Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Re: Registracija vozila

Post od Rolla »

Aaaa nisam dobro shvatio pitanje. Tako je, auto mora da nosi tablice registracionog podrucja adrese iz LK, a posle moze kako god.
Korisnikov avatar
krle96
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2021, 08:44
Garaža: Peugeot 308

Post od krle96 »

lami napisao: 08 Avg 2021, 19:36 On pita da izvadi BG table, a nema prebivaliste u Beogradu. Mozes da produzavas registraciju gde hoces, ali tablice mogu samo sa onog podrucja gde se vodis, bar bi tako trebalo.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
E da, to je bilo pitanje. Prebivalište mi je u Rumi, a registrovao bih auto (prva registracija) na BG, jer tu radim. Ali ako ne može tako, onda ili prvo da menjam mesto prebivališta u dokumentima, ili da registrujem na Rumu, a kasnije mogu iz Beograda produživati RU registracije.
Tako sam razumeo :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Bolje na RU registruj.
Beograđane ne vole nigde i grebu im kola.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

A kad vide RU tablice, sklanjace se preventivno od tebe

Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Dosta tablica RU koje se voze po Beogradu registrovane su na firme jer ima dosta firmi u toj opstini.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
krle96
Reactions:

Post od krle96 »

lami napisao: 08 Avg 2021, 20:48 A kad vide RU tablice, sklanjace se preventivno od tebeSlika

Hahahah da, istina
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

U kalkulaciju oko odluke uzmi u obzir i parkiranje, da li ti treba zona u Bg
Korisnikov avatar
krle96
Reactions:

Post od krle96 »

Grujic napisao: 08 Avg 2021, 23:43 U kalkulaciju oko odluke uzmi u obzir i parkiranje, da li ti treba zona u Bg
Ne znam na šta misliš, ali u Beogradu imam svoj parking.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

U Beogradu je parkiranje na javnim površinama zonirano i vremenski ograničeno i stoga predstavlja veliki problem ukoliko postoji potreba za celodnevnim parkingom dok radiš npr. 8 sati.
Alternativa je da plaćaš kazne za prekoračenje vremena, doplatne karte takozvane, ali taj sport skupo dodje na mesečnom nivou svakodnevne primene.

Ukoliko ti je vozilo BG tabla ( i adresa prebivališta unutar zone) onda stičeš pravo da kupiš mesečnu pretplatu na parkiranje u zoni po drugačijim uslovima.
Ukoliko ti je vozilo RU tabla nemaš pravo parkinga u zonama u BG po tom osnovu.

Na to se misli, ali ukoliko imaš svoj privatan parking gde si ti vlasnik/zakupac onda te ništa od toga gore ne tangira.
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Rolla napisao: 08 Avg 2021, 18:08 Ne mora, mi smo na Paliluli, ja sam registrovao i uzeo tablice na Vracaru, supruga je menjala saobracajnu u Zemunu i registrovala proslog leta.
Ovog leta je isti auto registrovala u Bajinoj Basti.
Ovo je nešto novo za mene, mislio sam do sada da na primer auto na Bg table mora da se registruje u Beogradu.

Da li ovo znači da auto na Bg table mogu npr da registrujem negde na jugu Srbije, tipa Vranje? To bi mi dosta značilo u budućnosti za jednu akciju koju planiram da izvedem, ušteda od jedno 700km vožnje tamo nazad.
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Mislim da su zbog korone promenili pravila...npr sestra je auto registrovala negde kod Bratunca (produzenje registracije). Posto zivi u Doboju a auto je na Srb table, to joj je bilo najblize.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

gazza napisao: 09 Avg 2021, 10:15
Da li ovo znači da auto na Bg table mogu npr da registrujem negde na jugu Srbije, tipa Vranje?
Možeš bilo gde na teritoriji Srbije, bitno je da tu gde ideš (na tehnički) budu umreženi na sistem i odmah izdaju nalepnicu.

Možda možeš i u Preševu, to je još bliže granici...
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

Da, sve su to opcije. Preševo, Bujanovac, Vranje, ako uđem u tu kombinaciju da jedno vozilo oteram u Grčku da mi tu radi posao (a inače je bezvredno, ne mogu ni 1000e da uzmem za njega) onda je to relativno prihvatljiva kombinacija. 100-nak evra je trajekt tamo vamo plus oko 820km Kavala Bujanovac to je 1 rezervoar znači oko 60e plus putarine, idimi-dođimi 200e. Nije da je baš povoljno ali realno umesto toga mogu da oteram Opela na otpad, ovako će biti od neke koristi.

E stara dobra vremena kad si produžavao registraciju na 1 telefonski poziv... :delete:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Silvy
Reactions:
Pridružio se: 03 Avg 2021, 14:55

Post od Silvy »

Da li neko zna gledaju li ako se na kontrolnoj tabli pali neki code 82, koji je greska konkretno na mojoj opel merivi? To mu je nesto za ulje koliko sam nasla u uputstvu i probala da resetujem ali nece. Ulje je menjano inace...
Odgovori