Ne brže od života!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Ne brže od života!
Što mu ne bi isplatili štetu ako bude oslobođen krivice? Nema tu alkohol veze, znam za par slučajeva, čoveku prošli na stop i bio sudar, on naduvao nekih 0,6 dobio prijavu za alkohol, ali i odštetu regularno od osiguranja.
Mislim da to za osiguranje vazi samo ako si pijan izazvao udes. Audi nije izazvao udes. Odnosno bar treba sacekati izvestaj sudije ili vec kako to ide.
Ako nije izazvao udes, po formulaciji, dobice osiguranje.
Ono sto ce sigurno dobiti je zatvorska kazna od minimum 15 dana (14 bodova i 100-120.000) za prekoracenje brzine vece od 70kmh u naseljenom mestu, kao i kaznu za srednje pijanstvo (do 1,2 promila).
Bas jezivo nesrecan slucaj, i sve je u stilu SBKBB. Uzas.
Ako nije izazvao udes, po formulaciji, dobice osiguranje.
Ono sto ce sigurno dobiti je zatvorska kazna od minimum 15 dana (14 bodova i 100-120.000) za prekoracenje brzine vece od 70kmh u naseljenom mestu, kao i kaznu za srednje pijanstvo (do 1,2 promila).
Bas jezivo nesrecan slucaj, i sve je u stilu SBKBB. Uzas.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Njegovo osiguranje ne bi isplatilo stetu ostecenom u slucaju da je on kriv, a takodje ni kasko ne bi mogao da naplati.
Ako se ustanovi njegova parcijalna krivica za nezgodu, rekao bih da i tu nece nista biti od obestecenja...
Ako se ustanovi njegova parcijalna krivica za nezgodu, rekao bih da i tu nece nista biti od obestecenja...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Znam da za kasko ne vazi, ukoliko imas alkohola. Za obavezno nisam siguran, svasta je moguce.Xepoj87 napisao:Mislim da nece osiguranje da isplacuje kada pijan vozis...
Razmisljaces i tako, za jedno 5-10 godinaXepoj87 napisao:A da se ne lazemo, retko ko vozi lagano da ne bi nekog drugog povredio, nego da ne bi sebi sranje napravio, a o drugom razmislja tek kada postane svestan da je nekoga upropastio...

- Grujic
- Moderator
Tako je, ako je bude parcijalno verovatno ništa, ako ni kasko.
Cozmo, sumnjam da će dobiti za brzinu, jer nije direktno izmerena, mislim da sama prijava za brzinu ne može da se podnosi na osnovu ovakvih veštačenja.
Cozmo, sumnjam da će dobiti za brzinu, jer nije direktno izmerena, mislim da sama prijava za brzinu ne može da se podnosi na osnovu ovakvih veštačenja.
Ali mogu vestacenjem da urade procenu brzine? Morali bi to da urade.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Grujic
- Moderator
To da, al mislim da ne moze prijava po tom osnovu, to se ne spominje u pravilniku, a i sam raspon procenjene brzine ume da bude velik...
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- Delija
- Kontakt:
Naravno da mogu. I moraju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Grujic
- Moderator
Šta, da veštače ili podnesu prijavu za brzinu?
Aktivacijom air baga se zakljuca brzinomer midlim da je to na svim novojim autima
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Devojka poginula u udesu
Preticanje motociklom na putu ka Čačku završilo se tragično za dvoje Kragujevčana. Dvadesetdvogodišnja devojka je poginula, a vozač(40) je u teškom stanju.
Izvor: http://ritamgrada.rs/kragujevac/vesti/d ... a-u-udesu/
Preticanje motociklom na putu ka Čačku završilo se tragično za dvoje Kragujevčana. Dvadesetdvogodišnja devojka je poginula, a vozač(40) je u teškom stanju.
Izvor: http://ritamgrada.rs/kragujevac/vesti/d ... a-u-udesu/
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- Delija
- Kontakt:
I jedno i drugo.Grujic napisao:Šta, da veštače ili podnesu prijavu za brzinu?
Koliko sam ja obavesten,samo je radar relevantan sto se tice kazne za prekoracenje.Ali,nisam 100% siguran...Osiguranje ce vec teze dobiti,pogotovo kasko.
Ja vozim kako vozim zbog sebe. Prvo čuvam sebe, samim tim i sve ostale u kolima uključujući dete, a posledično i ostale.Xepoj87 napisao:A da se ne lazemo, retko ko vozi lagano da ne bi nekog drugog povredio, nego da ne bi sebi sranje napravio, a o drugom razmislja tek kada postane svestan da je nekoga upropastio...
Znam da ce sada mnogi da se izjasne kako oni misle samo o drugima,ali ja jednostavno u to necu moci da poverujem
- Grujic
- Moderator
Iz pravilnikaDelija napisao:I jedno i drugo.Grujic napisao:Šta, da veštače ili podnesu prijavu za brzinu?
Član 3
Pod merilima brzine vozila u saobraćaju smatraju se:
1) radarska merila;
2) laserska merila LIDARS;
3) uređaji sa čvrsto ugrađenim senzorima;
4) uređaji za merenje brzine iz vozila u pokretu.
Princip rada merila brzine vozila iz stava 1. tačke 1) ovog člana zasniva se na merenju razlike frekvencije, odnosno Doplerovom efektu.
Princip rada merila brzine vozila iz stava 1. tač. 2) do 4) ovog člana zasniva se na merenju pređenog puta u određenom vremenskom periodu.
Član 4
Merila brzine vozila mogu meriti brzinu na jedan od sledećih načina:
1) stacionarnim merenjem brzine vozila;
2) merenjem brzine vozila merilom iz ruke;
3) merenjem brzine iz vozila u pokretu.