Stigao sa Divcibara. Juce ujutru smo krenuli u 8.30, izlazim iz dvorista zamalo da se zaglavim iza zgrade, dolazim do bulevara sa druge strane zgrade jedva se probijam da se ukljucim na bulevar-cistili ga grtalicom. Iskreno nije mi bilo svejedno jer nisam znao kakvo je stanje napolju, ali sam se nadao da je bolje nego posle prvog dana-noci kad krene da pada sneg. Jer dok pokrenu masine, tu uglavnom prodje pola dana, a ovako kad sneg pada vise dana rade skoro non stop.
Mislim da je dovoljno da vam kazem da nisam imao ni pokusaj zaglavljivanja svvih 180km, cak ni pri penjanju na Divcibare bez lanaca sam sibao svo vreme uz odlican Dunlop WinterSport 3D koji ubija i daje dobar dojam na volan sta se desava. Do Divcibara smo stigli za 3h i 20akk minuta, voznja je bila do 80km/h, uglavnom oko 70 i bez problema se islo, a velika sreca je bila sto nije bilo puno saobracaja. Dodatna sigurnost pored zimskih guma mi je i svakako ESP, koji ne mogu reci da se nije palio ali je odradio odlican posao.
Potrosnja je ihaj, do tamo prosek 7l ED, pa vi vidite, a napisao sam da nije vozen preko 80km/h.
Jutros sam na Divcibarama jedva upalio auto, neki kazu da je bilo -24c. Sta je bilo ne znam, verglao je normalno, ali nije mogao da sastavi, sastavljao je onako u prekidu kao da hoce da upali ali nece da prihvati. Prva 3x sam verglao par sekundi(2-3) sve mislici upalice, jer kao sto sam rekao nije bio mrtav, vec prihvata ali ne da da sastavi. Onda sam 4x verglao sigurno 5-6s, i na kraju sam popizdeo i verglao 10ak sekundi i tad je nekako sastavio uz oblak dima. Sta je bilo ne znam, u naftu sam sipao neki aditiv do -25 Krusevacki, da li je zaledilo gorivo ne znam, ja kontam da je to. Da li mozda neki grejac ne radi, opet mi je cudno jer na -13c kad ne prelazi nocu pali na pola kljuca. Da je motor opet kontam ne bi palio na -13c kao da je vruc.
Kad smo se vracali Valjevski putari su ocistili sneg sa asfalta do crnog

, Sapcani katastrofa kroz grad-tranzit, a magistrala onako sredina otopljena, oko Rume takodje skoro da nema snega na asfaltu. Iriski venca pa reci cu katastrofa( znaci 05.02. oko 18h). Dosta snega na kolovozu, po sredini kao se topi, ali zato u trakama levo i desno snega pa sigurno 5-10cm. Mislim ako mogu da ociste ostali, pa vi bi bar to malo planine trebali da usijate, a ne ovako. Kontam da od juce ujutru nisu nista ni cistili, eventualno bacili so, jer je juce ujutru stvarno bilo ocisceno.
Za divno cudo sa brisacima nisam imao previse problema, jer ih nisam ukljucivao. Kad se vozi preko 50km/h ne topi se na soferku. Iako sam poneo jos jedan par, tj. stari da mi se nadje jer su ovi Aero za sneg tj. kad zaledi katastrofa, ne mogu se ocistiti od leda.