Registracija vozila
Re: Registracija vozila
e da ga jebem bas , to sigurno ne gledaju niti ima uticaja na bezbednost....
secam se da je na spisku te kontrole u CH stajalo bas ovo za preskalice farove kao i kod nas (usmeravanje i jacina mlaza) kao i brzina vracanja pojasa kad ga otkopcas, jedna riba koja tamo zivi zbog toga nije prosla mfk na nekom audiju, od recimo 30 stavki te dve je oborile a ceh je bio 100tinak franaka da se to sredi u roku od xx dana plus jos 70fr za ponovni tehnicki.
Ona nije isla u garazu pre tehnikocg na proveru jer je smatrala da je auto tip top ali eto zbog gluposti nije prosla kao i kod nas sto se radi.
skoro mi kaze drugar njegov neki komsija, zaboravih koji auto, jedva prosao ovde kod nas zbog toga sto mu prskalice farova ne rade dok auto stoji (mozda je to slucaj i kod vecine kola ne znam) vec samo u pokretu mogu da prskaju farove, pa su ovi sa teh. morali da kontaktiraju neki ovl. servis i raspitaju se jel to istina.
secam se da je na spisku te kontrole u CH stajalo bas ovo za preskalice farove kao i kod nas (usmeravanje i jacina mlaza) kao i brzina vracanja pojasa kad ga otkopcas, jedna riba koja tamo zivi zbog toga nije prosla mfk na nekom audiju, od recimo 30 stavki te dve je oborile a ceh je bio 100tinak franaka da se to sredi u roku od xx dana plus jos 70fr za ponovni tehnicki.
Ona nije isla u garazu pre tehnikocg na proveru jer je smatrala da je auto tip top ali eto zbog gluposti nije prosla kao i kod nas sto se radi.
skoro mi kaze drugar njegov neki komsija, zaboravih koji auto, jedva prosao ovde kod nas zbog toga sto mu prskalice farova ne rade dok auto stoji (mozda je to slucaj i kod vecine kola ne znam) vec samo u pokretu mogu da prskaju farove, pa su ovi sa teh. morali da kontaktiraju neki ovl. servis i raspitaju se jel to istina.
I kod nas idenitčno, samo se ne zove garaža (po francuskom lokalizmu) nego auto servis/mehaničar.OMP napisao: 13 Jul 2021, 23:12
na zapadu koliko ja znam auto servisi tj garaze su te koje kontrolisu auto pre tehnickog pregleda, oni imaju tacan protokol tj stavke kao i tehnicki pregld i istim redosledom gledaju i čekiraju, tako mi pricao jedan lik koji se bas time bavio u CH u nekom servisu, pokazivao mi i slike tog spiska po kom on ide i gleda i bukvalno stiklira sta je ok a sta nije i onda na kraju ta garaza isposavi racun koliko sve to kosta ako hoces kod njih da popravljas pa ti gledas dal ti se isplati ili ne, zato kola koja nisu isplativa da se srede za mfk i mogu da se pazare jeftino tamo
Javno je dostupan spisak tj protokol šta se pregleda, čime, i koje su granične merne vrednosti i maletene svako može samostalno da iskontroliše pred tehnički.
Naravno, podrazumeva se da poseduje merne uredjaje i znanje da ih koristi tj tumači iozmereno.
Druga je stvra koliko se pedantno vrši kod nas i koliko je onih koji su spremni da plate takav jedan kontrolni pregled s obzirom na ranije navike i opštu tehničkiu kulturu održavanja stvari (bilo kojih).
Po meni jednom je moralo ovo da se desi ali ne na ovaj način haotičnog tumačenja već po strogo i jasno utvrdjenim pravilima odnosno prema izmerenom i bez ikakvih prava na slobodne procene i subjektivno tumačenje bilo čega.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sada smo vozili dva službena na tehnički.
6.200 po vozilu ...
TapaT
6.200 po vozilu ...
TapaT
To samo policija moze da resi i da ogranici cenu ili sta vec, posto daju ovlascenja za rad.
mahom je oko 1000-1500din skocila cena, ajde to i nije toliki problem koliko zezanje za gluposti
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja treba da ustelujem levi far 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Eee ja nikada mecu zaboraviti, cak negde i ima post na forumu o tome...
2014 ili 2015 godine, moj stari auto napunio 20 god, rega max jeftina, jos 1600ccm, usao sam u 1 premijski stepen, bila ona akcija sa dzabe tehnickim ako tu uzmes i polisu... registracija mi je bila oko 1200din mesecno kada podelim sumu na 12.
Vec sledece godine nakon sto sam se "pohvalio" skocila osiguranja 40% nakon onih poplava, ostale takse po malo...
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
2014 ili 2015 godine, moj stari auto napunio 20 god, rega max jeftina, jos 1600ccm, usao sam u 1 premijski stepen, bila ona akcija sa dzabe tehnickim ako tu uzmes i polisu... registracija mi je bila oko 1200din mesecno kada podelim sumu na 12.
Vec sledece godine nakon sto sam se "pohvalio" skocila osiguranja 40% nakon onih poplava, ostale takse po malo...
Послато са SM-G780F помоћу Тапатока
Zavrsio tehnicki, 3800 je jos uvek u Dunavu Smederevo, ali uskoro i tamo poskupljuje.
Registracija od ponedeljka.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Registracija od ponedeljka.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Cuo sam da ne u Sapcu 2500din.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Inace, kod nas su proveravali i tockove da li su svi zavrtnji do kraja, pa je pametno da im ostavite kljuc za skidanje cepova sa felni.
Od onog sta sam video:
Prikopcali dijagnostiku, nabili malo gas, proverili pritisak u gumama pre pocetka rada, podigli prednji/zadnji trap, isproveravali, proverili podizace, sva svetla da li rade, snopove prednjih svetala, prvu pomoc, trougao, kocnice, izduvne gasove, brojeve na sasiji, motoru, da li rade prskalice - prednje, zadnje.
To je sto sam mogao da vidim spolja, sigurno su radili jos nesto (napred nisam video sta su radili), ali mi i dalje deluje neverovatno da neko propise da za ovo mora sat vremena.
Od onog sta sam video:
Prikopcali dijagnostiku, nabili malo gas, proverili pritisak u gumama pre pocetka rada, podigli prednji/zadnji trap, isproveravali, proverili podizace, sva svetla da li rade, snopove prednjih svetala, prvu pomoc, trougao, kocnice, izduvne gasove, brojeve na sasiji, motoru, da li rade prskalice - prednje, zadnje.
To je sto sam mogao da vidim spolja, sigurno su radili jos nesto (napred nisam video sta su radili), ali mi i dalje deluje neverovatno da neko propise da za ovo mora sat vremena.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Meni ne radi levi podizac svetla. Crko motor valjda. Sreca pa sam u junu bio na tehnickom. Od svih ovih sranja, oni su po meni odlozili najbitniju stavku, izduvne gasove. Danas je lik zadimio pola ulice u nekom Doblu. Ali ne, bitno je da li ti je polomljen mehanizam za preklapanje sedista ili tako neka glupost.
Mad Maxova koliko hoces 

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !