PayPal
Re: PayPal
Možda je priča i za temu o bankama, ali mi ovde više ide.
Elem pre neki dan sam nešto kupovao preko Intesa internet kartice. Račun je bio u evrima i trebalo bi da je ostalo nepunih 15€ na kartici. Danas kupim eure, odem uplatim na karticu i onako bez veze na kraju pitam koje je stanje na kartici i dobijem odgovor da imam 3€ više nego što sam danas uplatio, a da bi mi odgovorila morala je nešto da računa.
Moje jedino objašnjenje je da banka od mene kupi eure (po krš kursu, naravno), na kartici drži dinare, a kad potrošim onda mi dinare konvertuje u eure po najskupljem kursu.
Nisam pitao šta je i kako je jer sam jezivo žurio, ali nemam drugo objašnjenje. Ima li neko drugu ideju?
Elem pre neki dan sam nešto kupovao preko Intesa internet kartice. Račun je bio u evrima i trebalo bi da je ostalo nepunih 15€ na kartici. Danas kupim eure, odem uplatim na karticu i onako bez veze na kraju pitam koje je stanje na kartici i dobijem odgovor da imam 3€ više nego što sam danas uplatio, a da bi mi odgovorila morala je nešto da računa.
Moje jedino objašnjenje je da banka od mene kupi eure (po krš kursu, naravno), na kartici drži dinare, a kad potrošim onda mi dinare konvertuje u eure po najskupljem kursu.
Nisam pitao šta je i kako je jer sam jezivo žurio, ali nemam drugo objašnjenje. Ima li neko drugu ideju?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Mislim da je to ona rezervacija određenog % na transakciju na ime eventualne fluktuacije kursa koja ti se vraća ukoliko do toga ne dođe. Ne bi trebali da ti bilo sta konvertuju jer je devizna kartica. Jedino sto ako uplatis € a plaćaš u $ onda oni to menjaju po nekim krš kursevima.
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
Može biti. Moraću da ih pitam sledeći put. Imao € platio u € i danas ponovo dopunio €. Što bi ostavljali sa strane?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nece biti da je tako ako je u pitanju Visa internet.
Pre ce biti da su to neki eur koji su ti uzeti za verifikaciju pa vraceni ili neki euri koji su zbog "valutnog rizika" naplaceni prilikom transakcije a kasnije vraceni
Pre ce biti da su to neki eur koji su ti uzeti za verifikaciju pa vraceni ili neki euri koji su zbog "valutnog rizika" naplaceni prilikom transakcije a kasnije vraceni
Pa nisu vraćeni. Transakcija je bila prošle nedelje.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: PayPal
Uspeo si tu Visa Internet karticu da vežeš sa Pay Pal nalogom? Tako nešto mi baš treba, moram da kupim par stvarčica ali bez previše "vezivanja" sa bankama... 
Tapatalk

Tapatalk
- nuk
- Kontakt:
Nema veze, onog momenta kad pare "legnu" prodavcu tebi se varacaju na racun.
Koristim istu karticu paralelno sa kreditnim, razlika je sto je internet vezana za devizni racun iskljucivo tako da nema veze sa dinarima i ista je prica u pitanju, na nekim transakcijama mi skine uvecanu sumu za neki procenat i ta razlika se posle nekog vremena vrati na racun i nigde ne prikaze. Mene samo buni zasto nije tako sa svakom transakcijom..
Koristim istu karticu paralelno sa kreditnim, razlika je sto je internet vezana za devizni racun iskljucivo tako da nema veze sa dinarima i ista je prica u pitanju, na nekim transakcijama mi skine uvecanu sumu za neki procenat i ta razlika se posle nekog vremena vrati na racun i nigde ne prikaze. Mene samo buni zasto nije tako sa svakom transakcijom..
Znači da očekujem da mi vrate moje evriće.
@ Saša Nisam ni pokušavao ništa da kupujem preko Pay Pal-a. Kupovao sam direktno sa sajtova.

@ Saša Nisam ni pokušavao ništa da kupujem preko Pay Pal-a. Kupovao sam direktno sa sajtova.
Hoću, nego me nervira što moram u banku u kojoj je uvek miting.
Jok. Moraću da aktiviram.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Zvao sam ja call centar, na tu temu.
Kao sto neki ovde napisase, banka se stiti od promena kursa, tako sto skine nesto vise para. Kada transakcija svuda prodje kako treba, tj kada se izracuna konacni iznos, onda se vrati deo te razlike. Ipak, razlike ne bi trebalo biti za kupovinu u €, ve' samo kada se kupuje u drugim valutama.
Doduse, ja do sada nikad nisam imao placanje u EUR, vec samo RSD, GBP, USD, a tu svakako idu konverzije.
I aktiviraj OnLine, lakse je, ako imas racun u Intesi.
Kao sto neki ovde napisase, banka se stiti od promena kursa, tako sto skine nesto vise para. Kada transakcija svuda prodje kako treba, tj kada se izracuna konacni iznos, onda se vrati deo te razlike. Ipak, razlike ne bi trebalo biti za kupovinu u €, ve' samo kada se kupuje u drugim valutama.
Doduse, ja do sada nikad nisam imao placanje u EUR, vec samo RSD, GBP, USD, a tu svakako idu konverzije.
I aktiviraj OnLine, lakse je, ako imas racun u Intesi.
- nuk
- Kontakt:
Eto i meni odgovora zasto se razlika ne pojavljuje na svakoj transakciji
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: PayPal
Pa jel mogu tu Intesinu Visu Internet za vežem/otvorim Pay Pal nalog ili ne? Da se ne cimam džabe ako ne može...
Tapatalk
Tapatalk