Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Pa ti i ne treba da vidiš! 

- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
I meni je isto proble sto "narastem", pogotovo ruke. Prosle godine kad sam vezbao na 25.maju, radili smo kruzne treninge sa malim kilazama, ruku gornji deo, biceps/triceps, su mi narasle da su mi rukavi na skoro svim majicama bili tesni, a definicije slabo.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
https://www.kupindo.com/Sprave-za-vezbe ... stok-vrata
Planiram ovo da pazarim...ne bih da šrafim vratilo koje imam u nove štokove niti da budžim niti bušim u zidove. Ovo mi deluje ok. A i nije skupo.
Planiram ovo da pazarim...ne bih da šrafim vratilo koje imam u nove štokove niti da budžim niti bušim u zidove. Ovo mi deluje ok. A i nije skupo.
vežbe prirodnog pokreta će najbolje i najlepše razviti telo i definitivno su najzdravije
tegovi i teretana to nisu
teretana ima smisla samo kod profesionalnih sportista kao dopuna osnovnom sportu, nikako kao prioritet
teretana ima smisla samo kod profesionalnih sportista kao dopuna osnovnom sportu, nikako kao prioritet
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Ma to je skroz diskutabilno i zavisi i od izgleda koji zelis da postignes. Misic je misic, nema pojma da li je stimulisan sklekom ili bench pressom. Ja sam prvi tako razmisljao i forsirao bw, ali lakse je izazvati hipertrofiju tegovima, tu nema price. Vise uglova, vise vezbi.crni napisao:vežbe prirodnog pokreta će najbolje i najlepše razviti telo i definitivno su najzdravije
Strasna ledja ce napraviti i zgib sa par desetina kg tegova oko struka, ali samo sa svojom tezinom traje predugo, sporo se napreduje i definitivno nije najefikasniji sistem.
svako nože da radi kako mu volja, ali ja opet ponavljam...tegovi, nikako
rezultati su kratkotrajni i estetski neprihvatljivi. a i takve rezultate je nemoguće dobiti bez određenih (štetnih) stimulansa.
hodanje, trčanje, penjanje, plivanje, skakanje...uz zdravu hranu daće odlične rezultate
naravno da za to treba više vremena, ali cilj takvih vežbi je biti trajno takav a ne svake zime ići u teretanu i pumpati mišiće ko balone za novu godinu.
izbor je vaš, momci...pamet u glavu
rezultati su kratkotrajni i estetski neprihvatljivi. a i takve rezultate je nemoguće dobiti bez određenih (štetnih) stimulansa.
hodanje, trčanje, penjanje, plivanje, skakanje...uz zdravu hranu daće odlične rezultate
naravno da za to treba više vremena, ali cilj takvih vežbi je biti trajno takav a ne svake zime ići u teretanu i pumpati mišiće ko balone za novu godinu.
izbor je vaš, momci...pamet u glavu
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
To bas nema veze sa realnoscu.
Ne postoji nikakav izgled koji je trajan sam od sebe.
Ako ides stalnonu teretanu, stalno ces imati izgled kakav zelis, isti slucaj kao i sa prirodnim vezbama.
Ako prestanes ili promenis bilo kakav rezim, i telo ce se promenit.
Sent from my Sony
Ne postoji nikakav izgled koji je trajan sam od sebe.
Ako ides stalnonu teretanu, stalno ces imati izgled kakav zelis, isti slucaj kao i sa prirodnim vezbama.
Ako prestanes ili promenis bilo kakav rezim, i telo ce se promenit.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Poenta je da je bolje i lepse biti nagruvan kao posledica bavljenja nekim pravim sportom - trcanje, penjanje, krosfit, veslanje itd. nego pukim pumpanjem misica tako sto izolujes misic i opterecujes ga. Po meni mnogo lepse izgleda alpinista, veslac ili krosfiter(NO HOMO) nego bodi bilder, sve i da im je kilaza ista.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ono što se dobije vežbanjem sa svojom težinom i kroz razne sportove koji aktiviraju sve mišične gurpe, ostaje uz održavanje celi život. Sporije je, manje izraženo, ali zdravije i bolje. Da ne pominjem koliko je bolje za kosti (kičmu pre svega) i tetive tako razvijati svoje telo, a taj benefit se itekako oseti kada se približite 40 godina...
