Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Kako si napisao, ispada da SAP-ovci zaradjuju zahebanu lovu ali onda skontas da se toliko krecu inzenjerske plate u CH.
Pa i oni su neki inzenjeri 
Ne kazem da su oni posebno zajebani likovi, ali koliko ljudi znas koji rasturaju SAP, a koliko koji rasturaju C#?
Sta mislis ko ce uzeti onda vece pare?
U pitanju je klasicna ponuda i potraznja.
Koliko C# programera moze da se pohvali da uzima 50e po satu? U Srbiji.
Rekao sam vec, da je otprilike, ulazna cena u Srbiji za outsourcing oko 30-35e po satu, bruto.
Barem za NS. Ne znam da li je i sto bi bilo, drugacije u BG, ali vidim da daju vece pocetne plate nego u NS.

Ne kazem da su oni posebno zajebani likovi, ali koliko ljudi znas koji rasturaju SAP, a koliko koji rasturaju C#?
Sta mislis ko ce uzeti onda vece pare?
U pitanju je klasicna ponuda i potraznja.
Koliko C# programera moze da se pohvali da uzima 50e po satu? U Srbiji.
Rekao sam vec, da je otprilike, ulazna cena u Srbiji za outsourcing oko 30-35e po satu, bruto.
Barem za NS. Ne znam da li je i sto bi bilo, drugacije u BG, ali vidim da daju vece pocetne plate nego u NS.
Znam da su inzenjeri...zato sam i napisao da su im plate prosek u odnosu na obrazovanje.
E sta ti je istok (Srbija), u Holandiji za outsorsing ako uzmes 50Eur-a za sat odradio si lud posao. Za neki stalni posao 50Eur-a sat ti je fantasticna plata - to ti je za 40x50x4,2 (nedeljno sati x sat x broj nedelja u mesecu) je 8400Eur-a pa to jos puta 12 je tacno 108.000Eur-a sto je plata od vrhunskih (bolje placenih) 40% Holandskih inzenjera (ukljucujuci softwerskih - skoro ukljucujuci sebe). Znaci da pocnem da organizujem imigraciju kolega za Srbiju, oce oni sve sto je dobra ponuda...
PS: Plate u Svajcarskoj (a i u Srbiji
) su nenormalno velike za Holandske pojmove bar po vasoj prici...
PS: Plate u Svajcarskoj (a i u Srbiji

Plate u Svajcarskoj su velike ali su i troskovi veliki.
Ne znam za NL ali verujem ti...medjutim znam za FR gde su plate mnoooogo manje nego u CH.
Ne znam za NL ali verujem ti...medjutim znam za FR gde su plate mnoooogo manje nego u CH.
Pa sta ti drugo treba, ako znas da svabe hrle u svicu da rade, kao mi u nemacku 
Znam za NL, da su plate manje nego u ove gore dve pomenute zemlje. Nemam pojma zasto i kako.
Ali isto tako znam da ima ljudi koji tuku i preko 100e po satu u IT sektoru, verovatno relacija CH <-> D.
Kazem ti da je ulazna cena outsourcinga 30-35e u Srbiju, i to za .NET recimo (i to za poslove iz NL, CH i D). Onda mozes pretpostaviti da tamo rade za vece pare, ali koliko vece, ne znam tacno u evro, ako im se isplati da "salju" posao ovamo nama.

Znam za NL, da su plate manje nego u ove gore dve pomenute zemlje. Nemam pojma zasto i kako.
Ali isto tako znam da ima ljudi koji tuku i preko 100e po satu u IT sektoru, verovatno relacija CH <-> D.
Kazem ti da je ulazna cena outsourcinga 30-35e u Srbiju, i to za .NET recimo (i to za poslove iz NL, CH i D). Onda mozes pretpostaviti da tamo rade za vece pare, ali koliko vece, ne znam tacno u evro, ako im se isplati da "salju" posao ovamo nama.
Znam, znam, moraju da se prate tekuće stvari, ali pošto naginjem ka hardveru, malo mi je drugačija lista prioriteta za učenje.Delija napisao:.NET se sve vise trazi. Moras malo da prosiris vidike
Ako zelis da budes dobar u IT struci moras non stop da se edukujes i da pratis trendove.

Hvala!nikaragva napisao:@snork
Odlicno je sto znas c++ odlicno.NET je p...n dim da se nauci. Ako znas osnove OOP, sve ostalo je lako nauciti, najobicniji alat.

Ђенерал Јанковић
Buntovništvo se ne sipa u traktor 

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Pa i Java se trazi i solidno placa 
Zapravo alat nije toliko bitan koliko su bitne vestine.
Gesendet von meinem GT-I9505

Zapravo alat nije toliko bitan koliko su bitne vestine.
Gesendet von meinem GT-I9505
Podsecas me na mog kuma.snork napisao:Hvala!nikaragva napisao:@snork
Odlicno je sto znas c++ odlicno.NET je p...n dim da se nauci. Ako znas osnove OOP, sve ostalo je lako nauciti, najobicniji alat.
Znam i Javu i pre svega osnove OOP. A od .NET-a bežim iz "ideoloških" razloga. Kad sam bio mlađi, Bil Gejts mi je bio idol, ali sam posle shvatio da su i on i Džobs obična korporativna đubrad. Gledaju pre svega da vežu korisnika i da mu konstantno uzimaju novac, a tek onda kvalitet softvera. Od tada sam u Unix svetu... i proterao sam Windows sa svih računara koje koristim ili administriram. Ne samo zbog open sourcea i Linuxa. Unix je i 1970-ih i 1980-ih, kada su postojale samo komercijalne varijante, gajio tu specifičnu filozofiju otvorenosti, kompatiblinosti i slobodne razmene znanja. Posle je došao BSD, a Linux tek mnogo kasnije.
Ja drugacije malo prilazim istoj filozofiji, ali neko ce reci to je totalno drugacije i nije ista filozofija.
Koristim te "nove" tehnologije, da uzmem koji dinar, i onda taj dinar trosim na neka licna uverenja i izazove. Doduse to nekad ne ide kako zamislim, a za sve su krivi novci i vreme

Samo sto sam trenutno nasukan kao grbavi kit na plazi, i pooolako se kobeljam nazad ka moru opet

Možda se spremaju promene u finansiranju zdravstva.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=800053
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=800053
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Eto povoda da se povecaju svi moguci porezi...
Ovi naprednjaci sve vise pocinju da mi idu na racku. Se*u no stop o nekim poboljsanjima svega i svacega, a mi sve vise tonemo, narodu sve gore...
Gomila nesposobnjakovica i glupandera... Koliko mi je Vucko ranije isao na zivce ispada da jedini on ima iole mozga i sposobnosti da bar nesto uradi, ali nema s kime - u stranci "kadar" sve moj do mojega...

Ovi naprednjaci sve vise pocinju da mi idu na racku. Se*u no stop o nekim poboljsanjima svega i svacega, a mi sve vise tonemo, narodu sve gore...

Gomila nesposobnjakovica i glupandera... Koliko mi je Vucko ranije isao na zivce ispada da jedini on ima iole mozga i sposobnosti da bar nesto uradi, ali nema s kime - u stranci "kadar" sve moj do mojega...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
To i ne bi bilo lose resenje ako bi odradili jos par stvari kao sto su odbijanje privatnog zdravstenog od poreza itd. Neka bude besplatno zdravstvo za siromasne zaista besplatno, ne bih imao nista protiv da finansiram takav sistem.
Ne nasedaj na propagandu.
TT
TT