Dobro veče
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Dobro veče
Drugarica je prošla katastrofalno zbog svetala, već je bio mrak a nije provalila od uličnih svetala da je zaboravila. I onda su joj napakovali i da je vozila neosvetljenom ulicom a garant nije jer bi tu odmah primetila. U svakom slučaju zbog te dodatne stavke je bila žešća kazna, red veličine 30k din i 6 meseci zabrane.
Nema veze da li je osvetljena ulica ili ne, kazna za vožnju bez svetala kad je noć bi trebalo da je ista.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
A i kazna za to je ona najveca moguca posle nasilnicke voznje - 14 poena, zatvor i 8 meseci zabrane.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nije, ima razlike da li je put osvetljen ili neosvetljen
Sent from my HTC One using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To je već da ne kažem šta, kad napišu nešto što nije. Za takve imam posebnu taktiku. Inače uvek fino i kulturno, nikad problem. A kazna je suviše rigorozna. Ok velika kazna novčano, ali oduzimanje 6 ili 8 meseci je previše.
Tapatalk @ Desire 626
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
- Kornjaca Rade
Ja sad bas gledam u ZOBSu i ne mogu da nadjem koja je kazna za osvetljen, za neosvetljen jeste ovo sto sam napisao.Grujic napisao:Nije, ima razlike da li je put osvetljen ili neosvetljen
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
A vala, zaslužio je, ruku na srce. Jedna od onih pesama koje čim čuješ, moraš da pojačaš, bez obzira na okolnostiVelja napisao:Jack White će doveka živeti od ovog jednog rifa![]()
- Grujic
- Moderator
To je ovoKornjaca Rade napisao:Ja sad bas gledam u ZOBSu i ne mogu da nadjem koja je kazna za osvetljen, za neosvetljen jeste ovo sto sam napisao.Grujic napisao:Nije, ima razlike da li je put osvetljen ili neosvetljen
Znači to je neosvetljen put + je auto totalni mrak13) noću upravlja vozilom na neosvetljenom delu puta, a nema uključeno nijedno svetlo za osvetljavanje puta niti prednje poziciono svetlo,
A drugo je
Novčanom kaznom u iznosu od 15.000 do 30.000 dinara ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kazniće
se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona:
Uz to ide i 6 bodova + minimum 3 neseca dozvola13) člana 77. stav 2, vozač koji noću na osvetljenom delu puta upravlja vozilom na kome nije uključeno
nijedno svetlo za osvetljavanje puta niti poziciona svetla, kao i vozač koji noću na neosvetljenom delu puta
upravlja
vozilom na kome su uključena samo poziciona svetla,
Što znači ne postoji u zakonu situacija u kojoj u osvetljenoj ulici ideš bez ikakvih uključenih svetala.
Znači ili da izmisle pozicije upaljene ili da izmisle da je neosvetljen put.
- Kornjaca Rade
Ha, ja gledao na ova dva http://www.vrelegume.rs/novi_zobs/ZOBS.pdf i http://www.amss.org.rs/images/files/zobsnp.pdf i na oba je ovaj clan:
13) члана 77. став 2, возач који не користи ни дуга ни кратка светла, а
користи само позициона светла,
- Grujic
- Moderator
Pise, ili ti nisi razumeo clan, ili ja nisam razumeo tebehavijer napisao:Što znači ne postoji u zakonu situacija u kojoj u osvetljenoj ulici ideš bez ikakvih uključenih svetala.
Piše, moja greška, čitao sam samo kraj rečenice