2015 Volvo XC90

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: 2015 Volvo XC90

Post od Xepoj87 »

passenger napisao:
Xepoj87 napisao:Ja sam glup, ne kapiram salu :)

Elem, Volvo je tacno gde i zeli da bude, polupremium, nesto kao glorifikovani Volkswagen, tacno izmedju dva sveta.
Previse je skupo zaista se takmiciti sa premium Nemcima i oni to znaju, pa se pozicioniraju negde izmedju, da znas da dobijas dosta za relativno ok cenu.
još jedan primerak Srbende. Ne da on premium trojku ni za šta, a ostatak sveta stavlja Volvo u premium.
verovatno zbog motora
Ne znam sta da ti kazem, nema to veze sa Srbijom, nego realnoscu.
Ili oni ne vole pare, pa zato sami svoj proizvod manje naplacuju?
Da se ponovim iz druge teme:
Xepoj87 napisao:@nmaric
Slabija prodajna mreza, losiji odnos prema kupcima, slabija servisna mreza, dostupnost delova, brzina svega.
Automobili su im super, ali ne nude isto sto i Nemci, a to skapiras tek kada krenes da sklapas, kada krenes vise da se udubljujes u tehnicke detalje i na kraju, kada zaista objektivno odmeris kvalitet enterijera, materijale i izmedju ostalog, ponudu motora. Vecina automobila nije na nivou konkurentnog automobila Mercedesa recimo, posto su njima najblizi po filozofiji.
Dakle, ne samo jednog automobila, nego ukupno cele game, Volvo-a kao brenda.
Ceo globalni imidz brenda nije na nivou Nemaca, to je jasno svakome ko nije ostrascen i ko ne gleda na stvari samo iz licne perspektive.

Sto se delova tice, jel zato Volvo toliko visoko pozicioniran na listama pouzdanosti, sto stavljaju sve bolje delove?
Manite se tih prica da se ljudi po svetu ubise da saznaju ko koji brand filtera i ostalog stavlja oem, a onda neki radnici iz Boscha u Srbiji imaju informacije kakve delove Bmw, Mercedes i Volvo narucuju od Bosch-a i to ne samo koje delove, nego i koju klasu delova... Svasta se prica, a malo dokaza, dok ljudi veruju u sve sto cuju i prenose dalje, pogotovo populisticne teme kao te.
Jos se zaboravlja kakve automobile prave Bmw i Mercedes i koliko tu ima dalje od par 2.0 motora u 5,6 modela, sto ove liste pouzdanosti cine samo jos vecim pohvalama za njih.
Slika
Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:
Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
Garaža: Volvo v40 1.9 TD

Post od nmaric1993 »

HEHEHEH
Heroj, od kad su ti ove statistike relevantne?
U prosloj temi o pouzdanosti, gde je ta nemacka trojka bila ispod volva, ti si se borio kako ta istrazivanja nisu relevantna itd itd.
A sad kad si nasao gde je on ispod odmah je to ok? :kezo: :rofl:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Zavisi u kom kontekstu se spominje, daj mi link teme u kojoj sam o tome pricao, ovde se radi o tome da Bmw i Mercedes navodno narucuju nizu klasu delova, a eto slucajno imaju bolja vozila kada to sve sklope(nevezano za pouzdanost), a pouzdanost samo govori koliko ta prica ne pije vodu. Ima i podataka gde je Vovo bolji, ali je sustina da prica da MB i Bmw uzimaju trecu klasu delova, a Volvo prvu, nema veze sa zivotom i da je verovatno urbani mit koji se siri kompanijom.
Naravno, ako se prilozi dokaz za to, nemam problema da povucem rec.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

I ja nešto sumnjam da svi zaposleni imaju takve informacije a još manje da imaju pravo da ih šire.

Više mi liči na urbani mit.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Da su rekli obrnuto, rekao bi da je mit i da sumnjaš da neko može i sme da barata takvim informacijama iz fabrike?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Elem, Volvo je tacno gde i zeli da bude, polupremium, nesto kao glorifikovani Volkswagen, tacno izmedju dva sveta.
Previse je skupo zaista se takmiciti sa premium Nemcima i oni to znaju, pa se pozicioniraju negde izmedju, da znas da dobijas dosta za relativno ok cenu.
Vezano za salu, poenta price je da se suvise potencira ko je vlasnik, a ne kakav je proizvod. No nebitno, svako za svoje pare uzima sta mu je na volju, samo malo bode oci kad se procita da se "zna sta se uzima za preko 50 000€"

TT
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Izgubio si skroz kompas kada si procitao da mercedes u necemu nije najbolji :)

Citiraj slobodno deo gde se tebi pricinilo da mercedes uzima trecu klasu delova :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

passenger napisao:Da su rekli obrnuto, rekao bi da je mit i da sumnjaš da neko može i sme da barata takvim informacijama iz fabrike?
Naravno. To su skupi i bitni ugovori da bi se detalji širili među zaposlenima... posebno po trećim zemljama.
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Audi zaradjuje vise od bmw-eJa.
Audi klasa iznad!

