Kako se vozi u Srbiji?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Moraću da nacrtam, ne vredi ovako...
Poslato telepatski
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kružni tokovi su još uvek enigma, ali sam negde čuo da je neki projektant bem li ga šta rekao da je pravilno da se u desnu traku ide samo ako se isključuješ na prvom, za sve drugo leva traka... E sad, po tome ispada da si ti postupio pravilno, ali kako bi bilo u slučaju udesa ne smem da tvrdim... Sama desna strana ovde nije bitna, bitno je ko je koga isekao, tj ušao u traku, sumnjam da bi se u obzir uzelo to da je ona trebala da se isključi pre...
Ne može da skrene kroz nju, napravi još jedan krug pa proba ponovo. I ode na pljesku kad ogladni od kruženja 

- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Nije prvo, nego drugo isključenje.McGruja napisao:Ja nikad ne bih usao u kruzni tok u skroz levoj traci, ako izlazim desno na prvom iskljucenju
NacrtajVladapetr napisao:Moraću da nacrtam, ne vredi ovako...

Never Say Never Again
Pivo se podrazumevaHeinz napisao:Ne može da skrene kroz nju, napravi još jedan krug pa proba ponovo. I ode na pljesku kad ogladni od kruženja

Mene uzasno nerviraju biciklisti koji ti se uvlace da desne strane u traci za pravo i desno, a ti skreces levo i ocekuju da pazis na njih i da ih propustis da prodju napred.
Sinoc se neki deda u NS derao na mene, pa sta radis zar ne vidis da idem pravo!
Nije bila nikakva kriticna situacija islo se polagano, posto je moja kolona sekla pesacki, pa se cekalo da prodju pesaci, ...
Trebao sam mu izduvati gume neka gura malo biciklo i razmisli o smislu zivota
Sinoc se neki deda u NS derao na mene, pa sta radis zar ne vidis da idem pravo!

Trebao sam mu izduvati gume neka gura malo biciklo i razmisli o smislu zivota

Dosta se raspravljalo o kružnim tokovima po forumima i nikad se nije jednoglasno razrešilo tako da džaba da pokušavamo opet.
Postoji narodski mit da kada si ušao u kružni tok ti si bog i svi moraju da te puštaju ma šta ti radio u njemu što je blago rečeno netačno. Prednost imaš samo u odnosu na one koji se uključuju u kružni tok a ne na one koji su već uključeni. Međutim kada na kružnim tokovima poput slavije ili na nbg-u, postoje tri zamišljene trake, šanse za zabunu i diskusiju su velike i u slučaju sudara sve ti zavisi kako će saobraćajac odraditi uviđaj tako da nema jednog odgovora.
Postoji narodski mit da kada si ušao u kružni tok ti si bog i svi moraju da te puštaju ma šta ti radio u njemu što je blago rečeno netačno. Prednost imaš samo u odnosu na one koji se uključuju u kružni tok a ne na one koji su već uključeni. Međutim kada na kružnim tokovima poput slavije ili na nbg-u, postoje tri zamišljene trake, šanse za zabunu i diskusiju su velike i u slučaju sudara sve ti zavisi kako će saobraćajac odraditi uviđaj tako da nema jednog odgovora.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Zašto bi crtao, lepo je objasnio 
Ja ne tvrdim da je napravljen prekršaj ali sam siguran da bi on bio kriv jer je isekao putanju vozilu sa desne strane iako je ona ta koja krši moralna načela vožnje u kružnom toku
Šalu na stranu, konkretna situacija je Vladina greška na nivou početničke a to je dozvoliti vozilu sa desne strane u kružnom toku da se "uvuče" u mrtav ugao, zato sam i napisao da su te situacije najčešći uzroci nezgoda u kružnim tokovima

Ja ne tvrdim da je napravljen prekršaj ali sam siguran da bi on bio kriv jer je isekao putanju vozilu sa desne strane iako je ona ta koja krši moralna načela vožnje u kružnom toku

Šalu na stranu, konkretna situacija je Vladina greška na nivou početničke a to je dozvoliti vozilu sa desne strane u kružnom toku da se "uvuče" u mrtav ugao, zato sam i napisao da su te situacije najčešći uzroci nezgoda u kružnim tokovima
Tehnicki jeste prvo, zar ne?profesorPROST napisao:Nije prvo, nego drugo isključenje.McGruja napisao:Ja nikad ne bih usao u kruzni tok u skroz levoj traci, ako izlazim desno na prvom iskljucenjuNacrtajVladapetr napisao:Moraću da nacrtam, ne vredi ovako..., pošto očigledno vozimo jednako.
Ides odmah desno, ako ides ka Brankovom, a prvo iskljucenje je ka starom Merkatoru
Svakako, tu sam uvek skroz desno, jer retko kad koristim neko drugo skretanje iz pravca/smera Om. brigada
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nije mit nego praksa u Beogradu sa samo jednim izuzetkom, ali je to zbog toga jer bukvalno svi na svim uključenjima imaju trougao, tako da u praksi se svodi na to. Jedino nije tako kada se dolazi na Autokomandu iz pravca Franša, tu nema znaka i važi pravilo desne strane, zato oni u kružnom toku staju.ftj napisao:Dosta se raspravljalo o kružnim tokovima po forumima i nikad se nije jednoglasno razrešilo tako da džaba da pokušavamo opet.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Pa da, to i ja često radim ali strogo vodim računa na desnu traku i stajem ako vidim da budala neće 

Nepisano pravilo je da se desnom trakom kreces samo kada ces se iskljuciti na sledecem iskljucenju. Ako ides na prvo, onda uleces odmah u tu traku, ako ides na neko sledece, prestrojavas se u levo, ili odmah ulazis u levu. Tako ostavljas maksimalno slobodnu traku za ljude da se ukljuce u kruzni tok i za ove sto su u njemu da se iskljuce, bez bojazni da nekog iseku, koji se vrti nekoliko krugova po spoljnoj traci.
E sad to je nepisano pravilo, kao sto rekoh. Pa zakonu mozes do sutra da se vrtis u spoljnoj traci i da jebavas sve koji pokusavaju da udju ili izadju iz kruznog toka
E sad to je nepisano pravilo, kao sto rekoh. Pa zakonu mozes do sutra da se vrtis u spoljnoj traci i da jebavas sve koji pokusavaju da udju ili izadju iz kruznog toka

Naravno, survival mode je stalno ukljucen na kruznim tokovima, jer se ne uzdam u logiku i pamet ostatka ucesnika 

@Grujic
Nisi razumeo šta sam hteo da kažem. Ti kad uđeš u kružni tok a voziš u unutrašnjoj traci a sa tobom paralelno vozi automobil koji je takođe uključen u kružni tok, ti nemaš prednost u odnosu na njega kad hoćeš da se isključiš već moraš da ga sačekaš da prođe, kao i u bilo kojoj drugoj ulici sa dve trake u istom smeru. Međutim ljudi zbog tog mita kako uvek imaju prednost u kružnom toku misle da imaju i tu često nastaju nesporazumi.
Nisi razumeo šta sam hteo da kažem. Ti kad uđeš u kružni tok a voziš u unutrašnjoj traci a sa tobom paralelno vozi automobil koji je takođe uključen u kružni tok, ti nemaš prednost u odnosu na njega kad hoćeš da se isključiš već moraš da ga sačekaš da prođe, kao i u bilo kojoj drugoj ulici sa dve trake u istom smeru. Međutim ljudi zbog tog mita kako uvek imaju prednost u kružnom toku misle da imaju i tu često nastaju nesporazumi.