Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Re: Registracija vozila

Post od Markoni »

Xepoj87 napisao:Kada se uzme auto u Jagodini, a ja sam u BGu, koja je procedura, moram da idem tamo da platim porez, pa onda opet da uzmem potvrdu i odjavim tablice?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Najbolje je da ti to reši taj prodavac da se ne bi šetao. Možete da napravite i ugovor o poklonu i onda ti sve rešavaš u svojoj poreskoj, i posle u MUPu.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ma ugovor o poklonu, najlaksa stvar, prodao sam 2 auta tako, ljudi sve zavrsili u svom mestu
Korisnikov avatar
krle96
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2021, 08:44
Garaža: Peugeot 308

Post od krle96 »

ljubitelj napisao: 11 Avg 2021, 14:25 Tehnički možeš da uradiš bilo gde u Srbiji, to nema veze sa registracijom i tablicama.
Možeš i u Novom Sadu kao i u bilo kom okolnom mestu.
Registraciju, tablice, saboraćajnu rešavaš u Rumi, tj tu gde ti je mesto prebivališta (za prvu registraciju, posle može opet bilo gde da se produžava).

Probne tablice važe onoliko dana za koliko si ih platio (jedan, 3 , 7, 12 itd) ali je to prilično skupa varijanta., mislim da je oko 50tak evra dnevna probna tablica, Proveri dobro cene.
E super, jasno mi je. Hvala!
A kad odnesem sve te dokumente sa tehničkog i od kola u SUP u Rumi, koliko se čeka da bi mi oni izdali tablice otprilike?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Markoni napisao:
Xepoj87 napisao:Kada se uzme auto u Jagodini, a ja sam u BGu, koja je procedura, moram da idem tamo da platim porez, pa onda opet da uzmem potvrdu i odjavim tablice?

Najbolje je da ti to reši taj prodavac da se ne bi šetao. Možete da napravite i ugovor o poklonu i onda ti sve rešavaš u svojoj poreskoj, i posle u MUPu.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Fala, tako cemo onda.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Probne su oko 50€ za jedan dan, zavisi od ccm i snage. Probne koje uzimas na 24h, nije potreban tehnicki, ako ih uzimas na duze, mora tehnicki.
Ugovor o poklonu i sve zavrsis u BG-u, ako ides na kupoprodajni u tom slucaju papirologiju zavrsavas tamo gde si kupio auto.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Занимљиво је да на техничком загледају све и свашта ал нигде не прочитах да контролишу амортизере а то је један од најбитнијих фактора који утичу директно на безбедност.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kontrolisu vizuelno, a onaj test potrosenosti nije vas pouzdan koliko se secam

Послато са SM-G780F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

krle96 napisao:
ljubitelj napisao: 11 Avg 2021, 14:25 Tehnički možeš da uradiš bilo gde u Srbiji, to nema veze sa registracijom i tablicama.
Registraciju, tablice, saboraćajnu rešavaš u Rumi, tj tu gde ti je mesto prebivališta (za prvu registraciju, posle može opet bilo gde da se produžava).

Probne tablice važe onoliko dana za koliko si ih platio (jedan, 3 , 7, 12 itd) ali je to prilično skupa varijanta., mislim da je oko 50tak evra dnevna probna tablica, Proveri dobro cene.
A kad odnesem sve te dokumente sa tehničkog i od kola u SUP u Rumi, koliko se čeka da bi mi oni izdali tablice otprilike?
Tablice mozes dobiti isti dan, saobraćajnu cekas nesto duže, ali imas potvrdu koja ti je zamena.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
krle96
Reactions:

Post od krle96 »

Momčilo napisao: 11 Avg 2021, 18:56
krle96 napisao:

Tablice mozes dobiti isti dan, saobraćajnu cekas nesto duže, ali imas potvrdu koja ti je zamena.

E hvala, samo još jedno pitanje, celu tu dokumentaciju koju predajem i uzimam u SUPU (za registraciju), moram li ja lično predati ili može neko umesto mene?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

BigMazzy napisao: 11 Avg 2021, 17:55 Занимљиво је да на техничком загледају све и свашта ал нигде не прочитах да контролишу амортизере а то је један од најбитнијих фактора који утичу директно на безбедност.

Kontrolisu. Dizu prednji i zadnji kraj da opuste tockove i onda gleda sa lampom stanje i proverava i trap svakako. Ranije su samo gledali u kanalu trap i eventualno drmali rukama spone :mrgreen: Sad su bogami sve gledali, bar tu gde sam ja isao.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

krle96 napisao: 11 Avg 2021, 19:01
Momčilo napisao: 11 Avg 2021, 18:56
krle96 napisao:

E hvala, samo još jedno pitanje, celu tu dokumentaciju koju predajem i uzimam u SUPU (za registraciju), moram li ja lično predati ili može neko umesto mene?
Ja sam na tablice čekao u lokalnom MUPu oko 25 minuta, bile 2 stranke ispred mene, unutra je gotovo za oko 5-6 minuta dok provere papire i odštampaju potvrdu, ispotpisuje se, ostavi kontakt telefon...

Ugrubo, pola sata i tablice su u rukama.

Može i neko treće lice umesto tebe, napišeš sam (ili anagžuješ advokata, ali nema potrebe jednostavno je) Ovlašćenje za tu osobu, zatim ti lično i ta treća osoba odete na overu potpisa na tom Ovlađćenju kod nadležnog teritorijalno notara, platite taksu za overu, i onda to treće lice može tebe da zastupa pred MUPom-

MUP šalteri rade do 20h pon-subota a nedeljom (ne znam da li u svim opštinama) samo pre podne, barem bilo tako kod mog lokalnog.

Ja u MuP gledam da idem posle 18h uveče i još ako pada kiša ili loše vreme onda taj dan odaberem, obično kratko čekam da dodjem na red.

Za prvu registraciju bitno je da imaš kompletiranu dokumentaciju, da ne bude da čekaš red a onda da ti nešto nedostaje...
I sve u originalu treba da bude.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Administraciju kida @nikaragva , posebno dobijanje tablica.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Kako proveriti amortizere, vizuelno jedino da li vlaže, da li su opruge korodirale ili eventualno pukle, mislim da ni u evropi nemaju kako da provere ispravnost amortizera sem vizuelnim pregledom.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

За проверу треба "трескавац", а то кошта, а опет битно је да се гледа прскалица, а то што је ауто са неисправним амортизерима једна од највећих опасности на путу, то није битно.

Korisnikov avatar
krle96
Reactions:

Post od krle96 »

U Rumi u MUP-u šalteri za registraciju rade do 13h hahahahah
Odgovori