Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Vazduhoplovi

Post od Laki021 »

Ukrainska vojska cini sve da preuzme kontrolu nad oblasti gde je srusen avion i zataska dokaze, ne postuju vise ni dogovor o obustavi dejstava u toj oblasti:

B92: Vojska UKR steže obruč oko MH17 http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=881864
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

Kakve bi oni to nove dokaze mogli da zataskaju koji vec nisu dokumetovani?

Zaista mislis da im je primarni cilj da vojnom intervencijom osvoje mesto srusenog aviona? Ja sam mislio da ratuju protiv separatista koji su im zauzeli deo drzave?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

KDman
Banned
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 22:14

Post od KDman »

Kad sam ja tvrdio da je nekome odgovaralo da se sruši avion, nekolicina me je okarakterisala kao nečoveka.
A ja sam pogrešio u jednom, a to je da je ne samo odgovaralo, nego je avon namerno srušen, to jeste planski srušen od strane neljudi koji su bombardovali i moju zemlju i moj grad i mene lično.
Dabogda im se seme zatrlo.....

edit
Danas je godišnjica početka velikog rata. Od tada do danas se ništa nije promenilo, i dalje grofovi vode svet, samo ljude ubijaju na perfidnije i efikasnije načine.
Poslednja izmena od KDman u 28 Jul 2014, 16:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

nikaragva napisao:Cozmo jel to tacno:
Ma, evo, na 10km su videli svojim ocima sa njive vojni avion ispod civilnog. Mozes li ti da vidis vojni avion na 10km? Tesko da mozes da uocis i civilni Jumbo jet a kamoli sta se desava na 10km.

SU-25 ne moze da obori civilni avion (ne leti toliko visoko ni toliko brzo).

Takodje, svi dokazi sa zemlje su potvrdili da je avion oboren ZEMLJA-VAZDUH (SAM) projektilom. SAM projektil ima jedinstveni potpis u vidu tih gelera-fragmenata, a vec su i nasli gelere koji pripadju SAM projektilu. Tako da... smesno.

Mesto nesrece je toliko fotkano u hi-resu, postoje na hiljade fotografija (neke sam i kacio) poginulih, i svakog delica olupine da im uopste ne treba sama olupina da rasvetle slucaj. Eventualno da pokupe geler na hemijsku analizu i utvrde iz koje je fabrike projektil. Cak je vec sad moguce i utvrditi, po stanju kokpita oborenog aviona, odakle je dosao projektil, ali je potrebno dodatno proveriti da li je dosao s te strane ili je proleteo pa tek tu eskplodirao. Kad se to jasno utvrdi, znace se 100% trajektorija projektila.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

cosmo, ti besediš kao da si video to sve, učestvovao u forenzičkoj istrazi olupine?
Koji si ti naivac.... Čuj, nije mogao Suhoj da obori avion, a mogli su teroristi (kako ih ti zoveš). Mnogo bre gledaš CNN, Nacinalnu geografiju i druga propagandna sranja. Kurir je bre za njih istina :glavomuzid:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

BUK ne leti uopste pa moze da obori avion :kezo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

:rofl:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

KDman napisao:Koji si ti naivac.... Čuj, nije mogao Suhoj da obori avion, a mogli su teroristi (kako ih ti zoveš). Mnogo bre gledaš CNN, Nacinalnu geografiju i druga propagandna sranja. Kurir je bre za njih istina :glavomuzid:
1. Ne vredjaj.

2. SU-25 NE MOZE da obori civilni avion kao sto je B777 u praksi. Teoretski moze (mada hm, ne verujem ali ajde da kazemo da postoji fragment u teorijskom smislu), ali mu je domet naoruzanja ogranicen na 3-5km. Njegova maksimalna visina sa naoruzanjem je 5000m. B777 je leteo na malo iznad 10.000m. Znaci TEORIJSKI i da je imao projektile koji mogu da obore putnicki avion, morao je prici na manje od 5km, sto je u praksi neizvodljivo jer je sa naoruzanjem 50kmh sporiji od B777 na krstarecoj brzini. Dakle nije ga oborio SU-25.

Moze da ga obori MIG 29 ili SU 27. Ali onda ne bi imao ostecenja od ZEMLJA-VAZDUH projektila vec od VAZDUH-VAZDUH projektila. Postoje BITNE razlike. Snimak kokpita B777 koji je pronadjen NEDVOSMISLENO pokazuje gelere ZEMLJA-VAZDUH projektila. Dakle otpada teorija da je oboren projektilom iz vazduha.

Jedini takav u tom podrucju je bio BUK M1 sistem. Sve upucuje na to da su ga prorusi oborili. Ali ako i nisu, oborio ga je neko ko je ispalio projektil sa BUK sistema, ko god - prorusi, ukrajinci ili CIA kako ti kazes. Da li cemo saznati istinu - to ne znam, ali nije oboren iz vazduha vec sa zemlje.

