Koliko troši?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Koliko troši?
Ja bih te zamolio da mi nadjes dizel ekvivalent po svim parametrima koji trosi 5 litara. Meni je 8 za benzinca na toj brzini san snova, a ne velika potrosnja.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Koliko troši?
Rakile kupi dizlo sa ne trolujes.

- Rakhil
Ja cu kupim dizlo kao sledeci auto, ali to nema veze sa pricom ovde.
Meni do lefkade 8.8 sa 140 na autoputu.
Sad si dobro napisao i mogu da se složim.
Multiair i Skyactive troše dosta manje od proseka benzinaca (da ja znam, mozda ima još nešto).
Aktuelni prosečan dizelaš će da troši oko 5 (+- .5) na 140. Ne verujem da je neka razlika od 1.6 do 2.0, tj bar u Škodama su tu negde.
Tapatalk
Multiair i Skyactive troše dosta manje od proseka benzinaca (da ja znam, mozda ima još nešto).
Aktuelni prosečan dizelaš će da troši oko 5 (+- .5) na 140. Ne verujem da je neka razlika od 1.6 do 2.0, tj bar u Škodama su tu negde.
Tapatalk
- Rakhil
Konkretan primer. Ekvivalentan. 

Meni uvek troši 6 - 6.5 litara, kako god da vozim.
Možda samo umišljam da sam promenio stil vožnje, a u stvari vozim uvek isto.
Nije to mala razlika, 2-3 litre. Jbg, sada je cena benzin-dizel praktično ista. Ranije je išla u korist dizela, pa plus manja potrošnja. Sad se već pojavljuju benzinci koji troše skoro k`o dizeli.
Rekao sam već više puta, da je gorivo najskuplja stvar na autu ubedljivo. Tako da ko se puno voza, znače mu puuuno te 2-3 litre razlike.
Da sam vozio auto koji prosečno troši jedan litar manje, što nije nemoguće u svetu dizela, do sada bih uštedeo oko 2000e
Možda samo umišljam da sam promenio stil vožnje, a u stvari vozim uvek isto.
Nije to mala razlika, 2-3 litre. Jbg, sada je cena benzin-dizel praktično ista. Ranije je išla u korist dizela, pa plus manja potrošnja. Sad se već pojavljuju benzinci koji troše skoro k`o dizeli.
Rekao sam već više puta, da je gorivo najskuplja stvar na autu ubedljivo. Tako da ko se puno voza, znače mu puuuno te 2-3 litre razlike.
Da sam vozio auto koji prosečno troši jedan litar manje, što nije nemoguće u svetu dizela, do sada bih uštedeo oko 2000e

Škoda 5.1 prosek 91km/h povratak iz Nikitija. Imam slike, mislim da sam već kačio.
Alfa 3 godine ranije 5.7, prosek valjda 89. Ovo je iz sećanja.
Škode A5FL do Nemačke sa 4 osobe, pun gepek i po ograničenjima su do 5 plafon.
Nemam bliži ekvivalent u ličnom primeru. Ista je klasa, sem Alfe koja je klasu iznad.
Tapatalk
Alfa 3 godine ranije 5.7, prosek valjda 89. Ovo je iz sećanja.
Škode A5FL do Nemačke sa 4 osobe, pun gepek i po ograničenjima su do 5 plafon.
Nemam bliži ekvivalent u ličnom primeru. Ista je klasa, sem Alfe koja je klasu iznad.
Tapatalk
- Rakhil
To nije ekvivalent. Skode su 2.0, i nemaju 180 konja, a ovi proseci ne vuku na 140-150 na autoputu. Jebiga, Nidzo, sad se vadis vec 

BMW 120d troši 5l a ide ko nevremeRakhil napisao:Ja bih te zamolio da mi nadjes dizel ekvivalent po svim parametrima koji trosi 5 litara. Meni je 8 za benzinca na toj brzini san snova, a ne velika potrosnja.

Jedino što nije 1.6

Možemo da palamudimo do sutra. I benzin i dizel su na zapreminama gde su najefikasniji po matematici fabrike. Downsizing trend se završava i trenutni stanje stvari je da su benzinci od 1.2 do 1.8 (2.0), dizel od 1.6 do 2.2 (2.4) u proseku. Tako i treba porediti.
2.0 TDI u Škodi ide do 184 i ne bi bilo razlike u potrošnji između njega i 150, bar ne značajne. U stvari je taj 2.0 idealan kandidat za poređenje u temi.
Ne menja fakt da je razlika sa druge strane ogromna, ~5:8. Da rezimiram, da dobra potrošnja za taj auto. Kad se gleda cela klasa, nije baš.
Tapatalk
2.0 TDI u Škodi ide do 184 i ne bi bilo razlike u potrošnji između njega i 150, bar ne značajne. U stvari je taj 2.0 idealan kandidat za poređenje u temi.
Ne menja fakt da je razlika sa druge strane ogromna, ~5:8. Da rezimiram, da dobra potrošnja za taj auto. Kad se gleda cela klasa, nije baš.
Tapatalk
Evo moja potrosnja na standardnom (ravno maksimalno) putu od posla. Sipao gorivo prvi put posle puta, i kompjuter sve manje gresi...
Au 'lebe mekani. 

- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Do Tasosa, natovaren, aput 100-120 5.05L.
Drndanje po Tasosu + nazad aput 5.85L.
Mereno od cepa do cepa, MK i GR gorivo 98 i 100okt.
Drndanje po Tasosu + nazad aput 5.85L.
Mereno od cepa do cepa, MK i GR gorivo 98 i 100okt.
Ma ovo nesto nizbrdo 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.