Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO
Isto iskustvo imam sa NIS-om i Renaultima. Uglavnom na 50tak litara uvek naspu više 1.5-2 L u odnosu na OMV, MOL...
Sa Euro premijumom BMB 95, motori su elastičniji u normalnoj vožnji, ali zanimljivo na 16V motorima, nedostaje snage ili 200-300 obrtaja na šaltanju.
Sa Euro premijumom BMB 95, motori su elastičniji u normalnoj vožnji, ali zanimljivo na 16V motorima, nedostaje snage ili 200-300 obrtaja na šaltanju.
Poslednja izmena od MAD MAX u 08 Apr 2012, 22:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
53l? Pa ti si ga baš ispraznio do dna.dragan napisao:dok je sinoc na dejtonci stalo skoro tacno koliko i bord pise, tako da racunam da su me na pistolju zavrnuli jedno 2l na 53l ).
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
U Obrenovcu na Molu je Evro BMB 95 151,9 din, a evrodizel 152,5 malo pre sam bio na pumpi.Ogi napisao:Sad' sam zvao telefonom, pazi nebuloznu razliku u ceni za Evro BMB 95:
Luoil 156,9
MOL 152,9
:trljamoci:
A logicno mi je da Rusi uzimaju gorivo od Rusa.
Idem danas na MOL ali cu u Visnjickoj verovatno...
Ogi druze bez ljutnje citajuci sve tvoje postove mislim da si mnogo opterecen kolima

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Pa to je opste poznata stvar.Sh@rance napisao:Ogi druze bez ljutnje citajuci sve tvoje postove mislim da si mnogo opterecen kolimasto bi rekli ljudi preterujes

inace ne cekam da se upali rezerva, ali nisam stigao da sipam ranije. rezerva se pali na potrosenih 51-52l, a rezervoar je 60l...methane.master napisao:53l? Pa ti si ga baš ispraznio do dna.dragan napisao:dok je sinoc na dejtonci stalo skoro tacno koliko i bord pise, tako da racunam da su me na pistolju zavrnuli jedno 2l na 53l ).
Sent using Tapatalk
najsitnije sto sam dosao sa gorivom je bilo kad sam u starog klija usuo 48 i nesto litara u rezervoar od 50...to je bas bila voznja na isparenja

inace izbegavam to zbog pumpe. sad na plinu kad se vozi uvek ima trecina do polovina rezervoara...
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Evo kako je od mog kolege sa posla brat od tetke resio problem poskupljenja goriva. Gledao covek na discovery kako se pravi uredjaj na vodonik narucio preko njih dvd sa uputstvom i par delova mislim da su u pitanju elektrode, a tegle su plasticne. Znaci nema rezervoar za vodonik sto proizvede to odmah i potrosi sipa vodu u tegle upali kola i teraj.
U pitanju je Yugo iz 2006 godine.
http://www.youtube.com/watch?v=rtDGFMOS ... e=youtu.be
U pitanju je Yugo iz 2006 godine.
http://www.youtube.com/watch?v=rtDGFMOS ... e=youtu.be
E bas sam pricao sa ortakom o tom vodoniku,njegov ujak valjda poceo da ugradjuje ali on nije znao nesto mnogo da mi kaze. Samo valjda da smanjuje potrosnju za nekih 30-40%
Ima neko strucniji da objasni ?
Ima neko strucniji da objasni ?

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Moze to i malo prakticnije da se upakuje.
Guglajte HHO generator.
Guglajte HHO generator.
Bice tih izuma sve vise, na kraju ce se pojaviti i oni sa tabletama.
@ftj

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
dosta ljudi je odavno zrelo za tablete ali nece to da priznajuftj napisao:Bice tih izuma sve vise, na kraju ce se pojaviti i oni sa tabletama.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Čekaj, zar nije u 3. zapremina 55l ?dragan napisao: inace ne cekam da se upali rezerva, ali nisam stigao da sipam ranije. rezerva se pali na potrosenih 51-52l, a rezervoar je 60l...
najsitnije sto sam dosao sa gorivom je bilo kad sam u starog klija usuo 48 i nesto litara u rezervoar od 50...to je bas bila voznja na isparenja![]()
inace izbegavam to zbog pumpe. sad na plinu kad se vozi uvek ima trecina do polovina rezervoara...
Širim haos!
Malo pre na aerodromu sipao u Viano V6 77 litara, ima povecan rezervoar. Umesto 11.500, placeno 11.100 xD Je*ala ih usteda 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
A da vidite tek jednu Toyotu Land Cruiser 4.2 koju je vozio moj drugar - 140 litara, dupli rezervoari... Nikad natočiti. Da samo vidite face pumpadžija kada vide koliko je sipano, neki su čak i zagledali ispod auta da ne curi negde...

Ma sta je 20.000 za jedan rezervoar xD
Viano ima 100 litara
I posrce rezervoar za manje od 1000 km
Drugacije receno, ide na pumpu opet za 2 dana 
Viano ima 100 litara