Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Ima jedna caka zasto mi je bila ekstra mala potrosnja (obicno tako ne vozim) - a to je da na mojoj standardnoj ruti nisam prelazio 107km/h. Inace na magistralnim putevima pri 85km/h potrosnja po bordu je nesto iznad 2l/100km. Najgore je zaletanje i kocenje - odnosno ulazak u grad. Pri ovom merenju odmah posto sam tankirao gorivo isao sam prvo magistralnim 10km pa onda sledi brza deonica kroz grad pa 20km autoputa i na kraju 4km sporije kroz grad... Inace nije bilo vetra i nije radila klimaa i imao sam otvoren krovni prozor 

Ti si dečko školski primer za ugradnju plinaMilos napisao:Magistrala 9-10 (80 - 120)
Grad 15 - 20 (ovo necemo da pisemo)
Autoput 11-12 (140-150)

Zasto, kada ima besplatan taxi? 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Jel Mercedes taxi, C klasa? 
Sent from my LG-P880 using Tapatalk

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
E klasa im je bolja 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Može on i pola litra na blagoj nizbrdici ali ja nisam uspeo da ga na više od 100 km spustim ispod ove cifre.Xepoj87 napisao:Moze sigurni sa tempomatom na 80, jer moj trosi tada 3.8-4.5, zavisno od terena, a tvoj je stedljiviji sigurno, ali ove iznad pomenute potrosnje su vec bas napredne
Sent from my Sony
Zar nemaš isti bimer kao ljuba? Zbog čega je tolika razlika?
Kakve točkove imaš?
Kakve točkove imaš?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ljuba ima 316d + čip, Floyd ima 320d
Floyd ima i vece felne, cini mi se.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Floyd ima i vece felne, cini mi se.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

To znam, ali ljuba pre i posle čipa ima poprilično konzistentne rezultate. Nema tu nekih odstupanja, troši izuzetno malo sa solidnim prosecima. Moguće da 'olandezi imaju i gladak asfalt.
Zvučaće smešno, ali trenutne potrošnje po BC padnu kada se sa deonice gde je asfalt hrapav i bučan pređe na deonicu sa glatkim, gde je potpuna tišina u autu.

Ne kontam zbog čega bi razlika u potrošni izmedju 316d i 320d bila 30%. U osnovi su isti motori samo je 316d uštrojen.
Probao sam malopre novi C220d. On troši oko 7l. Puno mi to nešto.

Probao sam malopre novi C220d. On troši oko 7l. Puno mi to nešto.

E klasa samo ide, nema rupe koja ce da je uzbudiMilos napisao:E klasa im je bolja

Floyd, pa sa onim S gore, nije ni cudo da trosi

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Pa to jeste 
Napisaću utiske kad budem imao više vremena.

Napisaću utiske kad budem imao više vremena.
Alfa 147 1.9jtd 8v+ remap,17" i 215/45,uzorak od 1000km,kombinovana voznja 50-50 grad/autoput,malo zustrija voznja,a malo i zesce voznje(160-180)i malo izivljavanja posle remapa
po bord-u 6l,cep metoda 7.1
Zadovoljan sam,pogotovu sto sam je posle cipa ponekad bas gazio,do 4500 obrtaja+moja svakodnevna ruta obuhvata deonicu Vrcin-SC,preko Gazele(pre podne 7-7:30,popodne 16-16:30) i naplatna rampa B.Potok,gde je svaki dan guzva a pred vikend je haos+klima 80% vremena ukljucena.Videcemo kad prodju vrucine i turisticki talas i vrate se svi Beogradjani
Mislim da je na otvorenom dosta stedljivija,pogotovu posle remap-a

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Večeras same se vratio iz Grčke. Ukupno smo prešli 1848km, potrošnja 7.80l.
Klima je radila non stop, auto pun + kofer, na autoputu 139km/h ili po potrebi više a magistala koliko je gde moglo.
Moram baciti pogled da li se i kako može odraditi kalibracija potrošnje na board-u, na prvom Fokusu je postojao skriveni meni kojim se ovo može odraditi. Pre toga ću da probam bez kofera jer mi se pre potrošnja board/čep razlikovala maksimalno 10% a sada ide i preko litre.
Klima je radila non stop, auto pun + kofer, na autoputu 139km/h ili po potrebi više a magistala koliko je gde moglo.
Moram baciti pogled da li se i kako može odraditi kalibracija potrošnje na board-u, na prvom Fokusu je postojao skriveni meni kojim se ovo može odraditi. Pre toga ću da probam bez kofera jer mi se pre potrošnja board/čep razlikovala maksimalno 10% a sada ide i preko litre.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.