Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Koliko troši?

Post od McGruja »

Da, vrti se na 3.000 obrtaja, smara pomalo, ali je tiši od benzinca

Cmax mk3 ima 6 brzina, i vrti se niže, ali recimo da je na 160 na 3.000 obrtaja
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

kad vec pricate o tim obrtajima, gledam ove nove mazde, 2.0 120 i 165ks benzinjare su na 120 na 240rpm... nije ni cudo sto trose smesno...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

schonenk napisao:Mala ti prosecna :) ogranicenje od nikitija do auto puta je 90, na auto putu 130. Doduse ponegde i 110.

U svakom slucaju Slika
Sve po ograničenjima i maksimalno defanzivno. Moglo bi da se spusti do 3.5, recimo. Bilo je i semafora i gužvi.

Povratak sam išao i preko ograničenja na momente:
Slika

Slika

Slika

Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Jel' čipovana Škoda ?
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Jasno mi je bilo da je Škoda, nisam bio siguran koja. Očekivao sam da je mozda nova Fabia, nisam video kako joj izgleda cajger. Ali za Oktaviu, ovo mi je nestvarna potrosnja. Daleko od toga da ne verujem da je istina, nismo deca iz vrtića da se lažemo. Nije Octavia tenk, ali nije ni trotinet.

Svaka čast kako si izveo ovu potrosnju u svakom slučaju.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Koji tdi je u Skodi?

Tapatalk post
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ovo je tezak smor voznja. Za samu Sitoniju OK, ali za ovo kasnije do Soluna ubistvo. Mislim da je meni prosecna do Soluna blizu 100 km/h bila. Doduse ja na onom putu sa odvojenim trakama drzim 150 kmh kada nema guzve.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

TDI napisao:Jasno mi je bilo da je Škoda, nisam bio siguran koja. Očekivao sam da je mozda nova Fabia, nisam video kako joj izgleda cajger. Ali za Oktaviu, ovo mi je nestvarna potrosnja. Daleko od toga da ne verujem da je istina, nismo deca iz vrtića da se lažemo. Nije Octavia tenk, ali nije ni trotinet.

Ne znam da li si video potrosnju od BMW F30 dizela, nije ovo neki fenomen u danasnje vreme.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mozda je bila guzva?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Prosecna brzina po bordu ne mora mnogo da znaci, ako idem npr ns-bg i vozim 160 celim putem prosecna mi retko bude preko 70-80kmh zbog 10ak minuta gradske voznje koji mi trebaju da izadjem iz ns i jos toliko kada udjem u bg.

Ako resetujem bord kada izadjem na autoput onda cu imati daleko vecu prosecnu brzinu i nesto nizu potrosnju.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Naravno, ali Sitoniju znam skoro napamet, pa znam i da toga nema. :) Nema stajanja, i kad nema guzve jako lep tempo moze da se drzi. Ja da napravim prosek 100 kmh sa Sitonije slomim se, tj autoput drzim vecim delom 160-170 kmh, ali tu ima stajanja na granicama i na pumpu sto najvise ubije prosek.

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ono kada hoces da drzis dobar prosek i stanes i gledas kako na oci pada :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Evo ga prosek puta kad smo se vracali sa mora. Ceo put 7,7l, svo vreme klima, mada je vec od polovine Bugarske pocelo da zahladnjuje i i vidi se na bordu kolko je bilo u Pirotu stepeni kad smo dosli kuci, sok.

Pratio sam prosek na Egnacia Odosu, za tih nekih 300km vozio sam uglavnom 140km/h, neretko 150-160 i nekoliko puta smanjivao brzinu zbog ogranicenja. Pri takvoj voznji prosek je bio 8,2l. Kako sam dosao do Soluna lagano je poceo da pada da bi dosao do 7,7l.

Slika
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Pa dobro, ovo je i realno...
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Velja napisao:Jel' čipovana Škoda ?
Ne.
TDI napisao:Jasno mi je bilo da je Škoda, nisam bio siguran koja. Očekivao sam da je mozda nova Fabia, nisam video kako joj izgleda cajger. Ali za Oktaviu, ovo mi je nestvarna potrosnja. Daleko od toga da ne verujem da je istina, nismo deca iz vrtića da se lažemo. Nije Octavia tenk, ali nije ni trotinet.

Nema laži, proverio sam potrošnju na dolasku ovamo, BC ne laže uopšte. Sipao sam pun na NIS u Srbiji, i pun u Mk na izlazu, sve se slaže. Što se potrošnje tiče, Octavia je neverovatno mali potrošač do 120-130, onda je već egal sa prosekom. Auto jeste veliki, ali je izuzetno lagan za tu karoseriju (1300 i neki sitan kg). Ova potrošnja ne treba da iznenađuje, nego je potpuno normalna za bilo kog ko anticipira vožnju i ne forsira nepotrebno.

Već sam napisao, smeo bih u opkladu ovu istu deonicu za prosek 3.5l/100km. Do pred Cosmos je prosek bio 3.8, uz itekako ozbiljan luft za uštedu.
nixa napisao:Koji tdi je u Skodi?

Tapatalk post
2.0 TDI, 150KS
Markoni napisao:Ovo je tezak smor voznja. Za samu Sitoniju OK, ali za ovo kasnije do Soluna ubistvo. Mislim da je meni prosecna do Soluna blizu 100 km/h bila. Doduse ja na onom putu sa odvojenim trakama drzim 150 kmh kada nema guzve.

Ograničenje je uglavnom 90-110 na autoputu, a polovina puta (36km valjda do Nikitija) je 50-90. Prosek u 100km/h uz semafore, kišu i gužvu na putu je danas bio potpuno nerealan. Takođe je ideja bila da se vozi lagano i štedljivo, sa dobrim prostorom da ne bude ubistvo, kao što si napisao. Bilo je prostora još da vožnja postane ubistvo i potrošnja još niža. Da sam bio sam u kolima, veruj mi da bih pokušao. :D
Markoni napisao:Naravno, ali Sitoniju znam skoro napamet, pa znam i da toga nema. :) Nema stajanja, i kad nema guzve jako lep tempo moze da se drzi. Ja da napravim prosek 100 kmh sa Sitonije slomim se, tj autoput drzim vecim delom 160-170 kmh, ali tu ima stajanja na granicama i na pumpu sto najvise ubije prosek.

Ima nekoliko semafora, prema tome, moraš da staneš. Možda si ti išao onim drugim putem, ja sam levim od Nikitija do Soluna. 160-170 je na ovom putu i po idealnim uslovima već divljanje sa porodicom u kolima, po kiši i sa putem krcatim automobilima - ja to ne radim. Svakako se time javno ne bih hvalio i da radim.
Odgovori