Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od nikaragva »

Pa to po glavi stanovnika za beograd se tesko primenjuje, jer ima mnogo glava :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Bas tako. Uporedi onda Beograd i NY, pa ces dobiti isti odnos kao BG i Leskovac.

HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma ovi Beoooogradjaniiii se samo nesto bune a kao da ne zele da primete da u proseku zive min duplo bolje od ostatka Srbije :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

nikaragva napisao:
starac vujadin napisao:
nikaragva napisao:Ma ovo sto sam ja nasao je sprdnja, posto koliko vidim to se jedino moze naci na serbskim sajtovima :)
Ti si baš sa istorijom na"vi".

Glupo je da se sprdaš s tim jer je taj natpis je stajao na katedrali u Magdeburgu do II svetskog rata kada je katedrala oštećena. Ima još dosta takvih natpisa po srednjoj Evropi na spomen pločama, kamenim portalima...
Off topic
Pokusao sam da nadjem neke podatke o tome, ali nisam uspeo. Sem na serBskim sajtovima. Daj mi neke informacije o tome, ako znas. I nije mi glupo da se sprdam sa zaista glupim serBskim sajtovima, posto su crkveno/rezimsko dno dna u pogledu nauke i istorije. Glupavi su oni koji to citaju i slepo veruju tome.

(
http://en.wikipedia.org/wiki/Cathedral_of_Magdeburg
http://en.wikipedia.org/wiki/Sack_of_Magdeburg
)

Sto se tice mog poznavanje istorije, tacno je da nisam nesto nacitam po tom pitanju iz prostog razloga sto mi je zamorno da filtriram ko je rezimski istoricar, a ko ne. Moj kum prilicno dobro poznaje istoriju, i kada mi nesto treba sto ne mogu brzo da nadjem iz objektivnog izvora pitam njega.

S obzirom na vreme desavanja, ne bi me cudilo da su u tim redovima, u hrvatskim pukovima bili krajisnici :)

Sto se tice topica, ti serBski sajtovi, zaista imaju veze sa temom i sa tim sto je Srbija tu gde jeste.
S obzirom da je tema bila zaključana, neću nešto preterano komentarisati, iako bih mogao.
Ukratko - ako ne veruješ srpskim izvorima, Dučiću, vojvodi Mišiću...onda pretpostavljam da bi mogao hrvatskim. Štaviše, jedna od hrvatskih knjiga koja opisuje te događaje je napisana 1942. za vreme NDH.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao:Ma ovi Beoooogradjaniiii se samo nesto bune a kao da ne zele da primete da u proseku zive min duplo bolje od ostatka Srbije :)
Ma ne zive duplo bolje, ni u proseku. Ima se vise para, veca su primanja, pa je lakse pokrpiti se, ali su veci i troskovi. Bas prosle nedelje setam po bloku 33 i 37, gledam zgrade, fasade, stanove. Sve je to "stock" kako je i izgradjeno pre 40 ili vise godina, po onome kako izgledaju terase, sta se drzi na njima, kako su ljudi koji setaju po kraju odeveni, vidi se da je daleko to od pristojnog zivota. Bolje je, jer se u Beogradu se lakse prezivljava nego u drugim delovima Srbije, ali nista vise od toga. Samo manjina zivi jako lepo, velika manjina. Ali toj manjini je toliko lepo, da se takvi skoro i ne vidjaju van BG ili NS (i ponekog u Nisu)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma dobro, blokovi su raspad sistema ali pogledaj novogradnje. Ako se nesto i gradi po Srbiji, 90% toga je BG i NS, stanovi su preskupi za srpski standard ali se opet prodaju...to valjda govori nesto? Posla ima vise, plate su vece, centar svih desavanja je tu, gradski prevoz prilicno kvalitetan, mesta za izlaske i shoping koliko volis itd. Mozda nije duplo ali generalno se bolje zivi. Sad da i u BG ima sirotinje, to niko ne spori ali ima je i u Parizu ili Londonu, posebno u tim socijala delovima grada kakvi su neki NBG blokovi.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

starac vujadin napisao:
nikaragva napisao:
starac vujadin napisao:
nikaragva napisao:Ma ovo sto sam ja nasao je sprdnja, posto koliko vidim to se jedino moze naci na serbskim sajtovima :)
Ti si baš sa istorijom na"vi".

Glupo je da se sprdaš s tim jer je taj natpis je stajao na katedrali u Magdeburgu do II svetskog rata kada je katedrala oštećena. Ima još dosta takvih natpisa po srednjoj Evropi na spomen pločama, kamenim portalima...
Off topic
Pokusao sam da nadjem neke podatke o tome, ali nisam uspeo. Sem na serBskim sajtovima. Daj mi neke informacije o tome, ako znas. I nije mi glupo da se sprdam sa zaista glupim serBskim sajtovima, posto su crkveno/rezimsko dno dna u pogledu nauke i istorije. Glupavi su oni koji to citaju i slepo veruju tome.

(
http://en.wikipedia.org/wiki/Cathedral_of_Magdeburg
http://en.wikipedia.org/wiki/Sack_of_Magdeburg
)

Sto se tice mog poznavanje istorije, tacno je da nisam nesto nacitam po tom pitanju iz prostog razloga sto mi je zamorno da filtriram ko je rezimski istoricar, a ko ne. Moj kum prilicno dobro poznaje istoriju, i kada mi nesto treba sto ne mogu brzo da nadjem iz objektivnog izvora pitam njega.

S obzirom na vreme desavanja, ne bi me cudilo da su u tim redovima, u hrvatskim pukovima bili krajisnici :)

Sto se tice topica, ti serBski sajtovi, zaista imaju veze sa temom i sa tim sto je Srbija tu gde jeste.
S obzirom da je tema bila zaključana, neću nešto preterano komentarisati, iako bih mogao.
Ukratko - ako ne veruješ srpskim izvorima, Dučiću, vojvodi Mišiću...onda pretpostavljam da bi mogao hrvatskim. Štaviše, jedna od hrvatskih knjiga koja opisuje te događaje je napisana 1942. za vreme NDH.
Off topic
Hvala za info, ako znas koja knjiga trebao si i to napisati.
I nisam rekao da ne verujem srpskim izvorima, nego serBskim i slicnim budalastinama, da se sad ne nastavljam.
Ocigledno se nisam dovoljno potrudio da kopam, posto sam se zadrzao na samom Magdeburgu, koji nema veze sa nasim izvorima, pa reko ako oni nisu pisali o tome, onda toga nije ni bilo ...

Texonja napisao:Bas tako. Uporedi onda Beograd i NY, pa ces dobiti isti odnos kao BG i Leskovac.

HTC
Da, ali sam mislio na glavonje :)
Najtoplije je onome ko je najblize vatri, uvek bilo :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ne znam kakva je razlika između reči srpski i serbski, iako vrlo dosledno upotrebljavaš drugu u pežorativnom smislu.
Naravno da znam kako se zove knjiga, ko ju je napisao i šta je napisao autor te knjige, a ako te to interesuje se malo potrudi oko informacija. U tome je lepota istorije, nije sve u tome da se dobije na tacni. ;)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Znas sta sam hteo time reci, nemoj sad da izigrivas robota :)

Jeste to lepota istorije, ali bilo kakvog drugog resavanja problema. Ali sad su ti na sceni internet tehnologije i brz protok informacija :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Otprilike znam šta si hteo da kažeš i to nije lepo. Ali, predlažem da ovde i završimo s tom pričom.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

:understand:
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Rakhil napisao:Zena i ja danas predali dokumenta za roditeljski dodatak, utisak nam je oboma bio da je neko namerno napravio nemogucu proceduru da sto manje ljudi podnese zahtev. Inace, to sam cuo iz dva nezavisna izvora u gradskoj upravi, odnosno centru za socijalni rad - namerno se prave retardirani propisi i komplikovana procedura zbog Cigana koji zloupotrebljavaju sistem. Ovo je za mene debilizam svoje vrste, tako tipican za nase organe vlasti.

1. Majka ide u sud da dobije potvrdu da joj nije oduzeto dete. Ta potvrda joj treba da od centra za socijalni rad dobije uverenje da joj nije oduzeto dete. Jebe lud zbunjenog.
2. Mada je uveden trajni izvod iz maticne knjige rodjenih, sada traze overenu fotokopiju, pa to kosta isto ili vise nego pre.
3. Imamo oboje elektronsku licnu kartu sa cipom, ali i dalje za sve traze fotokopiju iste, ili ocitan sadrzaj. Citace niko nema ili ne koristi.
4. Dodatak trazimo za drugo dete, a traze nam sve papire za prvo i drugo. Ako budem imao trece pa trazim za njega, opet cu morati da podnesem za prvo i drugo.

Svi sekretarijati u Gradskoj upravi u 27-og marta su jasno oznaceni i popisani. Sekretarijat za socijalnu zastitu nema ni papir na vratima, moras da udjes i pitas gde sta kako. Kad smo na kraju nasli vrata na kojima pise Roditeljski dodatak, bio sam ubedjen da ce me pri otvaranju istih obasuti svetlost i andjeoski poj, te da ce me Metatron Glas Boziji obavestiti da sam zavrsio quest i da sam sad 20-i nivo...
Sto se toga tiče, ja sam utiska da oni mnogo lakše dobijaju sve što ih sleduje i ne sleduje, nego mi(jbg ako zvuči šovinistički obično nisam takav-ali ovakve stvari mi posebno nešto smetaju u poslednje vreme).

Za dečji dodatak sam pokušao do sad barem tri puta da podnesem zahtev. Nisam ni jednom stigao do kraja, jer ako podneseš jednom i odbiju te zbog FP1 moraš da čekaš šest meseci za sledeći pokušaj. Za dobijanje dečjeg treba od 10-14 različitih dokumenata, za samohrane roditelje i još neke kategorije 16-18(mrzi me da pogledam).

Iskreno, sumnjam da većinu tih dokumenata većina Roma može da obezbedi.(ali dobijaju raznorazne vrste socijalnih pomoći). Druga krajnost su raznorazni džipijaši i ostali, za koje znam da žive više nego dobro, ali dobijaju socijalnu, dečiji i ostalo....

Kakvih sve gluposti tu ima, sačuvaj Bože.

Inače, kod nas ovde "šalteruša" ja Mica Ubica u originalu. Svaki put mi dođe da joj preskočim onaj pult, koliko je iritantno i nekulturno biće.

P.S: naravno razumem ja da je birokratski sistem napravljen tako da se teško penetrira :mrgreen:

Međutim, često se ti činovničići ponašaju kao da njima iz džepova uzimam, možda rade na neki procenat-koliko odbiju ljudi danas-utoliko njima veća plata.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ček, ček, šta si tačno hteo reći sa tim "džipijaši"? :D
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Uglavnom kontraverzni bizMismeni konztraverzne nam države. Koji imaju dovoljno para da im ne treba pomoć od države. Ali kao bakšiš, ili za plaćanje računa za mobilan-što da ne.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

viewtopic.php?p=243572#p243572

Ima i ovo:

viewtopic.php?p=239858#p239858

Ne treba dalje ni da trazimo.
Odgovori