakvim uslovimase vozi, a ne kao sto vevina kaze, vozio sam cist grad, 6l potrosnja, a isao od doline gladi, do Omladinskih brigada, na autoput i do banjice... Da, taj teoretski nije izasao iz grada, ali to takodje nije gradska voznja.
Sent from my Sony
Drugo, Rakhile, ima tacno deklarisan gradski rezim voznje, gde prosek ne prelazi 19 ili 21 km/h, ako se dobro secam.
Pritom, niko ne uzima samo to kao relevantno, vec ja uvek lepo kazem da ce u takvim uslovima trositi toliko i toliko vise, nigde ne sporim potrosnju van guzve, ali treba biti realan i reci i kakvim uslovimase vozi, a ne kao sto vevina kaze, vozio sam cist grad, 6l potrosnja, a isao od doline gladi, do Omladinskih brigada, na autoput i do banjice... Da, taj teoretski nije izasao iz grada, ali to takodje nije gradska voznja.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 30 Jun 2015, 12:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Merodavno je, samo se ovde mesaju pojmovi voznje po guzvi i u rasterecenom saobracaju kakav NBG ima.
Voznja u starom delu BGa i novom se u mnogome razlikuje.
Voznja u starom delu BGa i novom se u mnogome razlikuje.
Brzine idu u H-a !!!

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Kad me neko pita koliko mi trosi po gradu i ja kazem pa znas zavisi od guzve i deonice, od 5 do 10l i vidim kako me bledo gledaju, kazem 7l i sve kul 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
@dragan
to je bila i poenta mog pisanija, da su u ovom konkretnom(passat tdi vs tsi) slucaju razlike vrlo male i da se svodi bukvalno na izbor ko vise voli voznju dizela ili benzinca.
to je bila i poenta mog pisanija, da su u ovom konkretnom(passat tdi vs tsi) slucaju razlike vrlo male i da se svodi bukvalno na izbor ko vise voli voznju dizela ili benzinca.
Poslednja izmena od ftj u 30 Jun 2015, 12:24, izmenjeno 1 put ukupno.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Budite precizni onda I ne koristite termin gradska voznja za spic po centru. Beograd je malo veci od Starog grada I Vracara, ajmo realnosti malo
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Been there done that, sa bmw e39 ne moze ispod 10l, prosek 12l, zustrijom voznjom je bilo cca 15-16l 
Pa i na mk2 sportingu mi je grad bio 8l jer se mora stalno vrteti da bi isao, njega sam uglavnom vozio na 3k rpm da bi uopste imao odziv na gas
Послато са GT-N7100

Pa i na mk2 sportingu mi je grad bio 8l jer se mora stalno vrteti da bi isao, njega sam uglavnom vozio na 3k rpm da bi uopste imao odziv na gas

Послато са GT-N7100
Jebala me i slika kad je i okacij [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT]
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Od kada su otvorili Pupinov most, moja kola mnogo ređe znaju za gradsku voznju. A nekada je to bila svakodnevica.
Za mene je gradska voznja termin za voznju kroz centralne gradske opštine (Zvezdara, Stari Grad, Vračar), prometnim ulicama gde je u jutarnjem i popodnevnom spicu normalno da se stvori veća ili manja guzva. Kao što je to i kada čekaš da pređeš neki od savskih mostova. Što ranijih godina beše svakodnevna pojava, a sada se, hvala Bogu, proredilo iz raznih razloga.
Tako da ako pricamo samo o gradskog voznji, potrošnja mi je izmenju 8 i 10 litara. A ako su ekstemni slučajevi tipa bilo čukanje na Gazeli, pa čekam u mestu, naravno i preko toga.
A sada pošto idem preko Pupinovog mosta, potrošnja je između 6 i 7 litara. Mada je i to daleko od otvorene voznje, ali od gradske je mnogo dalje.
Za mene je gradska voznja termin za voznju kroz centralne gradske opštine (Zvezdara, Stari Grad, Vračar), prometnim ulicama gde je u jutarnjem i popodnevnom spicu normalno da se stvori veća ili manja guzva. Kao što je to i kada čekaš da pređeš neki od savskih mostova. Što ranijih godina beše svakodnevna pojava, a sada se, hvala Bogu, proredilo iz raznih razloga.
Tako da ako pricamo samo o gradskog voznji, potrošnja mi je izmenju 8 i 10 litara. A ako su ekstemni slučajevi tipa bilo čukanje na Gazeli, pa čekam u mestu, naravno i preko toga.
A sada pošto idem preko Pupinovog mosta, potrošnja je između 6 i 7 litara. Mada je i to daleko od otvorene voznje, ali od gradske je mnogo dalje.
TDI, priznaj da si u stvari drugi nalog ljubiteljev.
Tapatalk
Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa i po Nbg moze da se popusi lepa kreni-stani tura, doduse dugo nisam vozio tuda u pravo vremeRakhil napisao:Budite precizni onda I ne koristite termin gradska voznja za spic po centru. Beograd je malo veci od Starog grada I Vracara, ajmo realnosti malo

Gradska voznja je voznja na teritoriji grada.
Kuća-pos'o od N. Galenike do garaže Obilićev venac, je po Rakhilu isto što i relacija ATŠ -Autokomanda 2x (vrtić) - Hilandarska. Prvo za mene nije gradska vožnja u užem smislu reči.
TT
TT
Ni brzine ispod 20 nisu gradska vožnja. To je maltretiranje i sebe i auta, plus taj i ostali ekstremi ne ulaze u specifikacije fabrike.
Može se naći na netu tačno kako računaju gradsku vožnju, kako mešovitu, a kako vangradsku.
Tapatalk
Može se naći na netu tačno kako računaju gradsku vožnju, kako mešovitu, a kako vangradsku.
Tapatalk