Imali smo, nismo znali
Re: Imali smo, nismo znali ...
To je bila drzava vredna svakog postovanja 

- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Bile su domaće 100%, pravio ih Varteks iz Varaždinajaksa napisao:501 u SFRJ nije pravljen, sav je bio iz uvoza i bivale su razne, France, UK, USA...

Imao sam nekoliko komada i bile su fantastične

Never Say Never Again
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Tako je. Imao sam i crnu Varteksovu Levis teksas jaknu kupljenu u subotu, 09.03.1991. na dan velikih demonstracija u BG. 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja sam pre par godina kupio original leviske 507 made in Varteks i bome nije bas kroj bio ni nalik onima koje su se pravile u Poljkoj recimo. Varira i Levis po kvalitetu dosta iako ovde kod nas tuku bas jake cene.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Setio sam se dve reklame za farmerke, ali ne mogu da ih nađem na YT, u jednoj se pojavljuje Igor Pervić, a u drugoj se frajer obučen u farmerke (go do pojasa), penje uz liticu
.
Umesto toga nađoh Yumco i Dinu Merlina
http://www.youtube.com/watch?v=2RFayuqQYVM

Umesto toga nađoh Yumco i Dinu Merlina

http://www.youtube.com/watch?v=2RFayuqQYVM

Ne u SFRJ. Tada su se uvozile. Varteks Varaždin je počeo kasnije da ih pravi, posle raspada Jugoslavije.profesorPROST napisao:Bile su domaće 100%, pravio ih Varteks iz Varaždinajaksa napisao:501 u SFRJ nije pravljen, sav je bio iz uvoza i bivale su razne, France, UK, USA...![]()
Imao sam nekoliko komada i bile su fantastične
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
I meni je u malom mozgu da je Vartex pravio 501 u vreme SFRJ. Bila je radnja u Bulevaru preko puta poslastičarnice Bombaj.
Jel se sećate "Igara bez granica"? 

Verujte u šta hoćete, ali ja pouzdano znam da varteks 501 nije pravio nego ih je uvozio i prodavao. Uglavnom su bile francuske, uk ili usa. Varteks je pravio druge modele tada, sa narandžastom etiketicom. Tek je u nezavisnoj hrvatskoj levis ušao ozbiljnije u tu fabriku i počelo se je sa proizvodnjom ozbiljnijih modela.
Varteks je pravio i jedan model teksas jakne, onaj "opušteniji", prilagodjen 80tim, a klasičan "rock n roll" model su napravili u vrlo maloj seriji.
Možda se neko seća, pre nego što su počeli da prave tanke teksas košulje vežbali su se na nekom teksasolikom platnu a kroj je bio isti, mogle su se te košulje kupiti za tada male pare u njihovim radnjama. Prava teksas košulja je bila hit
Varteks je pravio i jedan model teksas jakne, onaj "opušteniji", prilagodjen 80tim, a klasičan "rock n roll" model su napravili u vrlo maloj seriji.
Možda se neko seća, pre nego što su počeli da prave tanke teksas košulje vežbali su se na nekom teksasolikom platnu a kroj je bio isti, mogle su se te košulje kupiti za tada male pare u njihovim radnjama. Prava teksas košulja je bila hit

Igre bez granica su bile i kod nas, zemunski kej, ogromne kulise pored hotela JugoslavijaMcGruja napisao:Jel se sećate "Igara bez granica"?

Sećam se Igara bez granica, naročito sudija : Djenaro Olivijeri i Gvido Pankaldi
.
Što se tiče poslastičarnica i Varteksovih radnji bila je jedna kod Pelikana na drugom kraju Bulevara, tu sam kupio prvu Levi's jaknu, a bilo ih je još duž Bulevara.
.

Što se tiče poslastičarnica i Varteksovih radnji bila je jedna kod Pelikana na drugom kraju Bulevara, tu sam kupio prvu Levi's jaknu, a bilo ih je još duž Bulevara.
Mislim da je moj model bio r'n'r, ako su rukavi taman jakna je kratka i obrnuto, ako je dužina OK, rukavi se zavrćujaksa napisao:Varteks je pravio i jedan model teksas jakne, onaj "opušteniji", prilagodjen 80tim, a klasičan "rock n roll" model su napravili u vrlo maloj seriji.

Poslednja izmena od Miki u 03 Apr 2012, 22:44, izmenjeno 1 put ukupno.

Valjda Pelivana?
Neko je pomenuo Komision. E to su bile radnje.
Pelivanapaja napisao:Valjda Pelivana?

Pomenuo sam da su se farmerke kupovale u komisionima, ostao je onaj kod Pravnog fakulteta, roba je drugačija, ali se može videti stari natpis. Bilo ih je duž Kralja Milana/Maršala Tita

EDIT
Npr. ovaj na uglu Nušićeve i Majke Jevrosime, ostala je samo firma i prostor, sad se tu prodaje jeftina kineska roba, a nekad, kao što Paja reče, to su bile radnje