Koliko troši?
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Re: Koliko troši?
Sva prica se svodi na to da je nemoguce sa preciznoscu porediti potrosnju automobila kada imate razlicite rute, stilove voznje.
Ja cesto pozelim da na mojim relacijama provozam nekog dizela, cisto da vidim kolika bi stvarno bila usteda za mene.
Mozda Heinz cak najbolje moze to da demonstrira s obzirom da je vozio fabiu 2.0, a sada dizelku iste kubikaze.
Ja cesto pozelim da na mojim relacijama provozam nekog dizela, cisto da vidim kolika bi stvarno bila usteda za mene.
Mozda Heinz cak najbolje moze to da demonstrira s obzirom da je vozio fabiu 2.0, a sada dizelku iste kubikaze.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Posto sam vozio dizela i benzinca iste kubikaze i slicne snage mogu samo da kazem da je razlika u gradu drasticna u bilo kom rezimu, na otvorenom razlika nije znacajna.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Fabia 11 plina plus recimo 1.5-2 benzina. Avensis oko 8.5 dizela, nemam precizno.
TT
TT
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Nisam ja drugi ljubitelj. Ja sam ja, jedan jedini i original.nidza napisao:Ni brzine ispod 20 nisu gradska vožnja. To je maltretiranje i sebe i auta, plus taj i ostali ekstremi ne ulaze u specifikacije fabrike.
Može se naći na netu tačno kako računaju gradsku vožnju, kako mešovitu, a kako vangradsku.
Tapatalk

To maltretiranje sebe i auta sam nekad svakodnevno trpeo. Mogao bi da se složim da se zove baš tako kako si ga ti nazvao. I odmorio sam se od kad toga nema zbog novoigradjene, meni veoma alternativne saobracajnice koju sam pominjao.
- schonenk
Ovo sa potrosnjom je rak rana svakog auto foruma, a u pitanju je cista apstrakcija. Koliko detalja se zanemari da bi se poredila samo potrosnja. Lakse je porediti potrosnju i troskove sa stanovista neke flotne nabavke, nego individue.Ivan napisao:Posto sam vozio dizela i benzinca iste kubikaze i slicne snage mogu samo da kazem da je razlika u gradu drasticna u bilo kom rezimu, na otvorenom razlika nije znacajna.
Послато са GT-N7100
Ovaj neki odnos koji je dao Heinz ostaje i sa novijom generacijom. Tipa znam da b7 2.0 tdi trosi u gradu do 6.5, a sa druge strane sad imamo i mazde6 sa drasticno smanjenom potrosnjom.
Jos kad bi mogli da izmerimo izgubljeno zadovoljstvo nekog kome je benzin u krvi zato sto vozi 1.5 dci

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
I to je gradska voznja, to je ono sto neki ostvare u gradu i tako je, jbg sad sto ima razlika...nidza napisao:Ni brzine ispod 20 nisu gradska vožnja. To je maltretiranje i sebe i auta, plus taj i ostali ekstremi ne ulaze u specifikacije fabrike.
Može se naći na netu tačno kako računaju gradsku vožnju, kako mešovitu, a kako vangradsku.
Tapatalk
Nije dizel po difoltu 1.5 dCi. Dapače kod nas dominiraju 1.9 i 2.0 JTD i TDI, koji se veselo remapiraju, tako da je veoma lako zaboraviti na benzin.
Ima neke draži u tome da kad te zalepi 400Nm za sedište, ne lupi podjednako i po džepu.
Tapatalk
Ima neke draži u tome da kad te zalepi 400Nm za sedište, ne lupi podjednako i po džepu.
Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Po kojoj to statistici dominiraju 1.9 i 2.0 dizeli?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Mojoj.
Tapatalk

Tapatalk
Posto benzinci ne mogu da lepe za sediste 

Nisam to napisao, poprilično sam bio jasan. Nemoj da izvrćeš. 
Tapatalk

Tapatalk
Kad smo kod dizel vs benzin diskusije... gledam malopre u servisu M550d. Auto izgleda kao avion a zvuk u poredjenju sa M5 truba...
Tu dizel zaista nema sta da trazi. Kod ovih manjih motora, razlika nije tolika jer je i zvuk benzinaca kao i dizela, sranje.
Tu dizel zaista nema sta da trazi. Kod ovih manjih motora, razlika nije tolika jer je i zvuk benzinaca kao i dizela, sranje.
- schonenk
Ja se ne gadim dizelki, naprotiv, ali posto ne mogu kupim novu i ne gledam ih. Opet da mogu novu dizelku da priustim pre bih izabrao turb benzinku jer ih vise preferiram. KAd bih bio u toj dilemi verovatno bi mi potrosnja bila na poslednjem mestu, bar za moju kmtrazu.
Zvuk je uzasan, pogotovo kod tog motora je uzasan, uzasan, uzasan!
Dosta puta sam video m550 ili X50M, gledas auto divis mu se, kad ga upale baca mi se pegla. Bio sam se jedno vreme zagrejao da uzmem nesto sa tim motorm, ali mi je zvuk toliko odvratan da sam ga potpuno izbacio iz razmatranja. Dzabe i sto unutra grmi sa zvucnika, ebes to kad ne smes otvoriti prozor a da te dusa ne zaboli.
Ne zvuce svi tako ocajno, Porsche dizeli imaju pristojan zvuk, al ebes mu sve na kraju je ipak najpametniji Audi koji je natako zvucnike i spolja i sada im dizeli sa tim cudom jako lepo zvuce i napolju. Samo se treba praviti lud i ziveti u zabludi kako je to pravi zvuk auta i super
Bolje i takva zabluda i vestacki zvuk nego ono cangrljanje BMW-ovog 50d.
Dosta puta sam video m550 ili X50M, gledas auto divis mu se, kad ga upale baca mi se pegla. Bio sam se jedno vreme zagrejao da uzmem nesto sa tim motorm, ali mi je zvuk toliko odvratan da sam ga potpuno izbacio iz razmatranja. Dzabe i sto unutra grmi sa zvucnika, ebes to kad ne smes otvoriti prozor a da te dusa ne zaboli.
Ne zvuce svi tako ocajno, Porsche dizeli imaju pristojan zvuk, al ebes mu sve na kraju je ipak najpametniji Audi koji je natako zvucnike i spolja i sada im dizeli sa tim cudom jako lepo zvuce i napolju. Samo se treba praviti lud i ziveti u zabludi kako je to pravi zvuk auta i super

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
M550d je kanturina od motora, ok preterujem, ali sam bas razocaran kada sam saznao neke detalje, ima 2 malecne turbine (tipa kao za 1.3 i cini mi se da su fiksne) i jednu osrednju tipa kao za 2.0, funkcionise tako sto sve 3 rade odjednom redno i kompresuju kompresovan vazduh koji je vec kompresovan 
535d bez xdrive ide u praksi isto, pritom moze se veci dobitak izvuci.
v6 dizeli se lepse cuju od rednih (mislim na sam zvuk motora) ne izduv, zvucnike itd.
Послато са GT-N7100

535d bez xdrive ide u praksi isto, pritom moze se veci dobitak izvuci.
v6 dizeli se lepse cuju od rednih (mislim na sam zvuk motora) ne izduv, zvucnike itd.
Послато са GT-N7100