TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Rekuperatori nisu problematicni za servisiranje, ali sto se tice proizvodjaca-tu ti ne bih mogao pomoci. Stvarno ne znam koga bih preporucio, odnosno koga ne bih.
Preporuka za Daytona 350 od Dospela. 350m3/h, programabilni kontroler sa korakom regulacije po 1% u opsegu 1-100%, tajmer, 4x fi 150mm prikljucak. Tih, nema vibracija, odlicno izolovan, vrlo dobra cena.
Da dodam, izmenjivac je visoko efikasni protivstrujni svedske firme Heatex. Razmena toplote je deklarisana na 91% sto je vrhunski rezultat.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Hvala, moram to s kompa da proverim. I sa kućnim savetom, ako ima problema da se buši na fasadi.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Jel ima ko iskustva sa polovnom belom tehnikom? Konkretno me interesuje kombinovani frižider, što je moguće veći.
Do te opcije sam došao lančano, jedna stvar je potegla drugu
treba da sredim malu sobu za ćerku i to veoma brzo, u decembru stiže prinova pa nju moram da prebacim u pravi krevet malo pre toga. Pošto je u toj sobi neki mini-bračni krevet koji je i nama i njoj neupotrebljiv, a gazde ga nemaju gde skloniti, odvešću ga kod drugara u magacin. Kad već plaćam kombi prevešću još neke stvari koje mi ovde smetaju, a onda sam došao na ideju da odnesem i frižider (koji je star i mali) i zamrzivač (koji je polu prazan).
Ne bih da kupujem novo jer ne znam koliki će mi frižider trebati kada se za 1-2-3 godine uselim u svoje, maštam da će biti prostora da uzmem onaj dupli a to ovde nemam gde da smestim.
Dakle, koliko je pametno uzeti tako nešto, na šta da obratim pažnju itd... Još bolje ako neko ima preporuku. Gledao sam za nekih 150e ima da se uzme Beko i Ariston od 350+ litara, stari 2-3 god uz garanciju servisa godinu dana.
Do te opcije sam došao lančano, jedna stvar je potegla drugu

Ne bih da kupujem novo jer ne znam koliki će mi frižider trebati kada se za 1-2-3 godine uselim u svoje, maštam da će biti prostora da uzmem onaj dupli a to ovde nemam gde da smestim.
Dakle, koliko je pametno uzeti tako nešto, na šta da obratim pažnju itd... Još bolje ako neko ima preporuku. Gledao sam za nekih 150e ima da se uzme Beko i Ariston od 350+ litara, stari 2-3 god uz garanciju servisa godinu dana.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Dosta ljudi uzima polovnu belu tehniku, pogitovo za stanove koje izdaju. Najcescen(ono sto ja znam) uzimaju na Bubanj Potoku, vikendom izjutra. Ima likova koji to uvoze, servisiraju, prodaju. Znam i coveka koji je uzeo masinu za ves, kad mu crkla njegova, da premosti. Eno je jos radi, bolje nego ona "nova". Prodao mu je neki lik koji ima servis bele tehnike i uvozi dosta te opreme. Imam ja u kraju prodavnicu bt, rade uspesno vec dugi niz godina.
TapaT
TapaT
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ovo što sam gledao na KP su uglavnom takvi servisi bele tehnike koji i uvoze i/ili prodaju polovnu belu tehniku, mahom iz uvoza. Razlika u ceni je značajna plus mi rešava trenutni problem, samo da ne zabodem neki model koji se servisira delovima od suvoga zlata.
There are 10 kinds of people in the world:
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ima li neko skorijeg iskustva sa raskidom ugovora sa Orion Telekomom? Tastu ističe ugovor za nekih mesec dana (možda malo više), hoće da ih se ratosilja i pređe na SBB. Da li je potrebna ona "najava" mesec dana ranije, ili je dovoljno otići na dan isteka ugovora i poneti opremu? Bojim se samo da mu ne produže ugovor po nekom "automatizmu" na još dve godine, vrlo su kvarni igrači...
TT
TT
-
- Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04
Pa samo neka pozove ove iz SBB da dodju, oni ce valjda sa orionok da zavres u njegovo ime. Neverujem da smeju tek tako da mu produze ugovor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Odnese se uređaj na Obilićev venac i potpiše par papira. Ne produžava se automatski ugovor.
Ajd' sve, ali korišćena veš mašina...pedja napisao: Znam i coveka koji je uzeo masinu za ves, kad mu crkla njegova, da premosti. Eno je jos radi, bolje nego ona "nova".
