Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Beograd

Post od Day Walker »

Heinz napisao:Dobro, ima malo manijaka, nije strašno. Jednom sam video i Jelenu Janković u B. šumi :)
Ima stan u zgradi preko puta Lukoila.
Tu joj zive braca.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ji 4Tze napisao:OK, pa kako je onda arhitekta kao pojedinac tu kriv?
U jednoj struci koja je striktno vezana za politiku i kapital, očekuješ da pojedinac, umetnik i inženjer, bude najvažnija karika?
Ko je rekao da je arhitekta najvažnija karika?
Ja samo kažem,
da profesorima na faksu nije zinulo dupe za godišnju školarinu od skoro 2000€, ne bi povećavali broj studenata.
Da nekima nije proradila sujeta, ne bi osnivali, u već smanjenjoj državi još dva fakulteta. (eto inflacije diploma)
Da se kolege, koje rade u zavodima i direkcijama koje izdaju dozvole i saglasnosti, ne prodaju za plave i ostale koverte.
Da kolege koje projektuju ne prodaju svoj potpis, već svoje znanje i estetske kriterijume.
Da objekte ne projektuju investitori, već stručna lica.

Ne bi se desilo ovo
Ji 4Tze napisao:
methane.master napisao:Arhitekte.. Poseban level ludila :thumbdown:

Sent from mTalk
Nema ovde ničega što bi bilo do arhitekte.
Pošto je struka dovedena do dna, pristaje se na sve i svašta - ono što traži investitor to i dobije a oni što daju dozvole, sviraju po istoj narudžbenici.
Ja sam napustio dve firme u NS, jedna je u to vreme bila najveća po trenutnom broju gradjenih objekata,
jer nisam pristao da stavim potpis na projekat koji se kosio sa propisima, ut uslovima, a trebalo je i da lažiram kvadrature!!!
Jel' trebam da sažaljevam kolege, koji su zbog korice hleba, na to pristajale?!!!
To je ko da sažaljevaš protitutku što joj je lakše da "radi" na ledjima, nego motikom.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

aviator napisao:... jer nisam pristao da stavim potpis na projekat koji se kosio sa propisima, ut uslovima, a trebalo je i da lažiram kvadrature!!!
Istu situaciju je imao Komnenic u filmu Tajvanska kanasta. :-D
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

:D
Sećam se filma, al' ovo je bila stvarnost.
U drugoj firmi je vlasnik firme od mene i koleginice tražio da uradimo projekat izvedenog stanja, stambene zgrade, za legalizaciju.
Zgrada odavno useljena. Gde su bili gradjevinski inspektori, dok se gradila, sagradila, uselila?!!!
Po uradjenom projektu primetim kako koleginica menja(smanjuje kvadrate stanova) jer joj je "gazda" to tražio(da bi platio manje državi)!!!
Ne samo da bi bila oštećena država već i kupci stanova koji bi time, na papiru, imali manje kvadrata.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zato sada ozbiljni investitori plaćaju stranim arhitektama stotine hiljade eura za projekte...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

aviator napisao:
Šta će reći struka za ovo? Ništa. Ćutaće. A neki će trljati ruke u nadi:"Biće posla!"
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.h ... a-u-visinu

Idealan primer kakvi retardirani idioti nam kroje politiku! Jebem mater!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pročitaš tekst, vidiš sliku... sve ti jasno. Što je najgore, kad ovakvi likovi naprave glupost teško je ispraviti. :uf:
Širim haos!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

http://www.telegraf.rs/vesti/2475987-sn ... emlji-foto

Ako ako kad nemate zimsku službu koja spremno dočekuje nevreme. :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

DukeNS napisao:
aviator napisao:
Šta će reći struka za ovo? Ništa. Ćutaće. A neki će trljati ruke u nadi:"Biće posla!"
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.h ... a-u-visinu

Idealan primer kakvi retardirani idioti nam kroje politiku! Jebem mater!
Sta je negativno?

Planovi bi zadrzali indekse izgradjenosti po usvojenim DUP-ovima, samo bi se skinulo ogranicenje spratnosti.
Pa cak ako se povecaju i indeksi, ne vidim nista lose u tome.

Prva dobra stvar je sto se na taj nacin dobija vise slobodnog prostora za parking, zelenilo, trotoare, dvorista... zato sto se indeksi iskoriscavaju u visini a ne u sirini.
Nekada su stanovi na nizim etazama imali bolju prodju, sada je situacija obrnuta, tako da vise etaze drze bolju cenu i trazenije su.

I na kraju krajeva, grad dobija naplatom vise komunalija....
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Gobline,

Šta misliš koliko bi trebalo vremena da prosečan srpski investitor smisli način da zaobiđe ovo pravilo? Ovim pravilom bi kroz neko vreme samo dobili duplo više kvadrata bez parkinga i zelenila :)

I sada bi trebalo da zgrada ima dosta toga što se zanemari ili toleriše.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Pa dobro, mora od neceg da se zivi ;-)
Salu na stranu, stvarno nemam negativan stav prema ovom predlogu.

Ni ja nisam imao ogranicenje spratnosti za poslednju gradjevinsku dozvolu. Morao sam da ispunim sve uslove sto se tice indeksa izgradjenosti, parking mesta i garaza..... ali spratnost nije ogranicena.
Tu se samo postavlja pitanje isplativosti, posto sa povecanjem spratnosti na nepromenjemom indeksu dolazi do vece bruto/neto razlike u kvadratima a sa druge strane, stanovi na visim etazama se skuplje prodaju i dobija se komotniji prostor oko objekta. Tu treba izvagati.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Jel tacno da je Galens u prici sa vodecim ljudima politike oko urbanizacije Ribarskog ostrva?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Covek koji je trenutno u zakupu brodogradilista Novi Sad na Ribarcu mi rece pre nekog vremena da je to Galens kupio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

goblin napisao:Pa dobro, mora od neceg da se zivi ;-)
Salu na stranu, stvarno nemam negativan stav prema ovom predlogu.

Ni ja nisam imao ogranicenje spratnosti za poslednju gradjevinsku dozvolu. Morao sam da ispunim sve uslove sto se tice indeksa izgradjenosti, parking mesta i garaza..... ali spratnost nije ogranicena.
Tu se samo postavlja pitanje isplativosti, posto sa povecanjem spratnosti na nepromenjemom indeksu dolazi do vece bruto/neto razlike u kvadratima a sa druge strane, stanovi na visim etazama se skuplje prodaju i dobija se komotniji prostor oko objekta. Tu treba izvagati.
Ti sve gledas kroz pare i nemas osecaja ni za sta i ni za koga. Fazon Rasim Ljajic, dobar svakom rezimu.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

:kezo:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori