TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Gde pocinje nemacki Bosch ? Od serije 6 ili samo serija 8 ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Ja sam ukapirao da je serija 6 45cm široka mašina, ne da ima veze sa fabrikom.
Svojevremeno sam istraživao poreklo Bosch veš mašina, i poslednja dva slova su označavala zamlju porekla. Pitanje je da li se išta pravi u DE, fabrike su ko zna gde. Dakle one oznake EU, ME, BY... su bile bitne
Kod Bosch mašina za sudove Made in Germany je to što kažu:
https://www.bsh-group.com/index.php?USt ... andort=302
https://www.bsh-group.com/index.php?USt ... andort=302
Sve nam je Bosch osim frižidera, ali nemam pojma koji komad je odakle poreklom. Nisam obratio pažnju kad je isporučeno, a posle ugradnje se ništa ni ne vidi.
Secam se da je prva masina za sudove koja je made in germany tipa 80k din a za 40 su te poljske ili turske(masina ko masina, ne znam koje su razlike tj. glavna razlika je sto nemacke imaju unutrasnjost od inoxa a ne plastiku). Sta znam ja bi pre klot bmwa nego napucanu kiu. Drugar je skoro uzeo sve gorenje u kujni i masina za sudove mu lose pere(nema onako casa da skripi i ostaju mrlje od vode), frizider solidno bucan i jadan a tacskrin na ploci za kuvanje katastrofa(ko uopste izmisli tacskrin za plocu svaka mu cast).
Touch screen ploce su jedino dobre za kuhinje gde se malo ili uopste ne kuva. Ako se cesto sprema onda su mehanicke komande bolje.
Touch na Boschu je vrhunski. Dok je recimo mašina za sušenje i pranje sa klasičnim preklopnikom za programe. Kod LG je taj selektor elektronski npr.
Sudomašina 45 cm nam je inox kada, ali nije bila sigurno 80k, možda 50k. Nije ona sa projekcijom vremena na pod, samo sa jednom LED.
Sudomašina 45 cm nam je inox kada, ali nije bila sigurno 80k, možda 50k. Nije ona sa projekcijom vremena na pod, samo sa jednom LED.
Treba izbegavati niske serije bilo kog proizvodjaca tehnike, bili tv, klima ili masina za sudove u pitanju.
Elektronika entry level Samsung klime i Vivax je istog nivoa, osim sto Samsung tu mora da ubaci jos nesto cime ce opravdati jacu cenu, pa to obicno ne bude najsrecnije po kupca, ima par servisera na forumu, pa mogu da me isprave ako gresim.
Gorenje nije isto sto i Tesla i ostalo najjeftinije djubre, pa visoka serija Gorenja obicno bude bolja od neke niske serije Boscha sa kojom je u istom cenovnom rangu.
Da, ako imas love, daleko od toga da je Gorenje jednaka firma kao Bosch.
Ralee, kod mene se svakodnevno kuva, touch nam nikada nije napravio problem, mehanika se pokazala kao dosta losija stvar, jer mnogo lakse zapadne mast gde ne treba.
Elektronika entry level Samsung klime i Vivax je istog nivoa, osim sto Samsung tu mora da ubaci jos nesto cime ce opravdati jacu cenu, pa to obicno ne bude najsrecnije po kupca, ima par servisera na forumu, pa mogu da me isprave ako gresim.
Gorenje nije isto sto i Tesla i ostalo najjeftinije djubre, pa visoka serija Gorenja obicno bude bolja od neke niske serije Boscha sa kojom je u istom cenovnom rangu.
Da, ako imas love, daleko od toga da je Gorenje jednaka firma kao Bosch.
Ralee, kod mene se svakodnevno kuva, touch nam nikada nije napravio problem, mehanika se pokazala kao dosta losija stvar, jer mnogo lakse zapadne mast gde ne treba.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Tač je loš samo na Gorenje pločama, i to onim starim. Kod kuće imam jedan takav Simplicity i to je najgori tač koji postoji - pri čemu je potpuno upotrebljiv. Koje god druge da sam koristio tač je savršen i mehaničke komande nemaju nikakvu prednost. Imaš na jačim modelima slajdere čime si postigao kompletnu analogiju sa mehaničkim komandama.
Kuva se stalno, bela tehnika se kod mene u kući ne gasi. Gorenje se pokazalo super, pogotovo što je skoro sve iz srednjeg nižeg ranga (Simplicity). Tako dugačka garancija od 5g se pokazala bespotrebnom, kvarove sam imao samo na početku, ploča je crkla posle nedelju dana, zamenjen neki senzor za 5 minuta (odazvali se sutradan) i bojler je 3x rešavan u prve dve godine. U poslednje 3 godine nema problema, kao da ima manje kamenca u vodi. Ostali gedžeti se ne gase i ne posustaju.
Kuva se stalno, bela tehnika se kod mene u kući ne gasi. Gorenje se pokazalo super, pogotovo što je skoro sve iz srednjeg nižeg ranga (Simplicity). Tako dugačka garancija od 5g se pokazala bespotrebnom, kvarove sam imao samo na početku, ploča je crkla posle nedelju dana, zamenjen neki senzor za 5 minuta (odazvali se sutradan) i bojler je 3x rešavan u prve dve godine. U poslednje 3 godine nema problema, kao da ima manje kamenca u vodi. Ostali gedžeti se ne gase i ne posustaju.
Sta znam, mi imamo bosch sa mehanickim komandama na kojoj se svakodnevno sprema, meni dosta je bolje, dok me na beko touch ploci muka uhvati kad i kafu hocu da skuvam.
Meni Bosch mikrotalasna riknula zbog masti medju dugmicima(stoji iznad rerne), sada hocemo da uzmemo verovatno istu ita oro Gorenje, na touch, da se slaze uz rernu.
Nidzo, ja ne znam koja je ovo serija ita oro, ne secam se da li je srednja ili visoka, ali znam da je stara 8 godina, sto znaci star touch, nikada problem nismo imali sa njom, sta tebe zeza?
Nidzo, ja ne znam koja je ovo serija ita oro, ne secam se da li je srednja ili visoka, ali znam da je stara 8 godina, sto znaci star touch, nikada problem nismo imali sa njom, sta tebe zeza?
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Imaš i dalje Oro.Xepoj87 napisao:Meni Bosch mikrotalasna riknula zbog masti medju dugmicima(stoji iznad rerne), sada hocemo da uzmemo verovatno istu ita oro Gorenje, na touch, da se slaze uz rernu.
Ne zeza me ništa, samo sporo reaguje, nije pravi tač (bar na Simplicity), nego ima svetlosni senzor. Ariston, Beko, Samsung, reaguju kao ekran telefona, trenutno.
Aha, to, pa jeste malo drndav, siledzijski, ali neka, vazno da on radi kako treba, da je kao na telefonu, kakva sam talija, do sada bi ga menjali jedno 3 puta, verovatno nakrivo