Da ne poverujes da sele sediste kompanije iz takve mega zgrade..
Ako svi ti ljudi odu a ne dodju novi bice to solidan udar na ekonomiju grada. Ipak je tu bilo mnogo zaposlenih sa verovatno ok platama i koji su ostavljali novac u potrosnji, iznajmljivali ili kupovali stanove.. itd..
Pretpostavljam da su oni i izvrsno vece institucije sa najvise zaposlenih u ns.
Ne sikiraj se, NIS ima nekoliko autobusa koji idu svaki dan NS-BG, NS-ZR i ZR-BG, ja sam putovao tako svaki dan i gomila drugih ljudi, a to je samo busom, ima i ovih kolima. Ali kako vreme prolazi sve ce se to vise osipati i ljudi ce se ili seliti ili bataliti NIS. Ta zgrada je velik teret a i realno predimenzionisana za ovakav sistem, plus jos zgrada u BG, sigurno da nema potrebe za obe. Davno se pricalo o tome da ce se izdavati ili prodavati, ali eto. Ogromna je zgrada, hotel mozda na jednom ili 2 nivoa da bude, ne erujem da ce celu zgradu pretvoriti u hotel, bilo bi previse.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Juče sam bio na Novoj Detelinari (valjda). Orijentir je Piato.
Podsetilo me na novije delove Podgorice, pravilni blokovi u ravnici, nove slične zgrade, sa punim (ugostiteljskim) lokalima u prizemlju i punim parkinzima okolo.
Piato je vašar. Gužva non stop.
Branka Bajića je načičakana vozilima. Danas je nedelja i obično dosta stanara u obližnjim zgradama ode kod roditelja "na selo". Međutim, od novembra je sve manje parking mesta, čak i u delu gde je uvek bilo i radnim danima, a to je od groblja (Master centra) do glavne teretne kapije ili ugla sa Ilije Birčanina.