Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Dobro veče

Post od shandu90 »

goblin napisao:
ftj napisao:Upravo. I saudijska arabija je puna para(bila doduse) pa su na nivou srednjeg veka u civilizacijskom razvoju.
A ko je ovde stavljao znak jednakosti izmedju ekonomskog i civilizacijskog razvoja?

I ako je pokazatelj civilizacijskog razvoja sve sto gledamo na zapadu, ono kako izgleda njihov koncept porodice i medjuljudskih odnosa, ono sto oni propagiraju..... onda neka hvala, bolje malo da stavimo kocnicu na takav "civilizacijski razvoj".
Zasto? Na Zapadu se rodbina ne mesa kao mirodjija u svakoj prici, ne laktaju pitanjima kad ces i slicno, roditelji zive svoj zivot i ulecu deci kad treba a ne za svaku sitnicu, majke ne umiru tugujuci za sinom koji je otisao poslom u drugu sredinu (slucaj u majcinoj familiji), ne skupljaju za decom pod parolom nemoj sine majka ce...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Vladapetr napisao:Kod mene nisam mogao da pravim sličan cirkus jer se potrefilo da je isto moje i ženino devojačko prezime
Znači nisam jedini :D
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

goblin napisao:
Heinz napisao:Znači da bi živeo sa ženom koju voliš, ona mora da potpiše papir i da promeni prezime? Ako ne uradi tako, više je ne voliš?
Ne.
Ako je meni to vazno (a jeste), deo je nekog mog vaspitanja i tradicije koju zelim da ispostujem, kao i moja porodica u koju dolazi udajom... i ako bi zadrzavanje njenog prezimena i mene i moju porodicu cak i vredjalo... zena koja me voli to ce shvatiti i nece praviti problem oko toga i bezpotrebno se izdvajati.
A ako je njoj vazno da zadrzi svoje prezime i kaze ti da bi TI trebao NJU da razumes ako je volis? A volis je... Cime se meri cije shvatanje je vrednije?
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Kako da proverim autenticnost Ray Ban Aviatora?

Sve se poklapa sa nekim internet poredjenjima tipa

https://www.quora.com/How-do-I-identify ... sunglasses

Stvarno ima mnogo detalja i svi se poklapaju, a i sve je vizuelno identicno kao na njihovom zvanicnom sajtu, samo mi serijski broj ima malo drugaciju formu izmedju cifara koje nalazim na slikama na internetu, medjutim ne znam da li to moze da se pripise novim serijama jer su sva poredjenja od pre 3-4 godine, mozda sad oznacavaju drugacije. Cena je 17000rsd.

RBUsa mi je preko maila napisao da autenticnost moze da se proveri samo u njihovoj ovlascenoj radnji, iako sam napisao serijski broj i pitao da li je moguca ta forma, nista ne odgovorise u vezi toga.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

DukeNS napisao:
goblin napisao:
Heinz napisao:Znači da bi živeo sa ženom koju voliš, ona mora da potpiše papir i da promeni prezime? Ako ne uradi tako, više je ne voliš?
Ne.
Ako je meni to vazno (a jeste), deo je nekog mog vaspitanja i tradicije koju zelim da ispostujem, kao i moja porodica u koju dolazi udajom... i ako bi zadrzavanje njenog prezimena i mene i moju porodicu cak i vredjalo... zena koja me voli to ce shvatiti i nece praviti problem oko toga i bezpotrebno se izdvajati.
A ako je njoj vazno da zadrzi svoje prezime i kaze ti da bi TI trebao NJU da razumes ako je volis? A volis je... Cime se meri cije shvatanje je vrednije?
Kada tu situaciju sagledamo iskreno i realno, koji mogu biti motivi jedne zene da zadrzi ili doda svoje prezime?
Uglavnom su to motivi demonstracije emancipacije kao sto je vec pomenuto. Ali ako tome dodamo da zivimo u sredini gde koliko god se mi trudili da sada to predstavimo kao nesto poptuno normalno i svakodnevno, to jednostavno nije tako jel da jeste ne bi ni diskutovali o tome.

Znaci, ona trazi nesto sto bas i nije 100% opsteprihvaceno, sto se radi u bas retkim slicajevima (nemam statistiku ali po slobodnoj proceni mislim da nema preko 10% takvih brakova), za cega jednostavno ne postoje neki znacajni razlozi... pritom zahteva da se preziva drugacije od svoje dece...
I na sve to ako dodamo da ulazi u brak sa muskarcem koji potice iz patrijahalnije porodice, kome su tradicija i obicaji dosta znacajni (ne samo njemu kao pojedincu vec i porodici u koju dolazi i okruzenju), kome bi takav cin znacio cak i uvredu i pred porodicom i pred okolinom (da ne ulazimo u detalje kako i zasto, to je jednostavno tako i ona bi toga bila svesna)....

