Da me ne shvatite pogresno - jednostavno mi je vise pukao film da bacam pare u bunar i finansiram Nikoliceve i Djilasove vile, kamione, avione i da znam 100% da masa para zavrsava na totalno pogresnoj adresi...
Laki021 napisao:Znam Delija, znam otprilike i koliku platu inas i kako mozes sa njom da zivis. Al pazi sta cu ti jos reci, sa svojim zanimanje u Ch ti ne bi ziveo nista bolje nego sto zivis u Srb. Negde bi imao vise (vozio bi bolji auto i isao na bolja letovanja), negde bi imao manje (sa skucavanjem bi imao jos veci problem, ziveo bi u losijem stanu, manje bi isao po dobrim restoranima, zube bi sredivao po inostranstvu...). Govorim za tebe konkretno, vecina bi osetila vecu razliku nabolje prelaskom u Ch.
Takodje porezi i davanja od plate u Srbiji nisu uopste visoka (iako ovo svi misle po defaultu), zapravo su ispod proseka u Evropi, pogledaj koliko se placa u De, SW, Norv, Fr i sl... Naravno da nazalost mnoge stvari od drzave i dobijas losije nego u tim zemljama ali na kraju krajeva u apsolutno iznosu i placas nekoliko puta manje nego tamo, nije realno ocekivati da nivo moze biti isti.
Poenta je bila u tome da znam da te pare idu u (neciji) bunar, a ljudi su i dalje i zedni i gladni i sve bolesniji...
Svuda u svetu se placa porez, ali zato tamo postoji sistem, postoji drzava, postoji zakon... Ovde toga nema...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...