Fotografija
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Re: Fotografija
Dobrodosao u sektu. 

I ti ces preci kod nas
Nidza je dobar agitator, treba ga pratiti na DZ.

Nidza je dobar agitator, treba ga pratiti na DZ.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nije me Nidža nagovorio, lik iz radnje je uradio većinu posla.
Prvo sam bio u pcfoto, tamo gužva havarija a gazde nema, haos. Pogledao sam dva-tri aparata, Sony a6000 nemaju na stanju, odem dalje. Popnem se u fotostudio (tako nešto, ulica iznad Požeške) a tu druga priča: četvoro ih radi. Fimo se ispričali, napravili i neke ponude za mirrorless aparate koji bi mi pasovali, napravim neku konstrukciju u glavi. Pokažem mu par slika koje su mi se svidele, pitam mogu li ovi aparati da naprave tako nešto. Nije siguran, dslr bi svakako mogao. Daj da vidim taj dslr, koliko je to zaista veliko. I ispostavi se da nije toliko glomazan koliko sam se plašio
Dogovorim taj dslr i fuji x-10 za kolegu, poenta je što taj drugi mora biti isporučen danas jer mu ćerka sutra putuje. Dogovorimo sve, ali mi u naredna 3 sata ljudi ne stižu da puste fakturu, iako sam dva puta zvao da proverim. Cenim da je dslr problem i nemaju ga na stanju, jer je za ovaj koji sam gledao radnica na kraju rekla ovom prodavcu da je rezervisan.
U medjuvremenu me zovu iz pcfoto, raščistila se gužva, na raspolaganju su. Dogovorim za 2 min šta mi treba, uzmemo bolji Fuji (A3) i odmah mi puste fakturu, platim i posle sat vremena kolega ode po aparate.
Naravno, uvek mora biti neko ali - promašio je torbu i spakovao mi manju
videću sutra da zamenim.
Opalio sam par slika večeras, ovo je BAŠ ozbiljno bolje od svega što sam do sada probao. Par stvari mi se ne svidja. Npr aparat mi nakon uključivanja traži da razvučem objektiv pre prve slike - što je smaranje, isto kao baterija koja ne može da se puni u aparatu, ovako velik objektiv se izvuče za nekih 70% pa je malo glomazno... Ali, navićićemo se
Prvo sam bio u pcfoto, tamo gužva havarija a gazde nema, haos. Pogledao sam dva-tri aparata, Sony a6000 nemaju na stanju, odem dalje. Popnem se u fotostudio (tako nešto, ulica iznad Požeške) a tu druga priča: četvoro ih radi. Fimo se ispričali, napravili i neke ponude za mirrorless aparate koji bi mi pasovali, napravim neku konstrukciju u glavi. Pokažem mu par slika koje su mi se svidele, pitam mogu li ovi aparati da naprave tako nešto. Nije siguran, dslr bi svakako mogao. Daj da vidim taj dslr, koliko je to zaista veliko. I ispostavi se da nije toliko glomazan koliko sam se plašio

Dogovorim taj dslr i fuji x-10 za kolegu, poenta je što taj drugi mora biti isporučen danas jer mu ćerka sutra putuje. Dogovorimo sve, ali mi u naredna 3 sata ljudi ne stižu da puste fakturu, iako sam dva puta zvao da proverim. Cenim da je dslr problem i nemaju ga na stanju, jer je za ovaj koji sam gledao radnica na kraju rekla ovom prodavcu da je rezervisan.
U medjuvremenu me zovu iz pcfoto, raščistila se gužva, na raspolaganju su. Dogovorim za 2 min šta mi treba, uzmemo bolji Fuji (A3) i odmah mi puste fakturu, platim i posle sat vremena kolega ode po aparate.
Naravno, uvek mora biti neko ali - promašio je torbu i spakovao mi manju

Opalio sam par slika večeras, ovo je BAŠ ozbiljno bolje od svega što sam do sada probao. Par stvari mi se ne svidja. Npr aparat mi nakon uključivanja traži da razvučem objektiv pre prve slike - što je smaranje, isto kao baterija koja ne može da se puni u aparatu, ovako velik objektiv se izvuče za nekih 70% pa je malo glomazno... Ali, navićićemo se

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Nek je sa srećom, Vlado 
Razlika u veličini između D3200 sa 35mm i a6000 za 28mm.

Pixel post

Razlika u veličini između D3200 sa 35mm i a6000 za 28mm.

