Registracija vozila
Re: Registracija vozila
Aaaa nisam dobro shvatio pitanje. Tako je, auto mora da nosi tablice registracionog podrucja adrese iz LK, a posle moze kako god.
E da, to je bilo pitanje. Prebivalište mi je u Rumi, a registrovao bih auto (prva registracija) na BG, jer tu radim. Ali ako ne može tako, onda ili prvo da menjam mesto prebivališta u dokumentima, ili da registrujem na Rumu, a kasnije mogu iz Beograda produživati RU registracije.lami napisao: 08 Avg 2021, 19:36 On pita da izvadi BG table, a nema prebivaliste u Beogradu. Mozes da produzavas registraciju gde hoces, ali tablice mogu samo sa onog podrucja gde se vodis, bar bi tako trebalo.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Tako sam razumeo

Bolje na RU registruj.
Beograđane ne vole nigde i grebu im kola.
Beograđane ne vole nigde i grebu im kola.
A kad vide RU tablice, sklanjace se preventivno od tebe

Dosta tablica RU koje se voze po Beogradu registrovane su na firme jer ima dosta firmi u toj opstini.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Hahahah da, istinalami napisao: 08 Avg 2021, 20:48 A kad vide RU tablice, sklanjace se preventivno od tebe
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
U kalkulaciju oko odluke uzmi u obzir i parkiranje, da li ti treba zona u Bg
Ne znam na šta misliš, ali u Beogradu imam svoj parking.Grujic napisao: 08 Avg 2021, 23:43 U kalkulaciju oko odluke uzmi u obzir i parkiranje, da li ti treba zona u Bg
U Beogradu je parkiranje na javnim površinama zonirano i vremenski ograničeno i stoga predstavlja veliki problem ukoliko postoji potreba za celodnevnim parkingom dok radiš npr. 8 sati.
Alternativa je da plaćaš kazne za prekoračenje vremena, doplatne karte takozvane, ali taj sport skupo dodje na mesečnom nivou svakodnevne primene.
Ukoliko ti je vozilo BG tabla ( i adresa prebivališta unutar zone) onda stičeš pravo da kupiš mesečnu pretplatu na parkiranje u zoni po drugačijim uslovima.
Ukoliko ti je vozilo RU tabla nemaš pravo parkinga u zonama u BG po tom osnovu.
Na to se misli, ali ukoliko imaš svoj privatan parking gde si ti vlasnik/zakupac onda te ništa od toga gore ne tangira.
Alternativa je da plaćaš kazne za prekoračenje vremena, doplatne karte takozvane, ali taj sport skupo dodje na mesečnom nivou svakodnevne primene.
Ukoliko ti je vozilo BG tabla ( i adresa prebivališta unutar zone) onda stičeš pravo da kupiš mesečnu pretplatu na parkiranje u zoni po drugačijim uslovima.
Ukoliko ti je vozilo RU tabla nemaš pravo parkinga u zonama u BG po tom osnovu.
Na to se misli, ali ukoliko imaš svoj privatan parking gde si ti vlasnik/zakupac onda te ništa od toga gore ne tangira.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Ovo je nešto novo za mene, mislio sam do sada da na primer auto na Bg table mora da se registruje u Beogradu.Rolla napisao: 08 Avg 2021, 18:08 Ne mora, mi smo na Paliluli, ja sam registrovao i uzeo tablice na Vracaru, supruga je menjala saobracajnu u Zemunu i registrovala proslog leta.
Ovog leta je isti auto registrovala u Bajinoj Basti.
Da li ovo znači da auto na Bg table mogu npr da registrujem negde na jugu Srbije, tipa Vranje? To bi mi dosta značilo u budućnosti za jednu akciju koju planiram da izvedem, ušteda od jedno 700km vožnje tamo nazad.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Mislim da su zbog korone promenili pravila...npr sestra je auto registrovala negde kod Bratunca (produzenje registracije). Posto zivi u Doboju a auto je na Srb table, to joj je bilo najblize.
Možeš bilo gde na teritoriji Srbije, bitno je da tu gde ideš (na tehnički) budu umreženi na sistem i odmah izdaju nalepnicu.gazza napisao: 09 Avg 2021, 10:15
Da li ovo znači da auto na Bg table mogu npr da registrujem negde na jugu Srbije, tipa Vranje?
Možda možeš i u Preševu, to je još bliže granici...
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Da, sve su to opcije. Preševo, Bujanovac, Vranje, ako uđem u tu kombinaciju da jedno vozilo oteram u Grčku da mi tu radi posao (a inače je bezvredno, ne mogu ni 1000e da uzmem za njega) onda je to relativno prihvatljiva kombinacija. 100-nak evra je trajekt tamo vamo plus oko 820km Kavala Bujanovac to je 1 rezervoar znači oko 60e plus putarine, idimi-dođimi 200e. Nije da je baš povoljno ali realno umesto toga mogu da oteram Opela na otpad, ovako će biti od neke koristi.
E stara dobra vremena kad si produžavao registraciju na 1 telefonski poziv...
E stara dobra vremena kad si produžavao registraciju na 1 telefonski poziv...

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Posetite www.garaza.rs !
Da li neko zna gledaju li ako se na kontrolnoj tabli pali neki code 82, koji je greska konkretno na mojoj opel merivi? To mu je nesto za ulje koliko sam nasla u uputstvu i probala da resetujem ali nece. Ulje je menjano inace...