Day Walker napisao:Crko mi Samsung TV koji sam uzeo pre oko god dana.
Nasao sam garanciju ali ne i racun. Nznm gde jos da bauljam po kuci da bi ga iznasao, ako je uopste u kuci.
Jbm ti Samsung, sad sam ga uzeo i nikad vise.
Uzeo sam ga u Uscu, tad bese BigBang ako se ne varam... Ima li neko predlog sta da radim?
Zvao sam korisnicki servis, treba im racun ili kopija racuna.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Proveri to. Skoro sam čitao da po zakonu nisi dužan da sačuvaš račun. Njihov posao je da vode računa o isteku tvoje garancije i kad si kupio TV, a ne tvoj.
Prodavac koji u gatantni list ne upisuje serijske brojeve uredjaja i treba za kaznu da razmotava kontrolne rolne trazeci kopiju racuna. Drugo, neupisivanjem serijskog broja prodavac sebe stavlja u losu poziciju jer od strane kupca moze doci do zloupotrebe posto na reklamaciju mogu primiti uredjaj kupljen na drugom mestu.
Mislim da sa bn96- pocinje part number, odnosno sifta odredjenog dela TVa. Moguce je da je u pitanju kesa u kojoj je bio daljinski ili postolje za TV, a mozda i garantni list/uputsvo imaju p/n.
Nemojte me drzati za rec, ali slicna je bila oznaka nekog dela za TV, kada je prijatelj narucivao.
Potreban ti je fiskalni račun, slip kartice ili bilo koji drugi dokaz o kupovini. Nepopunjen garantni list to nije, zašto nije popunjen, ako uopšte nije, je neka druga priča. Sa popunjenim garantnim listom možeš da se obratiš servisu da vidiš da li može šta da se uradi i to spada u domen njihove dobre volje, šta god zakon nalagao, na žalost. U slučaju da popravka nije moguća i da je potrebna zamena uređaja, bez fiskalnog možeš da se slikaš..
Ako si kupovao karticom traži od banke izvod za tu kupovinu. Ako je verovati potrošačkom savetniku, idi sa tim kod prodavca, pa ako to ne prođe onda kod inspekcije i izvesno ćete napraviti dogovor.
Zovi ovlasceni servis koji je u garantnom listu pa vidi sta mozes da uradis. Mozda ti ne budu trazili racun, a mozda je Big Bang nakon raspada prosledio servisu racune, bas zbog takvih situacija.