Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Floyd, necu da tvrdim, ali mislim da ta prica ne prolazi ovde kod nas, prvo jer su drugacije cene telefona, a drugo sto da bi uzeo top model za iole normalne pare treba da budes u nekom nenormalnom paketu i placas mesecni racun kao manja firma.
EDIT - DW me preduhitrio
EDIT - DW me preduhitrio
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ma nije ni ovde vise tako...svake godine su telefoni preko operatera sve skuplji (kad sam dosao ovde, najbolji android je mogao da se uzme sa 1 chf uz neku srednju tarifu a sad je uz tu tarifu S4 - 300 a One - 180) a najnovija fora je da ti kroz racun dodatno oporezuju telefon...ne, nisu oni to tako nazvali nego kao ako ne uzmes telefon dobijes 20ak CHF popusta na svaki racun u periodu od dve godine...sto znaci da ti tu uzmu 480 + 300 = 780, sto je 150 vise nego u radnji 
Ja imam staru tarifu pa mene to ne kaci ali za nove korisnike se i ne isplati toliko...

Ja imam staru tarifu pa mene to ne kaci ali za nove korisnike se i ne isplati toliko...
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Svako ima svoju logiku ali svakako operateri i proizvodjaci zaradjuju na telefonima i usluzi a mi trosimo ...nema dalje
Послато са Galaxy Nexus
Послато са Galaxy Nexus
- half man
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
- Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S
Ne moze da se isplati naravno,ali za tih 600 eura ti promeni 4,5 telefona i ko u tome uziva i ko voli ,tako mu je bolje.
Kupis telefon kod operatera za 450e na 2 godine ugovora.
Posle godinu dana,isti prodas za 350e. IZGUBIS 100e.
Kupis od ljudi koji kupe na racun,pa prodaju odmah,za 500e. IZGUBIS JOS 150e.
Dao si za 1 godinu menjanja,250e vise nego da nisi menjao.
Ali ovaj novi opet prodas za 350e(IZGUBIS JOS 150e) i uzmes novi za 450e preko operatera,a stari bi mogao da prodas za 150e.
Dakle,za 1 promenu na 2 godine si izgubio 300e,a za 2 promene si izgubio 450e...
75e godisnje vise u odnosu na menjanje na 2 godine i nije neka cifra nekome ko voli telefone i zeli uvek da ima top modelma otprilike jednom godisnje menjanje telefona to osigurava.
Posle godinu dana,isti prodas za 350e. IZGUBIS 100e.
Kupis od ljudi koji kupe na racun,pa prodaju odmah,za 500e. IZGUBIS JOS 150e.
Dao si za 1 godinu menjanja,250e vise nego da nisi menjao.
Ali ovaj novi opet prodas za 350e(IZGUBIS JOS 150e) i uzmes novi za 450e preko operatera,a stari bi mogao da prodas za 150e.
Dakle,za 1 promenu na 2 godine si izgubio 300e,a za 2 promene si izgubio 450e...
75e godisnje vise u odnosu na menjanje na 2 godine i nije neka cifra nekome ko voli telefone i zeli uvek da ima top modelma otprilike jednom godisnje menjanje telefona to osigurava.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Koja je najbolja opcija mobilnog interneta u Crnoj Gori ovog leta?
Potrebe za e-mail, facebook, whatsapp, surf, vesti.
Sent from my Sirona C1 treatment center
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Ovo cekam 
B92: Novi LG Optimus G imaće Snapdragon 800? http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=724764
Sent from my LG Optimus G
B92: Novi LG Optimus G imaće Snapdragon 800? http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... _id=724764
Sent from my LG Optimus G
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- Milos_kg
Evo jos par informacija o nasledniku Optimus G modela:
Delivering up to 75 percent better performance than the Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor, the Snapdragon 800 processor will feature many of the industry's leading technologies for the ultimate mobile experience, including:
• Higher speeds with Krait 400 CPUs in quad configuration to deliver greater processing and communication performance;
• Enhanced aSMP (asynchronous Symmetric Multiprocessing) architecture for dynamic power sensing and control for peak performance per core and improved battery life without the use of specialized cores;
• Fully integrated connectivity with a wide variety of communication options including 4G LTE Advanced Carrier Aggregation;
• New Adreno™ 330 GPU delivering more than two times better performance for compute applications over the current Adreno 320 GPU;
• Video capture, playback and display in Ultra HD format, four times higher density than 1080p HD;
• HD multichannel audio with DTS-HD and Dolby Digital Plus, supporting higher display resolutions up to 2560 x 2048 pixels and Miracast 1080p HD; and
• Qualcomm IZat Location technology, featuring GNSS for more accurate navigation and location services.

Delivering up to 75 percent better performance than the Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor, the Snapdragon 800 processor will feature many of the industry's leading technologies for the ultimate mobile experience, including:
• Higher speeds with Krait 400 CPUs in quad configuration to deliver greater processing and communication performance;
• Enhanced aSMP (asynchronous Symmetric Multiprocessing) architecture for dynamic power sensing and control for peak performance per core and improved battery life without the use of specialized cores;
• Fully integrated connectivity with a wide variety of communication options including 4G LTE Advanced Carrier Aggregation;
• New Adreno™ 330 GPU delivering more than two times better performance for compute applications over the current Adreno 320 GPU;
• Video capture, playback and display in Ultra HD format, four times higher density than 1080p HD;
• HD multichannel audio with DTS-HD and Dolby Digital Plus, supporting higher display resolutions up to 2560 x 2048 pixels and Miracast 1080p HD; and
• Qualcomm IZat Location technology, featuring GNSS for more accurate navigation and location services.

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ako nisi u MTSu, T Mobile(mislim) ima akciju. Juce sam video, deluje zanimljivo. Da ne trazim link preko telefona, mozes i sam iznaci vrlo lako. Imaju opciju telefon+kartica, samo kartica, usb modem. Baci pogled.steva_anya napisao:Koja je najbolja opcija mobilnog interneta u Crnoj Gori ovog leta?
Prosle godine sam koristio Telenor ponudu, gde je nedeljni net bio 5ili10eur, a radio je i na nasem(mts) usb uredjaju.
TT
EDIT: evo ga: LINK
I uz sve ovo,u realnosti dobijes oko 20-30% bolje performanseMilos_kg napisao:Evo jos par informacija o nasledniku Optimus G modela:
![]()
![]()

- Milos_kg
U realnosti trenutni aktuelni model Optimus G radi brze od Xperie Z i Galaxy S4... 

To ne znam,nisam ni pricao o telefonu konkretno,nego o procesoru,a isti ce se verovatno ugradjivati u buduce top modele svih proizvodjaca