TV - Audio - Video - bela tehnika
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Antifrost frižider mi mrzne unutra, stvara se led i otopi se i ima dosta vode. Šta muči ovog šizofreničara? Ranije je bio stvarno antifrost i nije bilo leda na zidu frižidera.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Zapušen odvodni kanal kondenza, zovi nekoga da ti to reši
- passenger
Nije tako jednostavno
Moram da zovem firmu koja mi je iznajmila stan, pa oni zovu neku firmu koja reguliše to. Pa opet zovu mene da me pitaju je l odgovara taj i taj termin, pa onda zovu tu firmu da kažu da meni odgovara taj termin. I onda dodju i otpuše
Moram da zovem firmu koja mi je iznajmila stan, pa oni zovu neku firmu koja reguliše to. Pa opet zovu mene da me pitaju je l odgovara taj i taj termin, pa onda zovu tu firmu da kažu da meni odgovara taj termin. I onda dodju i otpuše

Pakao... Kod nas te niko ništa ne pita i ne *ebe dva % 

Na frižiderima koje smo mi imali i imamo je odvod lako dostupan iznutra, te ga je lako otpušiti.
Tapatalk
Tapatalk
- passenger
To ona rupa koja zjapi na dnu? Ne razumem čime može da se zapuši?
Probaću nečim da je prodžaram.
Probaću nečim da je prodžaram.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Kod no frost frižidera ne možeš sam ništa da uradiš, batali.
Ako si iole vičan majstorisanju, rado ću ti objasniti postupak.
Ako si iole vičan majstorisanju, rado ću ti objasniti postupak.
- passenger
U suštini ništa ne smem da diram jer je sve od firme koja iznajmljuje stan + frižider je ugradni i ne mogu da ga izvlačim napolje.
Zvaću ih kad se pogorša stanje.
Zvaću ih kad se pogorša stanje.
Koliko sam ja skapirao, samo treba da javis ljudima koji ti izdaju stan, pa onda tebe da zovu iz servisa da se dogovorite za termin...kako bi bilo lepo da je i kod nas tako "komplikovan" postupak 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- passenger
Tako je, ali je oko termina često problem jer mora odgovarati oboma.
Pa tako je i dole kad iznajmiš stan u kome nisu tvoje stvari. Pozoveš vlasnika da ti reše problem.
Pa tako je i dole kad iznajmiš stan u kome nisu tvoje stvari. Pozoveš vlasnika da ti reše problem.
Ovde bi ti vlasnik sam dosao, pa utvrdio kvar, pa te pitao kako se to desilo, da li si nesto cackao, pa onda on pokusao to sam da popravi, pa onda zvao svog rodjaka koji "zna oko tih stvari", pa kada rodjak to popravi, ti opet zoves za 2 nedelje, jer se isto desava, pa se vlasnik onda izdere na tebe i pita te sta ti radis sa tim friziderom kada se stalno kvari i kako to mislis nije popravljeno, kada on zna da jeste...pa onda mozda dodjes u priliku da ti pozoves neki servis, da ti platis, pa da ti odbije od kirije i to uz nadu da ce servis da ti izda fiskalni, sto je mrka kapa, pa da te onda vlasnik jos malo zajebava uz izjavu da si ti tu mogao da napises bilo koju cifru, da bi mu ti rekao da zove servis i proveri, a ako misli da ti taj servis drzi brat od tetke, da zove bilo koji drugi, a ti se nadaj da negde nece naleteti na 1000 dinara nizu cifru...da, isto funkcionise 
I ovo ti je u slucaju osrednje dobrog vlasnika, neki drkos bi ti rekao da to tako treba da se otapa, tako se i njegov Obod od pre 30 godina ledi i otapa i da tu nema sta da se popravlja, live with it.

I ovo ti je u slucaju osrednje dobrog vlasnika, neki drkos bi ti rekao da to tako treba da se otapa, tako se i njegov Obod od pre 30 godina ledi i otapa i da tu nema sta da se popravlja, live with it.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Kod indukcionih crkava neko sranjce na sredini ploce i imaju problem sa elektronikama. Takodje se desava da pobrljave i pocnu da piste i da ne reaguju na komande ukoliko je ukljuceno svetlo na aspiratoru iznad njih. Govorim o Gorenju, ne znam za druge.Delija napisao:Znaci, indukcione ne crkavaju
Kod ves masina mahom su elektronike i grejaci ono sto srecu kvari. Posle 3-4 god upotrebe stradaju cetkice na pogonskom motoru, a to zna da zezne i elektroniku pa masina konstantno centrifugira

Ako imate masinu kojoj je tek istekla garancija, savetujem da proverite cetkice inace popravka moze gadno da zaboli

Sudo masine korodiraju unutra i na kraju procure. U garanciji se menja cela masina, van garancije mozete samo da placete

Kod sporeta osim grejnih ploca cesto se desava da progori rerna. Menja se rerna u garanciji (rastura se ceo sporet da bi se to uradilo, ostanu mu samo dugmici

Kod susara novije generacije koje vazduh za susenje zagrevaju uz pomoc vruceg gasa (rade kao klima na grejanju) desava se da pukne kompresor i iscuri ulje iz njega. Klasicne susare koje imaju elektricni grejac nisu se pokazale kao problematicne.
Frizideri i zamrzivaci cesto izgube gas u garantnom roku jer istrule cevi. Resava se dopunom gasa (kvar nije otklonjen jer gas i dalje curi) i to obicno izgura do isteka garancije. Posle toga...

Sitni kucni aparati se uglavnom ne popravljaju.
Mislim da sam pokrio sve

Evo meni za nesto preko 9 godina crkao jedan (gornji) grejac (menja se za 20 sec - zbog toga je i crkao - jer je izlozen spolja) na rerni (Bosh sporet - kostao oko 400Eur) - i to jer sam ga fizicki ostetio - deo skup kao djavo 110Eur-a i to gde god online da se pogleda, grejna ploca je na gas - i to je savrsenstvo bez mane. Samsung ves masina (kostala 350 Eur 1400 obrtaja, digitalna) je pocela da se cuje (kuglager) od pre par meseci (planiram da kupim novu), Siemens masina za pranje (450Eur) posudja radi savrseno (i prilicno besumno) i Samsung americki frizider (850 Eur) radi lepo, ali sam imao problema pre par godina kada mu se zalede neki kanali i samo prestane da radi - a temperature na displaima ostanu iste (hladno) - pomogao jedan restart uz odledjivanje. Tako da moderni kucni uredjaji i nisu toliko losi ... (mada je sve kupljeno online u NL) Cekam da napune jednu dekadu pa da ih menjam 

Kad okacis tvoju potrosnju na kolima,pomislim da na vise obrtaja isla ta masina nego BMW.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .