Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od Paja »

Mene u Intesi izluđuje što je uvek gužva.
Moja preporuka je neka mala banka koja nema mnogo klijenata tipa Marfin.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sve zavisi od ekspoziture do ekspoziture, negde su gužve konstantne a negde je to u blažem obliku :) ja sam već ušao u fazon pa koristim određene ekspoziture u Bg i Ns a izuzetak je period kada se dele penzije i onaj poslednji rok za plaćanje računa oko 20og u mesecu, kao što sam već napisao
Korisnikov avatar
error974
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2014, 21:44
Garaža: Honda CRV E-Hev

Post od error974 »

Ja u banku ulazim samo kad moram, a to je jednom godisnje a nekad ni toliko. Koristim uskuge CreditAgricole i zadovoljan sam. Godinama sam i u Alpha banci, ali mi se ona nikako ne svidja.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

steva_anya napisao:Komercijalna je dobra, ja cu iz Intese u nju preci: 200din odrzavanje, besplatan online benking, uz to lak za upotrebu ...
Ne znam nikog ko je to uradio, ali znam ih dosta koji su učinili obrnuto. Možda treba malo bolje da se raspitaš.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
error974
Reactions:

Post od error974 »

Ebanking je isti kod vecine banaka, ista firma ga je radila.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Using Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ok je komercijalna, dosta su unapredili sistem u proteklih godinu dve, mislim da su danas ispred intese po mnogim pitanjima što do skoro nije bio slučaj. Ja bih sutra prebacio tekući kod njih da me ne mrzi i da imaju više poslovnica u Ns
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Za Komercijalnu... Spremiti se za čemer kada su penzije, zadnj dani za račune, vojne penzije... Mislim da je čak i u pošti brže. :kuku:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

dragvorl napisao:Treba da otvorim dinarski tekuci racun na koji ce mi stizati plata. Treba mi savet gde je najbolje otvoriti racun, tj. koja banka nosi vise prednosti. U sustini blizu kuce nemam puno bankomata, tako da sa tog aspekta nije ni bitno koja je banka. Ne bih koristio nikakve egzoticne usluge, treba mi online placanje i pracenje racuna.
Jedino u Komercijalnoj i Societe Generale imaš e-banking koji je potpuno besplatan za neograničeni broj plaćanja. U prvoj je mesečno održavanje 200 din, u drugoj 170 din. Bilo je i u AIK besplatno, ali je posle promene vlasnika ukinuto.

Dalje, kada je e-banking u pitanju, idu Vojvođanska (7 ili 8 din svaki transfer, mesečno održavanje 180 din), Unicredit (15 din transfer, besplatan prema računima u njihovoj banci, održavanje valjda 230 ili tako nešto).

U Intesi je 120 din održavanje za osnovni račun, sa kojim nema e-bankinga! Mora se platiti hit račun (300 din), sa kojim imaš 5 besplatnih plaćanja mesečno + ostala su po 30 din.

Ranije su mnoge banke za elektronska plaćanja koristile Halcom posrednički sajt (vlasnici Slovenci), ali sada većina ima lokalni sistem. Intesa, AIK, SG i verovatno mnoge druge koriste "Sagino" rešenje, pa je sad to praktično neka vrsta standarda. Unicredit ima sopstveno rešenje, koje je po meni bolje od "Saginog" po nekim stvarima (npr. kad se koristi token uređaj, može se više računa "pustiti" jednim unošenjem tokena, a ne za svaki posebno).

Kome ne treba e-banking, u AIK je održavanje 100 din mesečno, što mislim da je najjeftinije.

Među navedenim bankama, Societe Generale je jedina koja ne plaća kamatu na sredstva na tekućem računu, što je prilično čudno. Ko ima velika primanja koja dugo ne podiže sa računa, :kezo: treba to da uzme u obzir.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Banku treba birati prema tome gde ćeš da dižeš kredit za stan :)

Kombank sada ima dobar e-banking, bez provizije. Nije neka ušteda ako nemaš puno uplatnica, ali može i da se uštedi dosta ako imaš neka druga veća plaćanja. Daju čekove lako, od kartica ima svašta, internet kartica lepo radi.
E sad, i njih će prodati verovatno, ko zna šta će biti posle. Zgrada u Kralja Petra je već na prodaju.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

snork napisao: U Intesi je 120 din održavanje za osnovni račun, sa kojim nema e-bankinga! Mora se platiti hit račun (300 din), sa kojim imaš 5 besplatnih plaćanja mesečno + ostala su po 30 din.
Ima e-banking uz osnovni racun, samo se treba traziti onaj mini cd. Svaka transakcija je 60din, a preko neke sume je 1%.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

snork napisao: Među navedenim bankama, Societe Generale je jedina koja ne plaća kamatu na sredstva na tekućem računu, što je prilično čudno. Ko ima velika primanja koja dugo ne podiže sa računa, :kezo: treba to da uzme u obzir.

Ni Intesa ne plaća pozitivnu kamatu na tekućim računima.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ko placa?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kombank nema isto, možda neka sića u promilima.
Korisnikov avatar
error974
Reactions:

Post od error974 »

Ja mislim da su te kamate na tekuce racune relativno skoro ukinute. Meni je u Alpha banci to ukinuto, a postojalo je.
Using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

McGruja napisao:Ko placa?
Ranije RF, a pre 20g PŠ - moje iskustvo/sećanje
Odgovori