Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Velja »

+1
Užas, ali je ispalo tako. Pre 20g bi sam sebi odskao jezik da sam ovo izgovorio :kuku:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Tex objasnio :bravo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ah da, nisam se dotakao NOB-a. Partizani su u tim manjim mestima radili samo lose po civile. Oni se odmetnu negde u gerilu, onda izvrse neku jadnu diverziju, tipa ubiju 1 nemackog vojnika/kurira/stagod, a Nemci streljaju 10 nasumicno odabranih seljana zbog toga. Do jaja im diverzija! (pre negativnih komentara na ovo, samo se postavite u ulogu nekog kome su streljali brata ili oca, zato sto je tamo neki slepac sa petokrakom ubio nekog drugog slepca u nemackoj uniformi)
Nekako se moralo poceti :kezo:
Prvo je bilo student zapalio zito, pa nije zapalio, pa jeste, ... pa streljanja.
To ti je smesna izjava, pa sto su nemci kada su tako dobri bili streljali neduzne civile?
Ne mogu da verujem da si tako nesto napisao. Ne opravdavam te neartikulisane napade nekih jadnika, koji su mozda krali iz nemackih magacina pa prodavali na crnoj berzi. Ali sta god da su oni uradili, nemci su uradili 10 puta gore kao kaznu za to. Jel bi ti voleo da Vucic za svako ubistvo koje neko iz tvog sela pocini, dodje kod vas i pobije 10 nasumicno odabranih civila? :)
Sreca pa smo se mi u krajini bolje organizovali. Toga tamo nije bilo.

I sreca sto je Tito uspeo da pomeri crvenu armiju iz vojvodine, inace bi onda videli sta znaci otimanje i zulum :D

I jedan mali dodatak. Tamo u mojim krajevima se nisu komunisti pobunili nego narod. Komunisti su posle dosli i organizovali ih kako tako. Kod nas se ne secam da je bilo tih nekih gerilskih ispada. Malo su razlicite prilike bile, nego ovde. Koliko vidim iz prica ljudi koji su ovde ziveli za vreme WWII, u Vojvodini su ljudi mogli mirno bez gerile da sacekaju da rat prodje sa njima ili bez njih, svejedno, sto je u neku ruku i bilo pametno. Ali u krajini tesko. Tamo je bio tezak zulum od strane ustasa, a bogami i od nekih odmetnutih cetnika. Tako da nisu znali kuda ce, sem u sumu sa oruzjem. A s obzirom da im to nije strano, poceli su da lupaju klempe gde su se pojavili. I tako je sve to krenulo.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Za ime sveta, kada i gde sam ja rekao da su Nemci u 2. sv ratu bili dobri? Kako moze biti dobar neko ko strelja nevine civile? Ali bas zato, ako znas da ce oni streljati tvojih 10 sugradjana jer si ti ukrao neku glupost ili ubio nekog nebitnog nemackog vojnika - nemoj to raditi. Dakle, ne pricamo o tome da ces ti naneti ogromne gubitke neprijatelju, pa da opravdas svoj gerilski cin, nego ti njima nanosis minornu (tacnije nikakvu) stetu, znas da ce oni zbog toga streljati tvoje sugradjane i sunarodnike, ali te zabole za to ili sta drugo?
Pricam o Banatu, gde su bili Nemci. Za ostala podrucja poput Srema i Backe istorija govori da je bilo mnogo gore, jer su mahom Ustase i Hortijevci vladali. Gde su bili Nemci, tu nije bilo etnickog ciscenja, niti ubistava civila bez razloga, cisto da bi se ubijalo.
Uzgred, to sto neko ne voli partizane, ne znaci da voli cetnike, kralja, popove... Ja cak priznajem da ne znam o cetnicima prakticno nista, niti poznajem nekog iz okruzenja kome je neko bio u cetnicima. Verujem da je to zato jer ih je bilo zanemarljivo malo ili ih gotovo nije ni bilo u Banatu, pa nisam imao od koga da cujem.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Rekao si, nemoj sad da se pravis :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Vidi ga ovaj lozac! MURSH! :P
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ti si Texe meni sumnjiv još od one izjave da kupuješ kola samo iz zemalja "Sila osovine" :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Moj deda, Lala, bio je posle rata u zatvoru jer nije predao žita koliko mu je bilo propisano. Naleteo sam pre nekog vremena na molbu koju je baba pisala - da ga puste iz zatvora jer ona ne može sama da obrađuje tu zemlju i da će još manje imati da predaju sledeće godine. Molba je odbijena sa obrazloženjem da ima petoro dece i da ima ko da joj pomaže :glavomuzid:

Što se tiče hrvata, Živojin Mišić je bio u pravu. Ništa nam nije trebalo da sa njima pravimo državu. Ali ne zato što su oni nešto genetski zli ili pokvareni, već što je ta država tada realno bila srpska država, sa srpskim kraljem na čelu. Sigurno bi se i ovde rodila netrpeljivost prema hrvatima da je hrvat bio kralj. Možemo da kažemo da smo to posle i dobili sa Titom ali to je bilo neko drugo vreme i neke druge ideje.