Jbt, koji raspad sistema.
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kabal napisao:

Vezano za salu, poenta price je da se suvise potencira ko je vlasnik, a ne kakav je proizvod. No nebitno, svako za svoje pare uzima sta mu je na volju, samo malo bode oci kad se procita da se "zna sta se uzima za preko 50 000€"

TT
Naravno, tu se ne slazem sa Lakijem uopste, pogotovo sto bih ja za 40k eura uzeo Ford C segmenta :)
Ja gledam uslugu i po tome klasifikujem brend, no me interesa ko je vlasnik i odakle je.
Ivan napisao:Izgubio si skroz kompas kada si procitao da mercedes u necemu nije najbolji :)

Citiraj slobodno deo gde se tebi pricinilo da mercedes uzima trecu klasu delova :)
Ok, povezao sam MB i Bmw u istu pricu, rekao si da se za MB radi isto kao za VW, pa sam sve to povezao u jedno.
Isto vazi, nevezano za to da li sada ispada da i MB sa Volvo-om i VW-om narucuje skuplje i bolje delove od Bmw-a, prica ne pije vodu da se to tek tako nonsalantno zna i to bas u Srbiji.
Za sada imamo samo dokaz da je ZF menjac koji koristi vise brendova, u Bmw-u najbolji, pa ako je to rezultat jeftinijeg dela, onda nesto ne valja u tim kompanijama koje proizvode delove.
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:

Post od nmaric1993 »

Ja ne vidim uopste sto je krajnjem kupcu, vama ili meni bitno ko je dobavljac, proizvodjac delova. Te ne znam ni sto je ta prica uopste bitna. Naravno da moze da izadje iz fabrike i izlaze te price. Naravno i da moze da se izmisle. Da li je to neka firma iz siera leone, ili iz nemacke potpuno je nebitno.
Ti kupujes gotov proizvod (auto), ako je neki deo los, nepouzdan, neces ti da krivis tog proizvodjaca ili dobavljaca, nego proizvodjaca automobila koji je uzeo njegov deo.
Naravno ni da jedan dobovljac ne rade delove istog kvaliteta za sve automobile sa kojima saradjuju. Vec prema kvalitetu i ugovoru/dogovoru koji taj proizvodjac automobila zahteva.
To ako nekome ide prvorazredni a nekome trecerazredni deo mozemo mi u praksi da vidimo kako se pokazao auto, i po tome dda ocenjujemo auto, a ne po tome ko mu je dobavljac i odakle.
A da ne pricam o u uticaju kvaliteta prema tome odakle je njegov vlasnik :rofl: To mi je isuvise smesno :D
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Tek sada vidim koliko je Lexus izdominirao na listi.
Jedan od omiljenih brendova uopste (uz BlackBerry naravno).
Poslednja izmena od Comi u 12 Jul 2016, 13:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Lexus je na tome izgradio brand, apsolutno su svuda na prvom mestu po pouzdanosti.
Dodatno, prave drugacije i jako zanimljive automobile, sto mislim da se premalo ceni.
Mada je moje misljenje da se generalno i interesi i zelje kupaca jako dobro usmeravaju jakim marketingom, gde Bmw mislim da prednjaci.
Korisnikov avatar
nmaric1993
Reactions:

Post od nmaric1993 »

Xepoj87 napisao:@nmaric
Slabija prodajna mreza, losiji odnos prema kupcima, slabija servisna mreza, dostupnost delova, brzina svega.
Automobili su im super, ali ne nude isto sto i Nemci, a to skapiras tek kada krenes da sklapas, kada krenes vise da se udubljujes u tehnicke detalje i na kraju, kada zaista objektivno odmeris kvalitet enterijera, materijale i izmedju ostalog, ponudu motora. Vecina automobila nije na nivou konkurentnog automobila Mercedesa recimo, posto su njima najblizi po filozofiji.
Dakle, ne samo jednog automobila, nego ukupno cele game, Volvo-a kao brenda.
Ceo globalni imidz brenda nije na nivou Nemaca, to je jasno svakome ko nije ostrascen i ko ne gleda na stvari samo iz licne perspektive.
Za ovo gore jesi u pravu sto se tice servisne podrske, i prodajne mreze. Msm nisam prosao toliko sveta ni zagledao ali verujem da je tako ;)
Ali tom logikom onda i zakljcuujem da ta nemacka trojka nije ni prici Renou, Fiatu, Pezou, WV s obzirom da njihova servisna mreza je daleko vise rasprostranjena, a da ne pricam sto delova ima na trafici, zar ne? ;)
Naravno oni nemaju kvalitete kao ova nemacka trojka, ali ako ti je to merilo premijum/nepremijum kad poredis nemce sa volvom, onda kad poredis francuze i italijane oni su po tome bolji.
Jer kao sto sam kazes ne gledaju svi kupci iste kvalitete, prednosti, recimo njima je bitnija servisna i prodajna mreza u odnosu recimo na kvalitet enterijera po cemu je i najveca razlika izmedju nemacke trojke i ovih zabara i francuza.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Prvo mislim da gresis da ti brendovi imaju vecu servisnu pokrivenost, drugo, to je samo jedan od parametara koji cine celokupnu sliku losijom.
I Porsche ima slabiju servisnu mrezu, pa mi je iznad ostalih Nemaca, tako da to nije uslov.
Odgovori