Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Paja »

Meni je ovo skroz ok ideja. Država finansira zravstveno valjda za sve osim za zaposlene. Kod zaposlenih su i nastajali najveći problemi jer poslodavci ne uplaćuju doprinose, a zaposleni nemaju način da ih nateraju. Ovime bi rizik neplaćanja prešao na državu koja ima mehanizme da te pare ujuri samo ako hoće.

Drugi benefit je smanjenje uplatnica, vremena za njihovo popunjavanje, bankarskih provizija.... U suštini po meni bi sve dažbine trebalo objediniti u jedan porez, a država kad ga naplati nek deli pare među korisnicima.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Heinz, ako si iole citao moje postove, znaces da to nije moguce u mom slucaju, ovo sto pricam je cisto teoretski.
Inace, danas sam se mnogo vise iznervirao na vest da je Mladen Obradovic dobio 4 meseca kucnog pritvora, apelacioni sud smanjio prvobitnu presudu jer je uzeo u obzir da ima zenu i dete i da je student (?!?!?!)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja sam Deliji za Vucka pisao.

TT
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pardoniraj, nisi naglasio, a ide posle mog posta pa mi se ucinilo
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pardoniram, TT nije refreshovao dobro.

TT
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Rakhil napisao:To i ne bi bilo lose resenje ako bi odradili jos par stvari kao sto su odbijanje privatnog zdravstenog od poreza itd. Neka bude besplatno zdravstvo za siromasne zaista besplatno, ne bih imao nista protiv da finansiram takav sistem.
Nemam ni ja bas nista protiv toga sto si ti napisao, ali to nije poenta ni pod razno - poenta je u tome da cemo mi da placamo ono sto treba da placaju bizMismeni koji ne uplacuju doprinose... :glavomuzid:

O kojim mehanizmima da drzava najuri te pare pricamo kad te iste firme vode oni koji su na celu drzave? Papazjanija... :glavomuzid:

@Heinz
Da, naravno da ima jako puno propagande, ali da je "prljav" posle toliko "lajanja" bi ova druga strana iskopala bilo kakvu prljavstinu da je ima...
(BTW, to prica neko ko je "glasao" za tu drugu stranu godinama, ali u poslednje vreme ne glasa uopste jer su mu se svi zajedno popeli na q i svi su ista g - jedina razlika je sto oni bar raspolazu kakvim-takvim strucnim kadrom za razliku od naprednjaka)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ovo je zaista ispod svakog kriterijuma... Da ne ostavis dete ni sat vremena tamo. :x
Slicno je na mnogim decijim odeljenjima po bolnicama u Srbiji, ali bas pedijatrija nekako bude najgora, koja bi trebala biti prioritet. Ajd' i da se pohvalim kako sam upravo pedijatriji Zrenjaninske bolnice poklonio milion dinara koje sam pretprosle godine osvojio na Mozzart takmicenju, a koje je Mozzart predvideo za dobrotvorne svrhe. Podovi su npr bili toliko losi da ne moze cistacica da obrise, jer se pola videla zemlja, a pola je bio taj kao neki linoleum ili sta stavljaju dole (znam da nije nesto standardno). Namestaj star po 30-40 god, kreveti polu-raspad. Najbolje stanje inventara je ono sto su dobijali kao donacije od Norvezana, Nemaca, Svajcaraca... (polovne stvari, ali stare 5-6 god, a ne 40 godina).
Od pomenutih milion dinara od Mozzarta su navodno trebali da zamene upravo taj pod, a nisam bio da vidim dal' su to odradili ili su pare preusmerene na dovrsavanje privatne bolnice koju je otvorio nacelnik ili mozda na kupovinu nekog auta ili nesto jos gluplje sto ne mogu ni da smislim. Ali sta se mi nerviramo oko korupcije, hipokratove zakletve i zdravlja uopste... je8es zdravlje... bitno je sto kad umres dodje pop sa novim Audijem da ti peva opelo. Zdravlje se ne isplati, smrt je na ceni.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Saša »

U Novom Sadu to mnogo bolje izgleda (bar spolja), ali majke u suštini ne prolaze ništa bolje nego ova žena na slikama. Pre par godina supruga od šogora je bila sa ćerkicom tamo i zamislite - oni u stvari nemaju (ili bar tada nisu imali) uopšte mesta za majke već im kao prećutno dozvoljavaju da budu sa decom (reč je o dečici od godinu-dve dana, kojima bi boravak u bolnici bio veliki šok bez majki, a oporavak daleko sporiji). Majke dakle uopšte nemaju svoj ležaj da budu uz dete nego dobiju stolicu da se lome cele noći na njoj, pa se zato mnoge uvuku u dečji krevetac i spavaju tako sa detetom (koja može - ako je sitnija, naravno). Možete li zamisliti na šta to liči?
Ne znam kako je sada i da li se nešto promenilo po tom pitanju, ali ne bi me iznenadilo da je i dalje tako.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Texonja napisao:bitno je sto kad umres dodje pop sa novim Audijem da ti peva opelo.
Pa vidis da pop hoce da te ispostuje!
Sta bi ti? Da ti dodje sa polovnim opelom?! :kezo:
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Sasa tako je i u ZR,drugarica je 2 noci provela na stolici uz dete. A kad sam vec kod zdravstva i zr evo jednog primera koji me nervira a ustaljena je praksa nasih lekara. Kuma mi se porodila ,posle kraceg vremena ode u bolnicu da joj izvade konce (c.rez) i doktorka joj rekla da dodje kod nje privatno. Ode ona sutra i ova joj naravno naplati 2000din. :ccc:

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ležao sam u ovoj sobi pre 28 godina... Ništa se nije promenilo.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Saša napisao: supruga od šogora
Jel ti ona ne dodje sestra? :think:

Moja mama je 10 dana sedela/spavala na stolici na decijem u NS kad je brat bio mali, pa mu nesto pozlilo. Inace po difoltu majke ne smeju da butu tu sa decom, pa zato nisu ni predvidjeni lezajevi...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne, ženinog brata supruga, ni rod ni pomoz bog. Ili možda bolje da sam napisao snaja? :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Zanci ujna od tvoje dece :mrgreen:

Da mozda si u pravu, mada moj cale zove muza od njegove rodjene sestre (moje tetke) - sogor... Pa sam se zato istripovao...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori