TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Heinz »

Ne vredi davati pare na kineske invertere, to je problem.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ikac napisao:Meni nije jasno zašto "majstore" toliko mrzi da vakumiraju klime? Kad ih pitaš da li vakumiraju kao da si im prst u oko stavio i onda krenu da te ubeđuju kako ne mora ništa da se vakumira kada se ugrađuje nova klima i kako se to radi samo kada se puni potpuno prazna klima.

Zato sto su kako si lepo napisao "majstori". Ja bih rekao da ih ne mrzi jer je to jednostavno nego da prosto receno ne znaju da urade, niti kako niti zasto, niti koliko dugo je potrebno.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Dodatno pitanje;
sta je problem oko duzine instalacije? Da li MORA biti 3m ,ili ne sme biti duza od 3m ? Upravo citam razna tumacenja! Sve neki "majstori" :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Moze biti duza, naravno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

A koji je razlog da treba biti 3m i duža

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

member napisao:Dragi momci, znam ja da su Daikin i Toshiba bolji od Vivaxa i slicnih, isto kao sto znam da je BMW bolji od Kije.
Najbolji savet je da se kupi najbolje/najskuplje,ali mi se ne daje bas toliko para pa me zanima da li ovaj Inverter sa linka vredi;

http://www.tehnomanija.rs/klime/vox-kli ... irect_link

Ne mora najskuplje ali treba da zadovolji minimum po standardu za zeljeni radni rezim (uslove u kojima ce raditi).
Ova na linku je bez relevantnih tehnickih podataka pa ja ne mogu da procenim niti sta moze da pruzi niti koliko vredi.
Vox nije proizvodjac, trebalo bi znati koja marka, model i verzija softvera je u pitanju u tom modelu sa linka.

Za onaj uredjaj koji treba da radi zimi i greje dobro ja gledam pV dijagram ili W/W dijagram u funkciji temperature spoljnog isparivaca a ne maksimalno dobre vrednosti pri +7C. I raskupusam i/ili testiram.

Svi ozbiljni proizvodjaci rado daju takve podatke a cesto se mogu naci i rezultati merenja od trecih kontrolnih laboratorija gde su crno na belo cifre bez ulepsavanja.

Ako ne mogu da dodjem do podataka pitam kolege iz Svedske za konkretni model kakva su iskustva iz prakse a obicno se "ti neki" modeli uopste i ne prodaju tamo tj najcesce nisu ni pogodni za tezak zimski rad.

Za grejni rezim nema precice, moraku i uredjaj i montaza da budu adekvatno odabrani.

U julu je montiran jedan novi (model) MHI inverter (Mitsubishi Heavy Industries) pa ce biti poznato kakav je mozda vec ove zime ako bude hladnija. U blizini Dunava, kod Novog Sada pa se mogu ocekivatni uslovi sa dosta vlage.

------------
Instalacije treba da bude duza od 3m ali ne duza od 15m s tim da treba paziti na visinsku razliku i po potrebi formirati sifon za ulje.
U praksi vrlo dobri rezultati su 4-5 metara duzine pri cemu tada nije potrebno dodavati "freon".

Sustinski klime su jednostavni uredjajii, jasnih pravila rada, pravila montaze, jasnog opsega u kome treba da budu izmerene temperature/ pritisci...samo treba citati manuale, servisna uputstva, knjige, i ocitavati instrumente. I naravno sve uklopiti u celinu.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

havijer napisao:A koji je razlog da treba biti 3m i duža

Hoces kratko ili dugacko :P

Ispod 3 metra cujes ono sto ne treba da se cuje, nije dobar histerezis tj elektronski kontroleri ne uspevaju optimalno da regulisu rad, teze se montira....

Podugacko, ima visestrukih razloga zasto treba biti 3m i duza.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ako je sve namontirano na jedan metar udaljenosti i klima se koristi samo leti i to ništa specijalno samo kad je 35+, ima li razloga izmešati i praviti 3 metra?

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

I kod mene je spoljna jedinica odmah s druge strane zida, samo malo niže od unutrašnje. Klima je Sharp, nije inverterska, i radi već skoro 15 godina i leti i zimi bez problema. U servisnom uputstvu se zaista nije pominjala nikakva minimalna dužina cevi, čak mislim da je pisalo da je bolje što kraće. I pisalo je da se, ako su duže od 5 m, mora dodati još freona (stajalo je tačno koliko u zavisnosti od dužine).
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

havijer napisao:Ako je sve namontirano na jedan metar udaljenosti i klima se koristi samo leti i to ništa specijalno samo kad je 35+, ima li razloga izmešati i praviti 3 metra?
Ovih 3m se odnosi na invertere, kod njih postoji taj zahtev, piše u uputstvu (kao što piše max dužina instalacije npr.)
Ako je potrebno namotaju ce cevi iza spoljne jedinice, nema potrebe da se bilo šta izmešta.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Po preporuci forumasa (cini mi se nuk) uzeo sam Mini m8s. Za sada nema nikakvih problema.
Razmisljao sam da uzmem ovakvu tastaturu, jer je daljinski pomalo nezgodan za koristiti. Jel moze to da se poveze?

http://s.aliexpress.com/bUjy2U3e

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Od svih koje sam koristio, ovakav se pokazao kao najpraktičniji

Factory price 2.4G Wireless Remote Control Air Mouse Wireless Keyboard with Motion Sensor For XBMC Android TV Box
http://s.aliexpress.com/QVZ3Qbu6
(from AliExpress Android)
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ja bih onakav zbog touchpad-a. Jel imas neku zamerku na onakav tip tastature ili?

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Da, nezgrapno za korišćenje, uopšte nije praktično kao što deluje na prvu. Svakako prednost dajem air mousu o odnosu na mini touchpad
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

https://www.mts.rs/privatni/box/uredjaj ... 8wd650baep

Sta kazete za ovaj TV?

Uzeo sam BOX, pa da ne propadne ugovor :)

To je koliko vidim najvece i najbolje sto imaju u ponudi. A mislim da mi vece i bolje ne treba.

Prostorija je (5.2 x 4.3)m, tako da kontam da je to dovoljno.
Odgovori