Ako te vec zanima KAL 007 je oboren projektilom VAZDUH-VAZDUH i nit se raspao kao ovaj, nit je imao eskplozivnu dekompresiju nit nista. Ostecen mu je bio motor i krilo i zato je pao, a piloti su pokusavali svo vreme da kontrolisu avion. VAZDUH-VAZDUH projektil je IC navodjen i gadja izduv motora ili toplotni trag aviona, ne nanosi stetu kao sto smo videli na fotografijama olupine gde je oplata aviona savijena do neprepoznatljivosti od eksplozivne dekompresije sa sve gelerima koji su PRONADJENI (okacio sam i sliku gelera).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

E teorija ti je loša, jer svaka PVO raketa je više manje slična. Drugo Su 25 leti na 10500m, što odgovara visini oborenog aviona.
Treće, "teroristi" su po defoltu pijani, pa kako da budu tako precizni??
Četvrto avion može i od puščaog merka da eksplodira usled dekompresije.
Peto, možda su ameri opalili BUK na avion? Puna ih je Ukraina.
Šesto, zašto misliš da je Putin toliko lud da u najgorem mogućem momentu obori takav avion pun Holanđana??
Sedmo...
Sedi nemaš pojma :kezo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Moze da eksplodira od metka aviona? How yes no :)

http://www.youtube.com/watch?v=4yG2h1aDB6k

SU 25 ne moze da leti na 10.500m. Samo EKSPERIMENTALNO. I to su jedva uspevali, cisto testa radi.

Jel umes da citas:

Combat range: 750 km (405 nmi, 466 mi) at sea level, 4,400 kg (9,700 lb) weapons and two external tanks

Service ceiling: 7,000 m[98] (22,965 ft) clean, 5,000 m (16,000 ft) with max weapons

Sa naoruzanjem kakvo treba za obaranje on NEMA snage ni mogucnosti da se penje iznad 5000km i naravno da je sporiji nego bez naoruzanja.

The first is that the Ukrainian air force shot the Boeing 777 down itself, using a Sukhoi Su-25 Frogfoot carrying an R-60 Aphid air-to-air missile (the only AAM normally carried by the Su-25). This would require some remarkable timing and a pilot immune to nose-bleeds, because the Su-25 can manage Mach 0.82 flat out, on a good day, and a 777 can do 0.89, and furthermore the Su-25 is unpressurized and has a normal service ceiling of 23,000 feet. No doubt coincidentally, on the day this claim was published, a Wikipedia editor with a Russian address was found trying to insert a 33,000-foot ceiling on the Su-25 page. As for the R-60, the 3 kg warhead's ability to assure a kill on a large aircraft with highly redundant systems is dubious at best.

Ne znam da li razumes prve dve recenice koje sam boldovao...

Elem pilot bi crko pre nego sto bi pritisno prekidac. I drugo, ne moze da leti na 10.000m, posto je neko pokusao i to da "fejkuje". Ne moze cak ni da stigne B777 a kamoli da ga nacilja.

Mig 29 ili Su 27 su avioni koji mogu da obore civilni avion.
KDman
Banned
Reactions:

Post od KDman »

A zašto misliš da Su 25 nije baš u tom momentu leteo "eksperimentalno" na preko 10 000m?
Baš zato da takvi kao ti poriču da je SU 25 izvršio obaranje??
Jel ti stvarno misliš da je Putin neki glupak??

edit
I avioni iz partizanske eskadrile bi mogli bez problema da obore putnički avion :glavomuzid:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

A šta ako taj 777 nije leteo na 10 km, nego niže?

Realno sve i svašta je moglo da bude. Šta je stvarno bilo posle ovoliko vremena nećemo tačno nikad saznati.

Saznaće se tačno ono što bi trebali da čujemo, istina je tu nebitna.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

cozmo napisao: 2. SU-25 NE MOZE da obori civilni avion kao sto je B777 u praksi. Teoretski moze (mada hm, ne verujem ali ajde da kazemo da postoji fragment u teorijskom smislu), ali mu je domet naoruzanja ogranicen na 3-5km. Njegova maksimalna visina sa naoruzanjem je 5000m. B777 je leteo na malo iznad 10.000m. Znaci TEORIJSKI i da je imao projektile koji mogu da obore putnicki avion, morao je prici na manje od 5km, sto je u praksi neizvodljivo jer je sa naoruzanjem 50kmh sporiji od B777 na krstarecoj brzini. Dakle nije ga oborio SU-25.
Su-25 pod max. opterećenjem (8 tona oružja) zaista ne može da dostigne visinu od 10 km. S druge strane, R-60 raketa ima manje od 50 kg. Znači, dve R-60 pod krilima ne bi ni osetio...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Da ameri nemaju problem sa tim da bilo sta urade zarad propagande svi vec znamo. Meni nije samo jasno kako ljudi ne razmisle, da su stvarno ameri ili cia oborili ovaj avion mi bi vec imali sve dokaze predocene i sve bi bilo jasno da su rusi krivi za pad.
Toliko ste zaslepljeni ljubavlju prema Rusiji da je iskljucena mogucnost da je avion greskom oboren. Do juce su padali ukrajinski avioni ko kruske i to je sve bilo normalno sad odjednom je cudno sto je ovaj greskom oboren. Smesan smo narod. Voleo bih da nas zagrle braca rusi, kao sto su grlili Poljake, Madjare, Rumune i ostale. Pa bi vas onda pitao. :D
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Odgovori