Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Računari

Post od Geza »

A da otvoriš Rapidshare nalog ?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Dobio sam ruter na poklon. On ima hardverski firewall. Drugar od koga sam ga dobio kaze da mogu da skinem windows firewall jer vise nema potrebe za bilo kakvim firewallom jer je ovaj najbolji. Ali ja uopste ne znam kako da mu pristupim, kako da definisem sta sme a sta ne sme, kako da udarim exception, kako da necemu zabrani pristup itd.

Pomoc prijatelja ?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ogi, ako je vec koriscen onda je ebeno da mozes da nadjes pristupnu adresu rutera(u slucaju da je menjana).
zato ti njega lepo resetujes, tako sto ga ukljucis, i onda drzis ono restart-dugmence na poledjini dokle se ne popale sve sijalice na routeru. onda ces pristupiti preko ip adrese koja je ispisana na njemu. ili ako ne pise, onda su to one standardne 192.168.1.1 ili 192.168.100.1.

pa onda mozes da koristis prvenstveno taj njegov firewall za neke ip adrese ili za odbijanje odredjenih mac adresa, ili pak za postavljanje tacnih ip adresa za neke korisnike(mada to vise nije deo zastite, vec podesavanja :D )
Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Nov je, danas kupljen i aktiviran, radi sve super.
Samo me je interesovalo to za firewall. Tacnije, kako da blokiram konkretne fajlove da imaju izlaz na net, direktorijume... kao usvakom softverskom firewall-u...

U pitanju je TP LINK WR1043ND
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

aha. oket
pa pazi zavisi koji windows koristis?

a tp link je dobra fima i daje podosta za novce koje ulozis.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Geza napisao:A da otvoriš Rapidshare nalog ?
Tamo brisu fajlove, posle odredjenog vremena, ako nema downloada.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

onda idi na 4shared ;)
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Oni ne brisu fajlove, ako nema aktivnosti?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

ne. ja imam tamo nalog vec 2-3 godine i nije nista obrisano. naravno ako nije materijal neke velike korporacije tipa zvanicne pesme nekog amerikanca/amerikanke i slicno. znaci sta je stvarno tvoja tvorevina je bezbedno duugo vremena. ;)
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Brisu, brisu.
Pre par meseci sam uploadovao neke fajlove i nedavno mi je stiglo upozorenje da sacuvam iste jer ce biti obrisani. Ocigledno su promenili nacin poslovanja :)

TT post
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

E jbg, taman sam se nalozio :)
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Imam problem sa GOM player-om, instalirao sam najnoviji update i sada iako ucitam subtitle nece da mi ha prikaze.
Cackao sam opcije ali ne vidim gde je problem.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Verovatno ti se nesto pokarabasilo sa opcijama. Uglavnom koristim neke jednostavne plejere, klasik media plejer ili vlc i nemam takvih problema.

Pokusao sam da repariram disk, odnosno da oporavim firmware u ewe comp, ali nisu uspeli. Vratili su mi disk, bez naplate i rekli da potrazim pomoc negde drugde.
Njih sam izabrao, jer su bili najpovoljniji. Zna li neko jos negde da li ima servis da moze taj firmware da se oporavi kod nas? Nasao sam neke, nije im site bas azuran, a i cene su im prilicno visoke, za ovaj moj kvar pise 20,000 + pdv + delovi (ne znam kakvi delovi trebaju za taj kvar, samo se upise FW u servisnu zonu).
U pitanju su porodicne fotografije koje zelim da povratim, ali ne daje mi se bas par stotina evra za tako nesto :-|
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

e pa druže to je fora emulacije hdd-a kako bi sa ploca harda mogao da poskida date podatke, i cene jesu skupe jer je i skup i dug proces.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne treba da vade ploce, nego samo da upisu novi (ispravan) FW. Posle toga ce hdd biti u potpunosti ispravan.
To se upisuje sa tm nekim njihovim uredjajem za tu namenu. Tako su meni objasnili. Znam da moze da se skinu ploce i ocita sa njim, to je krajnja mera, ali onaj prvi metod je krajnje efikasan, samo ko moze da ga uradi.
Odgovori