Opšte pravilo je da se najavi 30 dana pre isteka, zbog računa i dogovora za vracenje opreme.
TT
TT
Itekako je potrebna najava, možda čak i više od mesec dana unapred. Neka pročita pažljivo ugovor. Tamo piše šta, kada i kako mora da uradi da bi ga raskinuo. Imaju jak tim pravnika, službu za naplatu, angažuju privatne izvršitelje... To im je generalno bitnije nego ono što se odnosi na primarnu delatnost - oprema i inženjeri.Saša napisao:Ima li neko skorijeg iskustva sa raskidom ugovora sa Orion Telekomom? Tastu ističe ugovor za nekih mesec dana (možda malo više), hoće da ih se ratosilja i pređe na SBB. Da li je potrebna ona "najava" mesec dana ranije, ili je dovoljno otići na dan isteka ugovora i poneti opremu? Bojim se samo da mu ne produže ugovor po nekom "automatizmu" na još dve godine, vrlo su kvarni igrači...
Ђенерал Јанковић
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Znam da su nekima "automatski" produžavali ugovore (čitao svašta po forumima), a onda opet ne možeš da ih se lako" otreseš", zahtevaju da platiš sve račune do kraja kao da si koristio uslugu i pride 100 EUR za opremu. Obavezna je ta najava od 30 dana ranije... Vrlo kvarni igrači, kažem vam, sve to piše sitnim slovima na kraju ugovara (a koji naravno niko ne čita, ili ljudi jednostavno ne razumeju šta potpisuju)....
Mog tasta su inače nahvatali pozivom telefonom i on pristao (neuk čovek, seljak, ne razume se ništa u te stvari, hteo samo da ima malo bolji TV program i pristup Net-u kad mu dođu unuci - inače to i ne koriste), a brzo se pokazalo da im je usluga jako loša (uzeo TV + Net, ADSL pristup), Internet veza stalno puca a onda se i TV program zamrzne, pa čekaš onda po pola sat - sat (i više) da to proradi. A svaki put se onda loguj, kucaj pass... pa iznova.... veliko smaranje. Žalio im se x puta, poslali i nov ruter no ne pomaže ništa, verovatno centrala u selu loša (a oni iznajmljuju to od Telekoma i samo preprodaju dalje), pa te onda vrte i vozaju između pošte/Telekoma i svoje korisničke službe... Plus skupo, a usluga nikakva (u poređenju šta ja imam i plaćam kod SBB-a)... Jedva čeka čovek da ih otera u k... i pređe na SBB jer je nedavno prošla i njihova infrastruktura selom (kablovska)...
Inače je jedno selo kod Vrbasa u pitanju, 40 km od NS-a.
Mog tasta su inače nahvatali pozivom telefonom i on pristao (neuk čovek, seljak, ne razume se ništa u te stvari, hteo samo da ima malo bolji TV program i pristup Net-u kad mu dođu unuci - inače to i ne koriste), a brzo se pokazalo da im je usluga jako loša (uzeo TV + Net, ADSL pristup), Internet veza stalno puca a onda se i TV program zamrzne, pa čekaš onda po pola sat - sat (i više) da to proradi. A svaki put se onda loguj, kucaj pass... pa iznova.... veliko smaranje. Žalio im se x puta, poslali i nov ruter no ne pomaže ništa, verovatno centrala u selu loša (a oni iznajmljuju to od Telekoma i samo preprodaju dalje), pa te onda vrte i vozaju između pošte/Telekoma i svoje korisničke službe... Plus skupo, a usluga nikakva (u poređenju šta ja imam i plaćam kod SBB-a)... Jedva čeka čovek da ih otera u k... i pređe na SBB jer je nedavno prošla i njihova infrastruktura selom (kablovska)...

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam uzeo pre par godina Verat Net (ni sam ne znam zasto). Bili su skuplji od ostalih, signala je retko kad bilo a da rese problem pojma nisu imali nikad. Jedva sam docekao da istekne ugovor i vratio im sve od opreme. Od tada uzimam samo proverene stvari, ako hoces da udjes u posao onda ga radi kako treba a ne da ja trazim prodavnicu gde se 'nalaze' pa da trazim tog koji je zaduzen za internet (u vecini slucajeva nije tu ili ne razume sta mu pricam) i kilavi se. I fiksni mi je na sbb sada, smesna je cifra, imamo ga samo zato sto cale insistira da se drzi fiksni u kuci.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Mudar je ćale.