A kako to izgleda krosfiter? Ne idu svi u teretanu s ciljem da budu body builderi, moze i funkcionalna snaga da se napravi.ftj napisao:Po meni mnogo lepse izgleda alpinista, veslac ili krosfiter(NO HOMO) nego bodi bilder, sve i da im je kilaza ista.
Tesko je generalizovati pogotovo ko malo bolje poznaje materiju i probao je oboje, a i u zavisnosti od zeljenog izgleda i funkcionalnosti programi se razlikuju. Kako god, slazem se generalno oko uticaja na kicmu, tetive, zglobove, bas poslednjih dana razmisljam o tome.
Sto se tice 'trajanja' izgleda, dok treniras izgledaces tako kako izgledas, kad prestanes izduvaju se i sklekovi i zgibovi i benc i biceps curls. To su gluposti za nekog ko razume osnovnu fiziologiju misica. Stavise duze ce trajati dobici steceni miofibrilarnom hipertrofijom koju izazivaju jako teski treninzi tipa 4-6 ponavljanja. Tu su misici i funkcionalniji, dobija se snaga, brzina, eksplozivnost, iskoristiviji su dobici od klasicnog bb treninga, medjutim tu se bas bas ozbiljno opterecuje vezivno tkivo.
To sto gledate neke steroidase (i kreatinase) pune vode, koji su ogromni i rade klasicne bb treninge, pa se nakon par meseci pauze izduvaju nema veze sa teretanom bez ikakvog dopinga i dobitkom koji se mnogo teze stice i gubi.
Au, koliko netacnih informacija...
Em sto u teretani mozes raditi izgled kakav zelis, a ne biti gradjen kao bodybuilder, sto skoro niko ni ne zeli, em prica da se svojom tezinom lakse odrzavaju misici...
Plus sto po toj prici ispada da su vezbe sa svojom tezinom i.lakse...
Bolje za kosti i tetive, kada dizes svojih 80kg, umesto 40 kg tegova?
U teretani izolujes misice sa manjom kilazom, bas je to i poenta, da naprezes misice, a da stedis tetive i zglobove.
Ajde malo razmislite, pa onda nesto izjavite.
Kao sto sam i rekao, sve sto dobijes na neki nacin, moras i da odrzavas, bilo to iz teretane, trcanja, veslanj, plivanja ili sklekova i zgibova.
Mnogo ograniceno posmatrate teretanu, kao da se iz nje izlazi samo kao Hulk.
Mozes da biras, od Brus Lee izgleda, do Hulka, sve zavisi od tvog treninga.
U svakom slucaju, sto vise nabacis misica na bilo koji nacin, vise ves trebati da radis da bi ih zadrzao, prosto i apsolutno nevezano za vrstu treninga.
Sent from my Sony
Em sto u teretani mozes raditi izgled kakav zelis, a ne biti gradjen kao bodybuilder, sto skoro niko ni ne zeli, em prica da se svojom tezinom lakse odrzavaju misici...
Plus sto po toj prici ispada da su vezbe sa svojom tezinom i.lakse...
Bolje za kosti i tetive, kada dizes svojih 80kg, umesto 40 kg tegova?
U teretani izolujes misice sa manjom kilazom, bas je to i poenta, da naprezes misice, a da stedis tetive i zglobove.
Ajde malo razmislite, pa onda nesto izjavite.
Kao sto sam i rekao, sve sto dobijes na neki nacin, moras i da odrzavas, bilo to iz teretane, trcanja, veslanj, plivanja ili sklekova i zgibova.
Mnogo ograniceno posmatrate teretanu, kao da se iz nje izlazi samo kao Hulk.
Mozes da biras, od Brus Lee izgleda, do Hulka, sve zavisi od tvog treninga.
U svakom slucaju, sto vise nabacis misica na bilo koji nacin, vise ves trebati da radis da bi ih zadrzao, prosto i apsolutno nevezano za vrstu treninga.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.

Jako ograniceno. Mogu da se kladim da je moj cilj sa strane ''kolicine misicne mase'' duplo manji od sprintera, gimnasticara i nekog napucanog krosfitera koji im je bio u glavi dok su kucali post.
A sto se tetiva i zglobova tice i to vazi za bas teska ponavljanja, ovo za 10-15 uopste nije toliko opterecujuce.
Sve je to kako kazes... ali nisi u pravu