Pixel post
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
A6000 je dva segmenta iznad, prava sitnica, plus je na Sony-ju fulfrejm objektiv.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Dajte neke dobre linkove za edukaciju za apsolutne pocetnike.
I ja volim da skljocnem tu i tamo,planiram da odvojim 200-300e za nesto polovno pa da se malo uputim u problematiku.
Znam da koristim google, ali predpostavljam da vi imate neke proverene izvore.
I ja volim da skljocnem tu i tamo,planiram da odvojim 200-300e za nesto polovno pa da se malo uputim u problematiku.
Znam da koristim google, ali predpostavljam da vi imate neke proverene izvore.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Mislim da je Vlada pogrešio sa izborom aparata jer je uz Nikon-a dobio 15 god. star AF mehanizam, koji ne može da se poredi sa modernim AF sistemima (pogotovo u lošim svetlosnim uslovima i u "praćenju" zadatog cilja ali i u generalno gledanoj preciznosti). Za malo veće novce je mogao da uzme mnogo tehnološki moderniju i sposobniju spravu ali ... "najlakše" se uči na sopstvenim greškama (a najteže na tuđim, jer sit - gladnome ne veruje, dok to i sam ne iskusi), samo to je i najskuplje učenje. Bez obzira šta kaže narodna izreka, mislim da je ista pogrešna, jer "tuđu grešku" treba razumeti - da bi se iz nje naučilo, a kako da je razume kad je ne shvata?! Zato se čovek lako uči na svojoj grešci - očas posla napravi pogrešnu odluku, pa kad za neko vreme shvati svoju grešku, tada shvati i onu tuđu ... ali kasno, cena je već plaćena.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
@superboss, kreni od tutoriala na youtube-u. Ja sam recimo voleo da gledam kanale Jared Polin i Matt Granger, imaju dosta dobre pocetnicke tutoriale koji drze paznju.
Ja ne mislim da je Vlada pogresio. Da mogu da vratim vreme nazad ponovo bih kupio D3300. Ne kazem da je bolji ili losiji od necega drugog, ali jednostavno vredi te pare.
Ja ne mislim da je Vlada pogresio. Da mogu da vratim vreme nazad ponovo bih kupio D3300. Ne kazem da je bolji ili losiji od necega drugog, ali jednostavno vredi te pare.
Uze zena a6000. Opalih par fotki i sta znam, za sad nisam bas uspeo nesto impresivno da uslikam al verovatno je slabo svetlo a i ja sam noobina.
nidzo, oces da kazes da su neki objektivi za ovo ful frejm a neki su regularni? tj. moze i jedno i drugo?
nidzo, oces da kazes da su neki objektivi za ovo ful frejm a neki su regularni? tj. moze i jedno i drugo?
Hvala moram početi da gledamigor_harris napisao: 30 Dec 2017, 08:29 @superboss, kreni od tutoriala na youtube-u. Ja sam recimo voleo da gledam kanale Jared Polin i Matt Granger, imaju dosta dobre pocetnicke tutoriale koji drze paznju.
Kakav je olympus e410? Mogu da uzmem jedan povoljno sa 3 objektiva...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
FE su za A7 seriju, veći su i skuplji. Nisu adekvatni za poređenje veličine sa objektivima za manji senzor. Mogu da se namontiraju, mount je isti.ftj napisao:Uze zena a6000. Opalih par fotki i sta znam, za sad nisam bas uspeo nesto impresivno da uslikam al verovatno je slabo svetlo a i ja sam noobina.
Sto se rezultata tiče, što je kvalitetnija sprava, to je bitnije da ume da se adekvatno koristi. A6000 je izuzetna sprava, iako vremešna. Za ambiciozno slikanje je potrebno nahraniti ga odgovarajućim objektivima.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Koliko snage u ovom malom aparatu - Sony RX100 m1. Vrhunska igracka.

Pixel post

Pixel post
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Tačno
... ali to treba znati iskoristiti (i verovatno najskuplji "malac" među foto-aparatima).

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Dobar je RX100, u stvari fenomenalan kad hoćeš nešto za džep, ali ne može da parira ozbiljnijim aparatima sa većim senzorima. I nije samo veličina senzora problem već što podešavanja idu kroz menije, što je presporo ako si naviknut na dslr sa gomilom dugmića.
Zato je za video savršen. Ima i zanimljivu foru sa ugrađenim blicem, možeš prstom da ga nakriviš na gore i imaš odbijeno svetlo. Nije to kao veliki eksterni blic ali ima kad može da se upotrebi.
Zato je za video savršen. Ima i zanimljivu foru sa ugrađenim blicem, možeš prstom da ga nakriviš na gore i imaš odbijeno svetlo. Nije to kao veliki eksterni blic ali ima kad može da se upotrebi.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Mi u ordinaciji imamo 2x Nikon D5200 sa makro objektivom Nikor 105mm, ring blicem i R1C1 twin blicem. Zanimljivo da za makro fotke zuba telo gotovo da nema uticaj. Slikanje uvek na M modu, objektiv najbitnija karika.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja