Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Zašto toliko zurite sa zimskim gumama? Ja uvek čekam do zadnjega mogučeg roka ( kod nas je to 15.11 i to ako je vani + 20 ili nije ), a kad bi mogao i tad jih ne bi stavljao ako nema snega. Mnogo mrzim da se vozim sa zimskim gumam, avto načisto izgubi oštrinu, ruzniji je ( ako nemaš iste felge za zimu ), duži je trag kočenja...ama baš nijednu prednost nemaju zimske gume dok nema snega na putu.
Baš bi voleo da je kod nas normalan zakon kao u Srbiji, da je zimska oprema obavezna ako je slabo vreme, a ne da se vozim na plus 20 na zimskim gumama.
Baš bi voleo da je kod nas normalan zakon kao u Srbiji, da je zimska oprema obavezna ako je slabo vreme, a ne da se vozim na plus 20 na zimskim gumama.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Pa da, takav je i plan, avionom da se ide.passenger napisao:Off topic
Dodji avionom iz Niša. Imaš karte i za 15 eura do Memmingena, a on nek te pokupi. To je sat vremena od njega. Nemoj busom, Niš express 22-23 sati do FK.
Nadam se da će da zaobidje VW i kupi normalan auto

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Kako su pale temperature mnogo mi cvrsce deluje automobil, manje poskakuje na rupama i neravninama. Takoreci kao da imam nove amortizere.
Maltene...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Mozda je 10% doprinela nova opriga a 90% su se zimske gume malo stvrdnule i odmah je voznja lepsa.
- MiloshNBG
- Pridružio se: 20 Jan 2016, 14:16
- Garaža: KIA Ceed 2019 1.0 T-GDI
Ajd da pitam i ovde, misljenja nikad dosta
Da li je 7500 mnogo za Barum polaris sa montazom i balansiranjem? Dimenzija 205/55R16, B varijanta je Winera 6200 sa montazom i balansiranjem. Hankook mi je preskup 8300, znaci Barum vs Wintera.
Beogradska voznja, bez izleta na planine i brda, prelazim za tih 6 meseci oko 5000 km i vozim auto svaki dan i leti i zimi. Skoro sam kupio auto, zimske gume su mi iz 2010, pa bi ih menjao jer su ih godine stigle, ali to cu jos videti sa vulkanizerom.

Da li je 7500 mnogo za Barum polaris sa montazom i balansiranjem? Dimenzija 205/55R16, B varijanta je Winera 6200 sa montazom i balansiranjem. Hankook mi je preskup 8300, znaci Barum vs Wintera.
Beogradska voznja, bez izleta na planine i brda, prelazim za tih 6 meseci oko 5000 km i vozim auto svaki dan i leti i zimi. Skoro sam kupio auto, zimske gume su mi iz 2010, pa bi ih menjao jer su ih godine stigle, ali to cu jos videti sa vulkanizerom.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
1st: Continental WinterContact TS 860
2nd: Michelin Alpin 5
3rd: Goodyear UltraGrip 9
4th: Dunlop Winter Sport 5
5th: Pirelli Cinturato Winter
1st: Continental WinterContact TS 860
2nd: Michelin Alpin 5
3rd: Goodyear UltraGrip 9
4th: Dunlop Winter Sport 5
5th: Pirelli Cinturato Winter
Svakako Wintera, prema opisanim potrebama. Jeftinija je, i pravi se ovde. 2 razloga zasto bih dao prednost.
Ja poručio Continental WinterContact TS 830 P 275 35 R20. Jedva čekam da stignu.
Ne vraćam 18" nikako na auto.

Ne vraćam 18" nikako na auto.
Model od pre 2-3 god, nema noviji neki?
Kod nas? Jedva sam i ovo našao.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Jel si proverio da nisu neki stari DOT?