Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Dobro veče

Post od nidza »

milospinkfloyd napisao:Imam jedan jako cudan ali vrlo ititantan problem, toliko cudan da ce zvucati potpuno idiotski. Naime, po izlasku iz vozackog i suvozackog mesta prilikom zatvaranja vozackih/suvozackih vrata (koja gurnem dodirom u gornji deo vrata, dakle onaj pri krovu) u 80% slucajeva me opali elektricitet koji me sada vec izludjuje. Uhvatio sam sebe kako refleksno zavlacim sake u rukave i tako zatvaram vrata SlikaSlika Desava li se ovo jos nekome? Zaboravio sam napomenuti da mi se ovo desava u svakom autu
Da se razumemo. Ne opali tebe nego ti opališ auto.

Auto je masa, a naelektrisan si ti. Zavisi od odeće i obuće, kao i materijala sedišta. Uhvati se za metalni deo vrata dok još nisi izašao i neće te lupiti. Izjednačićeš potencijal dok izlaziš i neće da pukne.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Zavisi i od vremena, mene juce razbijalo svuda, vrv vlaznost ko sto rekose

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Znaci definitivno je stos u hvatanju vrata pre dodra tla nogom
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Meni se redovno desava. Sad vec imam naviku da pri izlasku prvo dodirnem vrata rukavom, opali bezbolno i onda mogu da ih zatvorim...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Preživljavanje by BG :D

http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a84NO61_460sv.mp4
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Zavisi od obuce, ako je kvalitetnija obuca , ima da lupi struja.

Sent from mTalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

U PO su sada skraceni casovi u skolama, a vrtici isto rade drugacije jer i dalje nema grejanja. Vec nedelju dana hladnog vremena i nista, Toplifikacija je na nivou, sposobnost nula. I ko ce sada da odgovara za ovako nesto? :think:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ček bre, neki dan si se šetao u majici i gaćama po stanu, šta je sad? :)
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

A meni jutros podložili u pola 7. :D

Vazda Kraljevo bilo ozbiljna opština iako nije u milosti "gospodara".
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ji 4Tze napisao:
Xepoj87 napisao:A montazne su postale zastupljenije tako sto su bile skuplje, pa su sada jeftinije, jer su zastupljenije?
Daj ne zezaj, kod njih je to dzabe u odnosu na zidanje. Van samog betona i konstrukcije, ruke tu kostaju debelo.
Misle da im je montazna dovoljna, do trenutka kada nije.
Pa najpoznatiji problem koji Amerikanci imaju, jesu termiti, pogotovo juznije, na koje kod nas verovatno niko nikada nije ni pomislio.
To jest, jesam ja pomislio, posto ih imamo u par magacina kojima je drvena konstrukcija, ali isti i ne treba da traju duze od narednih par godina.

I od celika prave samo zato sto se brzo pravi?
Dodatno, koji je procenat stambenih zgrada od celika?
Nisam bio u Floridi ali u Kaliforniji su većinom panelni objekti, sem mnogo manje brojnih stambenih zgrada (kao kod nas tj P+ 3-6). Viši objekti su po pravilu od čelične konstrukcije.
Beton jeste za luksuzne objekte ali ne zato što je beton skup već zbog više drugih stvari. Ni majstori nisu problem, veći problem su npr. standardi gradnje.

Meni je mnogo smešna zabluda u Srbiji da eto ameri žive u bednim straćarama dok mi uživamo u stabilnim betonskim kućama (i zgradama) kojima niko ništa ne može, ko u priči o tri praseta.
I kako se to tako njima glupima svako malo desi neki uragan ili tornado i zbriše im sve kuće, čik da ovde dune ništa se ne bi ni desilo...
Aj što dune nego kad nadođe voda podavili bi se u betonskim kadama od kuća. Vetar skine krov, talasi nabace vodu i ćao, zdravo, ništa ne ostane jednako kao sa "drvenom".
Nije zabluda, te njihive kuce su takvi krsevi da nemam reci. Hodas u jednoj sobi cela kuca skripi i uvija se.
Kad ih pitas zasto tako, pojma nemaju, svako ima neki drugi odgovor a sve glupost do gluposti.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Meni je to potvrdio svako ko je proveo neko vreme u Americi.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

