Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
jel bi mogao sa CrossClimate da proteram tuda ? 205/55/16 astra h
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Uzbrdicu na prvoj slici, gde stoji znak zabrane saobracaja kad je sneg, bih voleo da testiram sa dobrim zimskim gumama, tj da li moze bez lanaca
Salim se, dosta zavisi od toga da li je led ispod snega. Kada je led, ne pomaze nijedna guma sem velikog opreza.
Jednom mi se desilo da nisam na vreme nabacio zimske, ostao na letnjim i nisam mogao nijednu uzbrdicu da savladam da izadjem do vece saobracajnice. Mogao sam samo da se spustim jako strmom prema Tucovica i za dlaku sam izbegao da slupam automobil.
Sa AS se uvek ispetljam nekako.

Salim se, dosta zavisi od toga da li je led ispod snega. Kada je led, ne pomaze nijedna guma sem velikog opreza.
Jednom mi se desilo da nisam na vreme nabacio zimske, ostao na letnjim i nisam mogao nijednu uzbrdicu da savladam da izadjem do vece saobracajnice. Mogao sam samo da se spustim jako strmom prema Tucovica i za dlaku sam izbegao da slupam automobil.
Sa AS se uvek ispetljam nekako.
Ja sam presekao danas i stavio zimske.
Čim sam počeo da vadim 17" točkove iz kola setio sam se @schonenk. Sledeću sezonu ih ostavljam servisu na čuvanje.
Čim sam počeo da vadim 17" točkove iz kola setio sam se @schonenk. Sledeću sezonu ih ostavljam servisu na čuvanje.
ne znam al ja sam sve blizi Savi Adapto
pise da je potrosnja goriva i prijanjanje klasa C, a za good year E, sto je losije
a i dosta njih vidim hvali savu po forumu
i naravno jeftinija je
pise da je potrosnja goriva i prijanjanje klasa C, a za good year E, sto je losije
a i dosta njih vidim hvali savu po forumu
i naravno jeftinija je
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Sava Adapto za Yugo, Punto, Clio, Polo...sasvim ok. Za vozila iz C segmenta ili D hmm, ne bih licno osim ako nisu oni sav1.4motorom i 80ak ks.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bas sam poterao malo zustrije uz Venac dok je bilo suvo, malo sam mucio auto na krivinama i Michelin letnje napred se nisu bunile, ali Adapto su bome skripuckale. Ok, nisam terao do granice proklizavanja, ali i na kruznim tokovima isto skripuckaju kada se temperamentnije vozi. Inace za normalnu voznju sasvim ok, kod mene na zadnjoj osovini treca godina. Inace sara je bivsi Goodyear Vector 3.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pre desetak dana sam isao preko Iriskog Venca, pa desno do Vrdnika, partizanskim (trebalo bi da sam prosao pored mesta ranijih okupljanja
)
Bilo je sve mokro, kisa sipila, magla, lisce po putu.
Dobro se drzao na BR, sa normalno agresivnom voznjom, sto u prevodu znaci, da je bas nebezbedno da te neko obilazi, makar imao 400ks, sem ako je reli vozac.
Ali ako bas podivljas, ode auto
Mozes ga otklizati za sve pare.
A gume su nove, letos stavio. Mozda sam oko 10ak hiljada presao.
Tako da je ovo vreme izgleda najgore za sve tipove guma.
Vrlo verovatno cu ovaj vikend staviti 3D. Bas me zanima da li bi se on bolje ponasao od BR.
BR mi se cini previse mekanim, voleo bih da je malo tvrdja guma.

Bilo je sve mokro, kisa sipila, magla, lisce po putu.
Dobro se drzao na BR, sa normalno agresivnom voznjom, sto u prevodu znaci, da je bas nebezbedno da te neko obilazi, makar imao 400ks, sem ako je reli vozac.
Ali ako bas podivljas, ode auto

Mozes ga otklizati za sve pare.
A gume su nove, letos stavio. Mozda sam oko 10ak hiljada presao.
Tako da je ovo vreme izgleda najgore za sve tipove guma.
Vrlo verovatno cu ovaj vikend staviti 3D. Bas me zanima da li bi se on bolje ponasao od BR.
BR mi se cini previse mekanim, voleo bih da je malo tvrdja guma.
Poslednja izmena od nikaragva u 20 Okt 2015, 21:58, izmenjeno 3 puta ukupno.
Duvni 0.1 vise nazad 0.2 napred
Moracu malo doduvati, nisam odavno proveravao pritisak. Ali kad duvam, to je 2.5 svuda.
Jutros sam imao prvo ostro kocenje sa ovim letnjim gumama, na plus pet stepeni, u teoriji sam trebao imati zimske na autu.
Bio sam u koloni i situacija u kojoj dolazi do lancanih, par auta neko ispred izleteo ili sta vec, ali sva sreca nije
Isao sam relativno polako, pa ABS nije aktiviran, nego je guma "klizala", odnosno tocak je bio blokiran, pa je sve bilo na gumi. S obzirom da je asfalt bio nekako znojav, vlazan, magla, pet stepeni, mislim da se ok pokazala na zabadanje pedale. Pogotovo sto sam u jednom trenutku pomislio, trebao sam jos napred otici, da me ne sabije ovaj od nazad.
Bio sam u koloni i situacija u kojoj dolazi do lancanih, par auta neko ispred izleteo ili sta vec, ali sva sreca nije

Isao sam relativno polako, pa ABS nije aktiviran, nego je guma "klizala", odnosno tocak je bio blokiran, pa je sve bilo na gumi. S obzirom da je asfalt bio nekako znojav, vlazan, magla, pet stepeni, mislim da se ok pokazala na zabadanje pedale. Pogotovo sto sam u jednom trenutku pomislio, trebao sam jos napred otici, da me ne sabije ovaj od nazad.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ma cekaj 1.11. nemoj dzaba trositi zimske gume 
Moje zimske na Skodi su gotove definitivno. Samo sto sam u dilemi da li da kupim zimske gume ili zimske patike/cipele, posto ne znam hocu li imati dozvolu preko zime ili cu peske
Do sada sam na svim autima imao Tigar, vidim da je Sava neznatno skuplja u toj dimenziji koja meni treba, da li je i bolja?

Moje zimske na Skodi su gotove definitivno. Samo sto sam u dilemi da li da kupim zimske gume ili zimske patike/cipele, posto ne znam hocu li imati dozvolu preko zime ili cu peske

Do sada sam na svim autima imao Tigar, vidim da je Sava neznatno skuplja u toj dimenziji koja meni treba, da li je i bolja?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Kakve veze ima što si išao polako, abs bi valjda trebao uvek da reaguje, bez obzira na brzinu?
Ne radi mu taj senzor ABS ako kliza guma.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
I meni je Primacy hp klizao na 35c sa 30km/h pa nije radio abs tj nisam ga osetio.