Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Re: Stigla zima!

Post od steva_anya »

U moj kraj putari nisu stigli. Zato sam ja imao intimno druzenje sa lopatom.

Ociscen deo puta "do koze", kao i moje parking mesto u dvoristu.
Slika Slika Slika

Sav taj sneg se negde morao skloniti, i da ne bi pravio prepreku na putu, veliku vecinu sam ubacio u dvoriste.
Slika

Najbitnije mi je da na ploci iznad podruma, gde parkiram nema snega, i kako je malo "uzbrdo" da me nista ne zanosi.
Slika Slika

Jedina mana je sto me klinci iz kraja mrze, posto sam im unistio deo za sankanje :kuku: :smesko:

edit*
Za ovo ciscenje na samom putu mi je trebalo 15ak minuta, posto je sve bilo utabano i asovom sam morao "komadati". Za ceo put ispred dvorista bi trebalo 90 minuta, ili 60 ako bi se i komsija prikljucio. Zamislite kad bi SVAKO odvojio sat vremena i ocistio, prevoz i prolaz bi bilo daleko laksi i jednostavniji. Sa druge strane kuce je bila "radna akcija", tu su komsije vise radnicki raspolozene.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Bili smo pre podne na sankanju (na keju kod Stranda) bas je bilo lepo. :cool!: Prilicna je guzva a problem predstavlja parkiranje jer putari nisu cistili. Bilo je par vozaca sa letnjim gumama koji su se naravno zaglavili ali uz pomoc "kriznog staba" su uspeli izaci. 8-)
Moram pohvaliti putare odlicno su obavili svoj posao,ulice su prohodne i nadam se da ce tako ostati. :smesko:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Videcete kada se sneg otopi pa kada ulice budu kao rovovi od rupcaga gde ce biti ti vasi "putari" ...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

koji si ti baksuz :lol:
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

E moj Ogi, tebi bi najgora kletva bila: Da Bog da ti putari bili takvi kakvim ih ti predstavljaš. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

:lol: I taj izraz PUTARI... nisu ovi nasi nikakvi putari vec obicni dunsteri... realno!
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Bas danas gledam grtal'cu :mrgreen: stavili su gumu na donju stranu koja se spusta na asfalt.
Tako da nece biti otkinutih lezecih
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nisu oni stavili... To postoji vec... Od kad znam za grtalice :D

Slika - TOW PLOW
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ogi napisao::lol: I taj izraz PUTARI... nisu ovi nasi nikakvi putari vec obicni dunsteri... realno!
Izjavili su da sve masine rade punom parom i da je svo ljudstvo na terenu medjutim ni tako ne mogu da ociste gradove, e sad ne verujem da lazu narod i sede kuci i lade jaja. Vrlo verovatno je da su nemocni spram ovoga sto se trenutno desava.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ja ne bih imao ništa protiv da ostane zavejano, ako bi saobraćaja bilo kao juče ili danas - nigde nikoga.

Inače, mnogo je jak osećaj kad uđem u skroz zavejan auto da ga upalim da se greje dok ga čistim - unutra maltene potpuni mrak i potpuna tišina, kao u nekom bunkeru :lol:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Zvanicno je proglasena vanredna situacija u Srbiji zbog elementarne nepogode.
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

fq400 napisao:Inače, mnogo je jak osećaj kad uđem u skroz zavejan auto da ga upalim da se greje dok ga čistim - unutra maltene potpuni mrak i potpuna tišina, kao u nekom bunkeru :lol:
To mi je jedan od omiljenijih dozivljaja kod odnosa covek-automobil. :lol: I onda kad se ugreje auto skroz, sve zavejano i vozikas se kroz grad :mrgreen:
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

O, da - skroz dobar osećaj sedeti u zavejanom autu. :) Pored toga, najbolji doživljaji u vožnji su mi prolazak kroz duge tunele(tu mi Austrija 100% odgovara) i ulazak u kratke letnje pljuskove. :)
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

evo danas sam bio ubedjen da necu upaliti jer ga nisam vozio 5 dana, po prvi put :smesko:

kad sam skinuo tonu snega, auto je upalio iz prve !!! u pitanju je diesel i to sa fabrickim akomulatorom starim 6 godina!!

nisam mogao da verujem, akomulator je za respect

kad bih nasao kupio bih opet isti, mada nisam nikad cuo za ovog tudora

Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Stigao sa Divcibara. Juce ujutru smo krenuli u 8.30, izlazim iz dvorista zamalo da se zaglavim iza zgrade, dolazim do bulevara sa druge strane zgrade jedva se probijam da se ukljucim na bulevar-cistili ga grtalicom. Iskreno nije mi bilo svejedno jer nisam znao kakvo je stanje napolju, ali sam se nadao da je bolje nego posle prvog dana-noci kad krene da pada sneg. Jer dok pokrenu masine, tu uglavnom prodje pola dana, a ovako kad sneg pada vise dana rade skoro non stop.
Mislim da je dovoljno da vam kazem da nisam imao ni pokusaj zaglavljivanja svvih 180km, cak ni pri penjanju na Divcibare bez lanaca sam sibao svo vreme uz odlican Dunlop WinterSport 3D koji ubija i daje dobar dojam na volan sta se desava. Do Divcibara smo stigli za 3h i 20akk minuta, voznja je bila do 80km/h, uglavnom oko 70 i bez problema se islo, a velika sreca je bila sto nije bilo puno saobracaja. Dodatna sigurnost pored zimskih guma mi je i svakako ESP, koji ne mogu reci da se nije palio ali je odradio odlican posao.
Potrosnja je ihaj, do tamo prosek 7l ED, pa vi vidite, a napisao sam da nije vozen preko 80km/h.

Jutros sam na Divcibarama jedva upalio auto, neki kazu da je bilo -24c. Sta je bilo ne znam, verglao je normalno, ali nije mogao da sastavi, sastavljao je onako u prekidu kao da hoce da upali ali nece da prihvati. Prva 3x sam verglao par sekundi(2-3) sve mislici upalice, jer kao sto sam rekao nije bio mrtav, vec prihvata ali ne da da sastavi. Onda sam 4x verglao sigurno 5-6s, i na kraju sam popizdeo i verglao 10ak sekundi i tad je nekako sastavio uz oblak dima. Sta je bilo ne znam, u naftu sam sipao neki aditiv do -25 Krusevacki, da li je zaledilo gorivo ne znam, ja kontam da je to. Da li mozda neki grejac ne radi, opet mi je cudno jer na -13c kad ne prelazi nocu pali na pola kljuca. Da je motor opet kontam ne bi palio na -13c kao da je vruc.

Kad smo se vracali Valjevski putari su ocistili sneg sa asfalta do crnog :doubleup: , Sapcani katastrofa kroz grad-tranzit, a magistrala onako sredina otopljena, oko Rume takodje skoro da nema snega na asfaltu. Iriski venca pa reci cu katastrofa( znaci 05.02. oko 18h). Dosta snega na kolovozu, po sredini kao se topi, ali zato u trakama levo i desno snega pa sigurno 5-10cm. Mislim ako mogu da ociste ostali, pa vi bi bar to malo planine trebali da usijate, a ne ovako. Kontam da od juce ujutru nisu nista ni cistili, eventualno bacili so, jer je juce ujutru stvarno bilo ocisceno.

Za divno cudo sa brisacima nisam imao previse problema, jer ih nisam ukljucivao. Kad se vozi preko 50km/h ne topi se na soferku. Iako sam poneo jos jedan par, tj. stari da mi se nadje jer su ovi Aero za sneg tj. kad zaledi katastrofa, ne mogu se ocistiti od leda.
Odgovori