nuk napisao:Ček bre, neki dan si se šetao u majici i gaćama po stanu, šta je sad? :)
Ne ne, rekao sam da zimi sam u majici jer dobro greju. :D Ne sad, sad se jos uvek smrzavam jer nisu pustili :kezo:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pazi Laki, po tom principu je i ovde većina objekata neadekvatno izolovana, bez fasade sa lošim instalacijama i oštećenom završnom obradom.
Ali tamo ti se posle 15-20 godina usele stenice, što tebe realno ne dotiče, ili ćeš prodati ili srušiti i preći u novo, dok ovde kad krenu pukotine i ulaganja, nema kraja...

Ja sam se isto šokirao šta su oni u stanju da plate stotine hiljada, milion dolara ali zapravo plaćaju mikro i makro lokaciju a ne sam objekat, to je ipak potrošna roba.
A 100 godina za trajnost montažne kuće... zvuči kao svemirski program SFRJ, mislim, čemu to..
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Laki021 napisao:
Ji 4Tze napisao:
Xepoj87 napisao:A montazne su postale zastupljenije tako sto su bile skuplje, pa su sada jeftinije, jer su zastupljenije?
Daj ne zezaj, kod njih je to dzabe u odnosu na zidanje. Van samog betona i konstrukcije, ruke tu kostaju debelo.
Misle da im je montazna dovoljna, do trenutka kada nije.
Pa najpoznatiji problem koji Amerikanci imaju, jesu termiti, pogotovo juznije, na koje kod nas verovatno niko nikada nije ni pomislio.
To jest, jesam ja pomislio, posto ih imamo u par magacina kojima je drvena konstrukcija, ali isti i ne treba da traju duze od narednih par godina.

I od celika prave samo zato sto se brzo pravi?
Dodatno, koji je procenat stambenih zgrada od celika?
Nisam bio u Floridi ali u Kaliforniji su većinom panelni objekti, sem mnogo manje brojnih stambenih zgrada (kao kod nas tj P+ 3-6). Viši objekti su po pravilu od čelične konstrukcije.
Beton jeste za luksuzne objekte ali ne zato što je beton skup već zbog više drugih stvari. Ni majstori nisu problem, veći problem su npr. standardi gradnje.

Meni je mnogo smešna zabluda u Srbiji da eto ameri žive u bednim straćarama dok mi uživamo u stabilnim betonskim kućama (i zgradama) kojima niko ništa ne može, ko u priči o tri praseta.
I kako se to tako njima glupima svako malo desi neki uragan ili tornado i zbriše im sve kuće, čik da ovde dune ništa se ne bi ni desilo...
Aj što dune nego kad nadođe voda podavili bi se u betonskim kadama od kuća. Vetar skine krov, talasi nabace vodu i ćao, zdravo, ništa ne ostane jednako kao sa "drvenom".
Nije zabluda, te njihive kuce su takvi krsevi da nemam reci. Hodas u jednoj sobi cela kuca skripi i uvija se.
Kad ih pitas zasto tako, pojma nemaju, svako ima neki drugi odgovor a sve glupost do gluposti.
Tako je zato sto imaju drveta pa mogu da ga koriste za izgradnju. Ja sam radio jedno vreme na gradilistu tamo, cak i skupi porodicni objekti su na isti sistem napravljeni, ne kazem svi, ali kuce gde sam ja bio jesu. Eventualno spoljni zidovi budu od cigle. Sto se gamadi tice obicno celu kucu prekriju nekim najlonom i to sve naduvaju tim otrovom za bube. Ne znam za vas, ali ja po stanovima cujem isto kada neko hoda na spratu iznad...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Zavisi od zgrade. Neke imaju katastrofalnu zvucnu izolaciju.
Nazalost, kod novogradnje to ljudi uglavnom saznaju prekasno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori