Vožnja zaustavnom trakom
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Vožnja zaustavnom trakom
Netačno. Većina vožnji zaustavnom je u špicu, tada je brzina znatno ispod 80, a pošto je ceo AP naravno van naselja, bodovi se dobijaju tek za preko 120, i to 3, znači da bi neko sakupio 18 (tačnije više od 18 jer tako idu bodovi) mora da vozi preko 160.
Za 100-120 je 5000din bez bodova
Za 100-120 je 5000din bez bodova
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ako je ogranicenje 80, onda bi 80 - 101 km/h bilo bez bodova. Preko 101 km/h isli bi bodovi i zabrana.
- Grujic
- Moderator
Da kad bi bilo naselje, al na svakom ulazu imaš tablu da se izlazi iz naselja, i onda imaš
0-20 3000din
20-40 5000din
I onda preko toga uz novčanu idu bodovi i zabrana zavisno od prekoračenja
0-20 3000din
20-40 5000din
I onda preko toga uz novčanu idu bodovi i zabrana zavisno od prekoračenja
Zar nije preko 30 km\h van naseljenog mesta ide dozvola?
- Grujic
- Moderator
20 naselje, 40 van naselja, po starom je bilo 30 i 50
To znaci da magistralom slobodno mugu da vozim do 120km\h, i nece mi uzeti dozvolu?
U prevodu ženina dozvola nije ugrožena dok ne prekoračim 120, i dok me ne navataju presreači. 

- Grujic
- Moderator
Samo tamo gde je van naselja

To ti je bitnije od samog ograničenja, ako misliš na Ibarsku tamo ima jako mnogo da se vozi kroz naselje, i tu je granica 20km/h

To ti je bitnije od samog ograničenja, ako misliš na Ibarsku tamo ima jako mnogo da se vozi kroz naselje, i tu je granica 20km/h
Za ta i mesta mislim. al me nesto buni jer u clanu 338 stavka 10 pese ako se vozilo krece u naselju i van njega vecom brzinom od 21km\h do 50km\h bice oduzeta dozvola na 30dana.
Odlično je što policija stoji na tom mestu koje se vidi na slikama. Pošto je reč o isključenju/uključenju koje nikada nije napravljeno kako treba, već tako "privremeno" stoji preko 30 godina, oni koji produže pravo zaustavnom rizikuju da ubiju nekoga ko se regularno uključuje na auto-put.
Kad su već tu, ne bi bilo loše da bace pogled i na pametnjakoviće koji trotoarom silaze ispod nadvožnjaka - što je po zakonu verovatno još ozbiljniji prekršaj.
Kad su već tu, ne bi bilo loše da bace pogled i na pametnjakoviće koji trotoarom silaze ispod nadvožnjaka - što je po zakonu verovatno još ozbiljniji prekršaj.
Ђенерал Јанковић
Ne mogu oni toliko da nakažnjavaju ljudi koliko ovi mogu prekršaja da naprave (skretanje sa mosta levo ka autoputu i sl. pisano više puta na forumu).
- Grujic
- Moderator
Jeste zbunjujuće, ne mogu da provalim šta hoće da kažu, ali pogledaj u istom članu stavku 7kapor napisao:Za ta i mesta mislim. al me nesto buni jer u clanu 338 stavka 10 pese ako se vozilo krece u naselju i van njega vecom brzinom od 21km\h do 50km\h bice oduzeta dozvola na 30dana.
edit: Sad vidim, to što si ti pročitao se odnosi na autobuse sa priključnim vozilom koje itd itd

sad sam i ja procitao da se odnosi na autobuse i druga teretna vozila. A stavka 7 za vozila.
Videh i ja jutros oko 8, bila je guzva kao i svako jutro i bas dosta ljudi je vozilo zaustavnom. Naravno, smanjenom brzinom.
Btw, slažem se da treba da se kažnjava, ali ipak mislim da je ovo drakonski i ne može niko da me ubedi da je to ozbiljniji prekršaj nego vožnja u alkoholisanom stanju, recimo. Posebno ne ukoliko se u špicu vozi sporije i ničiji život ne ugrožava time.
Btw, slažem se da treba da se kažnjava, ali ipak mislim da je ovo drakonski i ne može niko da me ubedi da je to ozbiljniji prekršaj nego vožnja u alkoholisanom stanju, recimo. Posebno ne ukoliko se u špicu vozi sporije i ničiji život ne ugrožava time.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Autoput NBG ka Gazeli.