Zašto toliko volimo da "trubimo"?
U kojim situacijama je opravdano koristiti sirenu na automobilu – da li samo onda kada je to neophodno da bi se izbegao neki incident, ili treba opominjati i nepažljive vozače i pešake, koji ne poštuju saobraćajne propise ili se ponašaju bahato
http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... id=1170634
Drugi vozači jednostavno uživaju korišćenju svoje sirene i ne vide kako to može da smeta nekome, pa je koriste u svakoj prilici:
1. Kad je svadba, ali to se ni ne računa. Već su nam zabranili da pucamo! Treba li da idemo na venčanje kao na sahranu?
2. Kad tražim parking, pa vidim da se neko “mota” oko auta, svirnem da ga pitam da li se upravo uparkirao ili planira da izađe
3. Trubim obavezno na semaforu kada neko ne krene odmah na zeleno, nego spava za volanom
4. Trubim i kad neko ispred mene vidi trepćuće zeleno na semaforu, pa svom snagom nagazi na kočnicu
5. Trubim kada dođem na benzinsku pumpu, a nema “onog malog” što toči plin
6. Trubim portiru kada stignem ispred firme da ga pozdravim
7. Trubim portiru kada krenem iz firme da ga pozdravim
8. Svirnem i da se zahvalim onome što me pustio da se uključim na put kad sam izlazio sa parkinga, red je...
9. Trubim kada prolazim pored kafane da pozdravim prijatelje
10. Svirnem i onome pored mene da me pusti da se uključim u njegovu traku, zato što hoću da skrenem gore levo. Svirnem i da mu se zahvalim što me pustio
11. Svirnem redovno i komšinici sa kraja ulice. Nisam ni ja od kamena
12. Trubim obavezno pešacima kada prelaze na crveno, a naročito kad mi istrči ispred auta van zebre. Neka se nauče da prelaze ulicu normalno, a ne da ja robijam zbog toga što se njima žuri negde
13. Trubim i onima što zauzmu levu traku i ne prelaze 50 km/h. Ja im "blicam" da se sklone, a oni me ignorišu
14. Svirnem i svim poznanicima, a dobrim prijateljima zatrubim baš muški
15. Trubim i saobraćajcu koji dođe kad se pokvari semafor, pa našu kolonu dugo drži u mestu.