Kad se sagledaju bas svi uticaji, mislim da je zena u tom ambijentu u daleko inferiornijem polozaju, i da je ona ta koja treba da prihvati kompromis ako vec dolazi do mimoilazenja stavova po ovom pitanju.

A na kraju krajeva, meni je zaista zao kada vidim mnoge "moderne" veze i brakove na koji nacin funkcionisu i koliko su muskarci prestali da budu muskarci u svakom smislu. Pa valjda ima nesto i u tome da nevjesta dolazi u kucu i porodicu mladozenje... ili je modernim muskarcima to postalo svejedno pa mogu da budu i nevjeste po potrebi, samo da se neko ne naljuti slucajno.....
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Scuderia napisao:Kako da proverim autenticnost Ray Ban Aviatora?.
Pogledaj u plastiku/gumu, koja se naslanja na nos, tu takodje bi trebalo da stoji RB na obe strane.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

goblin napisao: Kad se sagledaju bas svi uticaji, mislim da je zena u tom ambijentu u daleko inferiornijem polozaju, i da je ona ta koja treba da prihvati kompromis ako vec dolazi do mimoilazenja stavova po ovom pitanju.

Objektivno i nepristrasno, kako se i da ocekivati.

Da se zna ko namesta antenu, a ko vice "dobro je".
Имам једно потпитање...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Dusan napisao:
Scuderia napisao:Kako da proverim autenticnost Ray Ban Aviatora?.
Pogledaj u plastiku/gumu, koja se naslanja na nos, tu takodje bi trebalo da stoji RB na obe strane.
Sve sa linka sam proverio i isto je kao na originalu, ima 15ak sitnica za koje bi mi bilo stvarno cudno da jedna kopija sve ispostuje, ovi su mi odgovorili

http://www.lagatta.rs/

da je moguc i takav serijski broj. Verovatno je to to, moguce da u zavisnosti od velicine i boje postoje dodatne medjucifre.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ako kupujes u radnji mala je verovatnoca da je fake. Ne znam za ovu radnju, ali jel si pogledao u Diopta-i?

Ako su polarizovana stakla, mozes da proveris to kada uzmes mobilni i rotiras okvir menjace se kolicina svetlosti.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bez polarizacije sad više ne bih ni kupovao naočare.
Naravno, postoje i jeftine polarizovane, ali ako već kupuješ Ray Ban...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

U radnji, ali nije u NS/BG, rekla mi je da imaju neki sertifikat za distribuciju. Verujem da je original, ali ipak bi da proverim jos jednom, svasta se radi, cuo sam i price da se i po opticarskim radnjama ranije valjalo tako svasta za pravu cenu. Nisu polarizovana, samo UV.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Heinz napisao:Bez polarizacije sad više ne bih ni kupovao naočare.
Naravno, postoje i jeftine polarizovane, ali ako već kupuješ Ray Ban...
Ja kontra. Prvo svi lcd displeji se lošije vide, neki manje neki više, i još dosta zavisi od ugla. Pored toga na kolima se vide čudne nijanse na staklima, na farovima... Dosta iritirajuće. Pri tom ne vidim ni jednu prednost polarizacije za nas koji nismo mornari, jer mi je samo na moru donelo neko poboljšanje smanjivanjem blještanja talasa, ako je to uopšte i bitno.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Imam Police polarizovane, ali iskreno nisam uopste bio detaljno upucen u sve prednosti. Ako samo smanjuje/ponistava refleksiju onda mi to i nije previse bitno. Takodje mi je rekla da su bolje RB bez polarizacije nego neki jeftini modeli od 6-7k sa polarizacijom.
Zarkofinska
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04

Post od Zarkofinska »

Meni je to totalno glupo, svako ima izbor hoce li ovako ili onako da se preziva, mogao sam ja zeni da postavim ultimatum ili moje prezime ili cao. Ne kapiram to majke mi necu se osecati malo vise kao muskarac ako to uradim, volim je i ima puno pravo izbora, kako ce se prezivati. To nema veze sa patrijahalnim vaspitanjem, dali ce mi oprati noge kada dodjem sa posla umoran i ostale gluposti. Vazno je kakva je kao osoba i kako funkcionisemo kao celina, salazem se da u danasnje vreme ima dosta onih sto su se "udali", mada mislim da ti navise drze do toga da se ona preziva isto kao i on, jer jedino tako mogu da dokazu da su uspeli u zivotu. Meni je bitno da se volimo i postujemo medjusobno, a kako ce se prezivati to je najmanje bitno, tako cu i svoju decu da sutra ucim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

samo polako napisao:
ljubitelj napisao: Deluje da nisi upoznat sa uobicajenim cenama raznih sluzbi i servisa, ukljucivo i dolazak neke drzavne sluzbe.

Kao neko ko ima iskustva sa radom na terenu mogu ti reći da je njihova cena nerealno visoka.
I koliko ti naplacujes, ili bi naplatio, iz iskustva?
Koja je to cena po tvom misljenju koju ne bi smatrao nerealno visokom.
Odgovori