Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Bax »

Danas sam se ceo dan igrao sa Skate. Evo par stavki koje mogu nekome biti bitne:

-na svim primercima, na fotografijama, ima neko muljanje boja, gde je slika crvenija ka centru, a zelenija ka bokovima, ali ovo se ne moze uzeti nuzno za zlo, posto je cesto kod mobilnih, ipak je to smesan senzorcic..
-montirao sam foliju, pase od Desire HD, uz sitno seckanje 200-300 kinti
-futorla kod Kineza za 100 kinti
-uz intenzivniji rad, baterija se svuce za dan, mogu slobodno reci 4 puta krace traje od tableta, kojeg je zamenio
-za razgovor je upotrebljiv, ne briljira...
-Ekran je svetla tacka uredjaja
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

McGruja napisao:
Inače, za sada, nemam ni jednu lepu reč sem Exchange Maila za ovaj telefon, i verovatno će u oglase jako brzo
Kada telefon koristis za ono za sta je pravljen- u ovom slucaju posao, onda odlicno radi...

za igranje je Android majka...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Au brate kako si ovo napisao, ispada da su kupci Android telefona razmazeni klinci kojima treba prenosna konzola za igranje :)
To naravno nije tacno jer je i za posao mnogo bolji Android ali opet, zavisi kakav posao...
Tacno je i da vecinu poslova zavrsava i Samsung XXX (ne znam tacnu oznaku) koji moze da se kupi za 10e sa karticom.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Pa koliko sam primetio kod ljudi sa kojima radim, retko ko nosi fon sa Androidom... Vecinom su Nokia E serija + bilo koji obican fon...
Doduse, u zadnje vreme sve vise dolazi sa tabletima (uz laptop), a dosta njih koristi i Windows mobile...

Ne kazem da je Android igracka nego ljudi vecinom nece da se zajebavaju sa skidanjem aplikacija, instaliranje itd...

Za Nokiu zato ni nema aplikacija :rofl:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kakvo silno instaliranje? :)

Kod mog Samsunga većina toga je stiglo već preinstalirano, ja sam dodao samo još par stvari koje mi trebaju i to je to. Prosečan korisnik ne mora ama baš ništa da ubacuje ako neće ili se ne razume, radi telefon odlično i bez toga. Pišete o tome kao da je reč o kupovini "klot" laptopa bez windowsa i svega, kojeg ne možeš ni da upališ dok mu sve ne instaliraš. Ovde to uopšte nije slučaj. :)

A i to instaliranje - silna muka od tri ili četiri klika (ili bolje rečeno "tapa" ). :)

Sent from my Samsung using Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

@ lanzas & Floyd

Koliko kosta HTC One X kod vas u Svici?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ako se pojavio
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

NexT napisao:Pa koliko sam primetio kod ljudi sa kojima radim, retko ko nosi fon sa Androidom... Vecinom su Nokia E serija + bilo koji obican fon...
Doduse, u zadnje vreme sve vise dolazi sa tabletima (uz laptop), a dosta njih koristi i Windows mobile...

Ne kazem da je Android igracka nego ljudi vecinom nece da se zajebavaju sa skidanjem aplikacija, instaliranje itd...

Za Nokiu zato ni nema aplikacija :rofl:
Ne radi se tu o operativnom sistemu koliko o formi samog telefona. Neće ljudi touch ekrane i neće osetljive i velike uređaje. Za nekog ko je više u pokretu, monoblok sa hardverskom tastaturom je zahvalniji. Jedino, pametni touch telefoni istiskuju lagano sve druge forme i skoro da više nema monoblokova na tržištu, bar ne onih sa boljim karakteristikama. I sam hoću da uzmem jedan u zamenu za 3.5 godine star 6500S, ali ništa ne nalazim, bar ništa, a da nije bejzik i na nivou telefona od pre pet ili deset godina. Supruga ima E52 i njega ne bih, qwerty ne želim, a hoću wi-fi, GPS, blic na kameri što je ništa specijalno od uslova, ali slabo... izumiruća vrsta telefona.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

:plusone:

'Ocu i ja takav telefon, ali da nije touch... I ne mogu da nadjem... Pogledaj Nokia 303, meni se svidja... Ali mislim da cu na kraju uzeti ZTE Skate, iz prostog razloga sto je dobar a jeftin, a iskreno ne daju mi se velike pare na telefon sa touch screen-om...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

@Sloba, čoveče, potpuno te razumem, isto i mene nervira, nikad na TS neću moći brzo da otkucam sms ili mail kao sa hardverskom tastaturom. N86, ja ga koristim kao backup fon, odlična kamera, veoma brzo hvata gps (par skekundi je hladan start), tastatura vema udobna za kuckanje, može da se hakuje, nije spor, sve u svemo imao sam dugo i E52, N86 ima dosta bolju kameru sa dve led lampice koje znače kada slikaš u mraku, brži gps, nema problema sa zvičnikom i tankom pločom kao e52 a i teško se hakuje, zdržao sam N86 :) Verovatno je oko 100e na oglasima ako nađeš neki ok.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Na sve to bih dodao i trajanje baterije, koje kod Androida nije bas najsrecnije.
Ima dana kada mi poslovni telefon na Androidu verovatno ne bi izgurao do veceri, a stvarno ne bih da ga stalno kacim na racunar ili struju, na punjenje. Desi mi se da odem na put, a da zaboravim punjac, ili da citav dan budem u kolima, te da koristim BT slusalicu - ne zelim da razmisljam kada ce mi se isprazniti. Naravno, uvek mogu da se pogase aplikacije i cudesa, ali ne treba mi telefon na kojem cu selektivno paliti i gasiti stvari, kako bi baterija izgurala jedan dan bez punjenja. Nisam protiv Androida, naprotiv. Ipak, za neke stvari jednostavno nije pogodan.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

SE J10i zadovoljava sve pomenute uslove (wi-fi, GPS, 5mpx+blic) i nije skup (oko 130€), ali ga slabo ima po prodavnicama, tačnije, nisam ga nigde našao, osim na malobrojnim cenovnicima na Internetu.

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Taj sam gledao, uz Samsung s5610 (par strana unazad + Samsung nema WiFi/GPS).
Ima li neko iskustva sa GPSom na SE softveru?
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ima ga(HTC One X) u prodaji u Svajcarskoj.
Vec se dva primerka nalaze na oglasima. Jedan je 600chf, drugi 580chf... pa rekoh da pitam kakve su cene u prodaji, da li je ovo povoljno ili ne.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

U prodavnici 700chf a na netu 630 :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Odgovori