Jel zna neko od Bgdjana sta je ova zgrada, tj koja joj je fja?
Drugar i ja sedim pre par dana u kaficu preko puta i dokoni razmisljamo sta je to. Nalazi se u Omladinskih brigada preko puta Tankera, Trefa...
E to je betonska zgrada koja ce da traje 200 godine. Bio sam pre par dana i jedno 15 min sam putovao zgradom dok nisam nasao kancelariju koja mi treba.
Cuo sam da su stakleni paneli cisceni pre tipa 7-8 godina prvi put od kako je sagradjena.
ftj napisao:E to je betonska zgrada koja ce da traje 200 godine. Bio sam pre par dana i jedno 15 min sam putovao zgradom dok nisam nasao kancelariju koja mi treba.
Cuo sam da su stakleni paneli cisceni pre tipa 7-8 godina prvi put od kako je sagradjena.
Radili smo i mi klime u nekoj vojnoj zgradi, zid debljine omanjeg wca.
swemir napisao:Glavni razlog americke gradnje je potrosacki koncept. Investitori grade kuce na obodima grada I prodaju se kao stanovi kod nas. Ti objekti imaju jedan jedini cilj profit. Profit im donosi zavrsni radovi I sminka.
Beton je daleko skuplji. Nemaju ga po ceni kao mi. Radna snaga zidari I armiraci su skupi kao zlato. Tesari su daleko jeftiniji. Armatura je skupa. Nemaju opeke...
Brzina gradnje zidane kuce je skupa.
Montazna kuca je sistem potrosnje zidana nije.
Vek trajanja montazne kuce je oko 100 godina.
Ja gradim panelne montazne sisteme I zidane kuce I razlika je u pristupu I prioritetima za fond kojim se raspilaze.
Sve je u pristupu. Sve je u ceni. Neko hoce montaznu sa italijanskom keramikom neko hoce zidanu sa kanjizinom keramikom.
Rezime
Americki pristup je zasnovan na opremanju I potrosnji
Ukratno I pomalo nabacano ali to je to
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Drago mi je da je neko iz te struke potvrdio ono sto sam pricao
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
SIV 2 je na uglu Omladinskih brigada i Dr. Zorana Đinđića. Ako se gleda od Arene, zgrada posle novog Merkatora, isto sa desne strane. Tu je isto administracija razna, uglavnom MUP-a.
Ali je velika razlika izmedju 2 i 3, trojka izgleda kao svemirski brod naspram dvojke. Ako mislimo na isto. Posto je na jednom uglu tih ulica crkva, a na drugom ta zgrada.
Jeste to je SIV 2, iz pozicije odakle si slikao SIV 3 ka desno, između ulice i SIV-a 3. Tu je murija koliko znam, nikada nisam ulazio, a u SIV 3 jesam i jezivo je unutra.