Užas, ali je ispalo tako. Pre 20g bi sam sebi odskao jezik da sam ovo izgovorio

Nekako se moralo pocetiAh da, nisam se dotakao NOB-a. Partizani su u tim manjim mestima radili samo lose po civile. Oni se odmetnu negde u gerilu, onda izvrse neku jadnu diverziju, tipa ubiju 1 nemackog vojnika/kurira/stagod, a Nemci streljaju 10 nasumicno odabranih seljana zbog toga. Do jaja im diverzija! (pre negativnih komentara na ovo, samo se postavite u ulogu nekog kome su streljali brata ili oca, zato sto je tamo neki slepac sa petokrakom ubio nekog drugog slepca u nemackoj uniformi)
Banat su Nemci hteli da daju Rumunima (kao Srem Hrvatima i Bačku Mađarima), ali Rumuni nisu hteli da ga uzmu.Texonja napisao: Pricam o Banatu, gde su bili Nemci. Za ostala podrucja poput Srema i Backe istorija govori da je bilo mnogo gore, jer su mahom Ustase i Hortijevci vladali. Gde su bili Nemci, tu nije bilo etnickog ciscenja, niti ubistava civila bez razloga, cisto da bi se ubijalo.
Uzgred, to sto neko ne voli partizane, ne znaci da voli cetnike, kralja, popove... Ja cak priznajem da ne znam o cetnicima prakticno nista, niti poznajem nekog iz okruzenja kome je neko bio u cetnicima.