Krivicu pripisujem Kralju Aleksandru, to je bila njegova ambicija da vlada većom državom. Da ih je pustio da se tada osamostale verujem da bi sada bili mnogo, mnogo bolji odnosi između susednih naroda. Pitanje je da li bi i toliko srba stradalo u II svetskom ratu? A kad smo kod rata, kad sam bio u srpskoj kući na Krfu samo mi je jedno bilo u pameti. Da li je to bilo neophodno? Da toliko ljudi izgine i umre u tom izgnanstvu? Jeste početak tog rata imao neke veze sa nama (ali ne direktne), ali sa druge strane suštinski se nas nije niša ticao. Mnogo veće sile od nas su se spremale za sukob i na kraju ga rešile a naša uloga u tome je bila minorna. Jeste da smo na račun toga posle dobili mogućnost da napravimo veću državu, ali je istorija pokazala da je to bila greška i skupo nas je koštalo u ratovima koji su sledili.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

danas i sutra velika akcija...BADNJAK NA HLADNJAK,pridruzite se i ucestvujte u ovom velikom digadjaju
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

@texonja
Dobro, opusteno :)

Nedam se ja tako lako naloziti :)

Pa nemam pojma sta bi rekao za te gerilce u banatu, zaista. Moje misljenje je da se ovde moglo prosvercovati kroz rat, bez previse uplitanja. Ali se nije mogla izbeci preraspodela zita i ostalih dobara koja je usledila posle rata. Posto smo imali gomilu ljudi koji su ostali bez igde icega, mnogo vise, nego onih koji su sacuvali imanja ... Sve je to moglo bolje da se odradi, ali dobro, sad znamo kako, pa cemo uraditi bolje sledeci put :)

Nego nesto me zanima, koja drzava, srpska ili ona u kojoj su srbi ziveli (kao SFRJ recimo) je trajala najduze?
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

a za vreme rata negde u vojvodini...nasi se sakrili,jele kulena,slanie,svargle...a Nemci zauzeli bunar...kakva je to bitka bila
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

A mozda su u šumici :D
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Texonja napisao: Pricam o Banatu, gde su bili Nemci. Za ostala podrucja poput Srema i Backe istorija govori da je bilo mnogo gore, jer su mahom Ustase i Hortijevci vladali. Gde su bili Nemci, tu nije bilo etnickog ciscenja, niti ubistava civila bez razloga, cisto da bi se ubijalo.
Uzgred, to sto neko ne voli partizane, ne znaci da voli cetnike, kralja, popove... Ja cak priznajem da ne znam o cetnicima prakticno nista, niti poznajem nekog iz okruzenja kome je neko bio u cetnicima.
Banat su Nemci hteli da daju Rumunima (kao Srem Hrvatima i Bačku Mađarima), ali Rumuni nisu hteli da ga uzmu. :klanjamse: Tako da je tamo zavedena čisto nemačka uprava. Srem je inače nominalno bio u NDH (Sremsku Mitrovicu su bili prekrstili u "Hrvatska Mitrovica", ne znam zašto... kad je naziv Srem latinskog porekla i nema veze sa Srbima), ali je takođe efektivno bio pod nemačkom upravom. Srećom po Srbe, jer nije bilo totalnog genocida nad njima kao u drugim delovima NDH. Ali jeste bilo masovnih streljanja, obično kao odmazda zbog stvarnih ili izmišljenih partizanskih diverzija.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/bivsi ... 51603.html
Nas bivsi gradonacelnik i bivsi ministar poljoprivrede koji je pio mleko na konferenciji za novinare da dokaze da je mleko ispravno :kuku: ima novu aferu.

Inace je Ivan Zivkov moj dugogodisnji drugar iz srednjoskolskih dana. Slabije se vidjamo i cujemo poslednjih godina, ne bih da se kunem, ali sam ubedjen da je sve sto kaze istina. (jedino mu ne bih verovao za ono poglavlje kada je branio Knezevica od "neosnovanih optuzbi" da je ovaj klepio lovu "u ime DS", pa posle presao u SNS da ne bi isao u zatvor)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Gorivo se kupovalo kod NIS-a i pre Kneževića.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori