Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Novi Sad

Post od shandu90 »

aviator napisao:Samo da priupitam. Od kad to Novi Sad ima sremsku stranu? :mrgreen:
O'šli Nemci, došli Sremci.
Imas i Kamenicu Slika

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Nemam ja nego Srem. Al' mi ne odgovoriste, od kad je Novi Sad na sremskoj strani Dunava? ;)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Imamo mi u Sremu i deo Beograda. :mrgreen:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Zemun? :D
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

I zemun i novi beograd i batajnica... :D

Ovako je nekad izgledala mapa pre administrativnog sirenja beograda (centralne srbije).

Cudi me da nikad niko nije prokrenuo pitanje baranje. Taj deo se spojio sa srbijom a ne sa kraljevinom shs niti sa hrvatskom.

Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Baranja - tj. mali deo Baranje koji se nalazio u Jugoslaviji (grad Beli Manastir i okolina) je iz Srbije zvanično "prebačen" u Hrvatsku posle 2. svetskog rata. :glavomuzid: Slično kao što je ukrajinski nacionalista Hruščov odmah posle Staljinove smrti uzeo Krim od Rusije i dao ga Ukrajini.

Pokrenuli su Srbi iz Hrvatske i B&H pitanje oko mnogo čega, ali je politika Zapada bila da se bivše republike priznaju u svojim trenutnim granicama. To je bilo drugačije od ustava SFRJ koji je davao pravo na samoopredeljenje narodima, što nije nužno moralo biti u okviru republičkih granica. Obratiti pažnju da je naroda bilo 6, a da su se nacionalne manjine u SFRJ zvale "narodnosti" i one po ustavu nisu imale pravo na samoopredeljenje.

Ja bih najpre pokrenuo pitanje Slavonije i Dalmacije i njihovog pripajanja Hrvatskoj 1848. godine prevarom Srba koji su bili brojčano značajan narod u tim delovima Austrije i bez čijih glasova pripajanje ne bi bilo moguće. Da ne dužim sa istorijskim pričama - ukratko, uslov je bio da u novoj velikoj Hrvatskoj Srbi dobiju status konstitutivnog naroda, koji su i imali skoro 150 godina, od 1848. do 1991.

Dalje, trebalo bi pokrenuti i pitanje Istre, koja je daleko vrednija nego svi ostali delovi sadašnje Hrvatske zajedno. Pripajanje Hrvatskoj je valjda bila nagrada za divne stvari koje su Hrvati činili u 2. svetskom ratu...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti ... grada.html

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Hoce neko da otvori kafanu u parku, a vala i da uzme pare za neke sklj garaze. Uzivajmo!
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

I za ono sto mislis da je zaokruzena celina i da, srecom, to bar ne mogu da sjebu, oni to urade uz smesak. Jebem vam mater halavu!
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Vodio sam zenu veceras u pozoriste pa smo imali zanimljivih momenata:
- vecina raje ulazi sa jaknama u salu, ajd da su jesenje/proljecne varijante, ali gdje bas sa zimskim :-)
- djevojka ulazi nakon pocetka predstave, cure koje rade u pozoristu je smjestaju na prvu slobodnu stolicu iako nije njeno mjesto kako ne bi remetila predstavu, da bi ona zatim poslije cca 5+ min ustala da sjedne na svoje mjesto vjerovatno zbog ekipe sa kojom je izasla. Ne bi to bio problem da nije digla cca 20 ljudi (sigurno) da prodje na svoje mjesto koje je bilo na skroz drugoj strani reda :-(
- veci broj FB korisnika ... ajd sto ti se mozda ne svidja predstava ali ne moras remetiti (svjetliti) drugima dok gledaju :-(

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Iati problem u bioskopu, s tim sto jedu iz šuškavih ambalaža kao blesavi. Ja ne kapiram taj kliše da se najedu čipseva i drugih grickalica u toku filma. Likovi pored su šuškali sat i po.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Upravo zbog toga sam prestao da idem u bioskop. Jebali ih čipsevi, kokice, sladoled, tacco sa tri različita sosa. Smrdi kao na pijaci u Kuala Lumpuru. :besan:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

swemir napisao: 30 Nov 2018, 07:15 https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti ... grada.html

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока
Dakle definitivno Novi Sad konvergira u Beton City...
S obzirom da zivim u okolini NS i da sam uvek imao tendenciju da predjem u NS da zivim i da se tu skucim, kad vidim ove urbanisticke ludorije i cene kvadrata, tendencija mi poprilicno opada...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ludilo sa nekretninama. Vec traze 250e za garsonjere.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Sa troskovima skoro kao u Kelnu za 30ak kvm :-)
Odgovori