Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Kakve to ima veze sa ovim slucajem? Mozda je i Knezevicev prethodnik imao slican dil.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Pa u tome je stvar. Svi imaju dilove i teraju poljoprivrednike da voze po 20, 30 kilometara do najbliže NIS-ove pumpe, umesto da se omogući kupovina na svim pumpama.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

OK. Meni je izgledalo kao da branis ovog muljatora.
Pride, NIS vec neko vreme nije drzavna firma, pa se ne moze ni po kojem osnovu favorizovati.
Pride, NIS vec neko vreme nije drzavna firma, pa se ne moze ni po kojem osnovu favorizovati.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
U ovoj državi nijedan političar, bivši i sadašnji, nije zaslužio da se brani. Tako da na to ne računaj od mene. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Pa ni taj savetnik što voli onu poslovicu hrani psa da te ujede.
Ako zli gazda hrani zlog psa, nemam nista protiv da ga pas ujede.
I uvek krivim gazdu, nikad psa, za sve.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Geza napisao:U ovoj državi nijedan političar, bivši i sadašnji, nije zaslužio da se brani. Tako da na to ne računaj od mene.

a u čemu je razlika između njih dvojice? Ne krivi on ministra što je krao nego što njemu nije daoTexonja napisao:Ako zli gazda hrani zlog psa, nemam nista protiv da ga pas ujede.

Upade mi ovo u oci. Kako mislis da su Nemci hteli Rumunima da daju Banat, kad se oni nisu ni za sta pitali ? Banat su Englezi hteli "Londonskim ugovorom" da daju Rumunima i tacno je da Rumuni tada nisu hteli da uzmu srpski deo Banata iz zahvalnosti prema Srbima koji su im oslobodili Temisvar od Turaka. Rumuni su za razliku od nas (iako ih ne cenim nesto posebno iz nekih drugih razloga) daleko nacionalno svesniji i znaju svoju istoriju - u par navrata, kada sam boravio u Rumuniji, mogao sam da primetim koliko Srpsko-Rumunsku istoriju poznaju bolje od nas samih - i to mi se jako dopada kod njih .snork napisao:Banat su Nemci hteli da daju Rumunima (kao Srem Hrvatima i Bačku Mađarima), ali Rumuni nisu hteli da ga uzmu.Texonja napisao: Pricam o Banatu, gde su bili Nemci. Za ostala podrucja poput Srema i Backe istorija govori da je bilo mnogo gore, jer su mahom Ustase i Hortijevci vladali. Gde su bili Nemci, tu nije bilo etnickog ciscenja, niti ubistava civila bez razloga, cisto da bi se ubijalo.
Uzgred, to sto neko ne voli partizane, ne znaci da voli cetnike, kralja, popove... Ja cak priznajem da ne znam o cetnicima prakticno nista, niti poznajem nekog iz okruzenja kome je neko bio u cetnicima.Tako da je tamo zavedena čisto nemačka uprava. Srem je inače nominalno bio u NDH (Sremsku Mitrovicu su bili prekrstili u "Hrvatska Mitrovica", ne znam zašto... kad je naziv Srem latinskog porekla i nema veze sa Srbima), ali je takođe efektivno bio pod nemačkom upravom. Srećom po Srbe, jer nije bilo totalnog genocida nad njima kao u drugim delovima NDH. Ali jeste bilo masovnih streljanja, obično kao odmazda zbog stvarnih ili izmišljenih partizanskih diverzija.
Inace, vojvodjanski Nemci nisu bili nimalo naivni i nimalo nisu bili cvecke kako to danasnji autonomasi i ostala antisrpska bagra pokusava da ih predstavi kao "nevinasca" koje su zli Srbi proterali i ubijali. Dok su bili u Vojvodini prema Srbima su radili gore stvari od najradikalnijih komunista - otimali srpskim poljoprivrednicima psenicu i pred njihovim ocima prosipali, sekli sume bez ikakve dozvole, ucestvovali u ubijanju Srva zajedno sa nacistima - tako da u potpunosti postujem odluku komunista sto su ih etnicki ocistili sa prostora Vojvodine (zao mi je samo sto ih vise nisu ubijali) jer uprkos tome sto nemacka nacija ima brojne kvalitete koje mi Srbi nazalost nikada necemo razviti kod sebe i sto su mogli (pod uslovom da su bili normalni) mnogo da ucine u korist razvoja Srbije, ipak su bili mnogo vece zlo, doduse manje nego ustase. Jos ih nije stid da i dan danas svake godine organizovano sa autobusima dolaze i posecuju mesta gde su nekada njihovi roditelji i dedovi ubijali i ponizavali Srbe na najgore moguce nacine.

Incognito, da mi forumas kojeg cenim nije rekao kako ti volis da palis ljude po forumima, pomislio bih da si privatno prava seljacina i debilko.
Po kojim to forumima ja palim ljude i sta je to uopste u mojim postovima sto pali ljude ? Ne poznajem te, moguce je da si Folksdojcer pa si se uvredio zbog mog stava o Nemcima, ali to je tvoj problem. Ja imam svoje misljenje i necu da ga menjam ni po koju cenu - uostalom ovo je forum gde svako ima pravo da iznese svoje misljenje bez da ikoga vredja.Texonja napisao:Incognito, da mi forumas kojeg cenim nije rekao kako ti volis da palis ljude po forumima, pomislio bih da si privatno prava seljacina i debilko.
Drugi deo recenice necu da komentarisem jer govori samo o tome koliko si primitivan i nevaspitan kad mi se na ovakav nacin obracas jer ja tebe ni na jedan nacin nisam uvredio. To bar od tebe nisam ocekivao, ali dobro.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Mojoj familiji su Nemci u Sremu naneli veliko zlo.
Ne mrzim ih ali ih baš nešto ni ne volim.
Sve ostalo smo mi Srbi koji volimo da se delimo na ove ili one jer smo zaboravili ko smo i šta smo.
Svaki dan prođem pored starog sajmišta, vidim u šta smo pretvorili stratište ljudi i ne krivim što nas drugi ne cene i poštuju kada sami sebe i svoju istoriju ne poštujemo.
Ne mrzim ih ali ih baš nešto ni ne volim.
Sve ostalo smo mi Srbi koji volimo da se delimo na ove ili one jer smo zaboravili ko smo i šta smo.
Svaki dan prođem pored starog sajmišta, vidim u šta smo pretvorili stratište ljudi i ne krivim što nas drugi ne cene i poštuju kada sami sebe i svoju istoriju ne poštujemo.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne znam sto se vi potresate oko toga sto Ustase slave svoje "pobede" i svoja mucilista? Oni kao i svi Hrvati imaju duboko razvijenu nacionalnu svest koju mi nikad necemo imati. Svako treba da slavi ono sto on smatra da treba da slavi!
Mi smo njima kompleks, veliki kompleks i oni moraju da se prazne na neke nacine...
Mi smo njima kompleks, veliki kompleks i oni moraju da se prazne na neke nacine...
Kod: Obeleži sve
Evropa je još u prvoj polovini 17.-og stoleća skovala krilaticu-prokletnicu koja glasi: „Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata!” Ovaj sramni beleg za čitavu jednu naciju isplivao je na evropsku površinu za vreme Tridesetogodišnjeg rata 1618.-1648. g. koji se vodio između evropskih katolika i protestanata (faktički evropski Jug protiv evropskog Severa).
...
Evropsko zgražavanje, a posebno nemačko, na Hrvate i njihova nedela ostao je i u dokumentovano-pisanoj formi kao gore spomenuti natpis (krilatica-prokletnica) na katedrali u istočnonemačkog gradu Magdeburgu koji je za vreme Tridesetogodišnjeg rata bio prvi evropski grad koji je osetio na svojoj koži i ulicama sadističko biće Hrvata ...

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Procitao sam desetine takvih clanaka o tome kako je neko nekad rekao nesto o Hrvatima, uglavnom lose. Sve bi to bilo ok da nisu Hrvati sad gde su i da nismo Mi sad gde smo... Tako da sve te price padaju u vodu, jer su "Hrvati najhrabriji narod...", verujem da nastavak price znate...